Algemeen Log 112

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 250 reacties van een vervolg ( Algemeen Log 113 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang!

Artikel delen:
Reacties 339
 1. Tussenstand log-openers t/m dit log:

  wij van de felicitatiedienst feliciteren:

  Plantje met z’n 2e gouden plak; ter gelegenheid is de prijs deze keer 1 week vakantie

  met 4: ja-tja

  met 5: Tim en drama123

  met 6: Gezellig

  met 7: Joppuh

  met 17: Dick  Maak melding

 2. Plantje nope deze week niet, volgende week zal ik wel weer van de partij zijn. Zo ff naar de stad nieuwe schoenen halen en mars gaat ff nieuw tuinset kopen 😀

  Vanmiddag hoop ik Ingrid te treffen bij SV Z A1!


  Maak melding

 3. voor Dick!!

  Aarsbisschoppen
  ⤽De arrogantie⤝, brieste God, ⤽de arrogantie van die godvergeten teringroomsen, die al eeuwen denken dat ze met mijn schepping kunnen sollen. Ik heb de man de vrouw gegeven en de vrouw de man om af en toe even gezond aan elkaar te zitten. Als ze dat allebei goed doen dan lucht dat beiden enorm op. Mijn persoonlijke advies is om minimaal een paar keer per week te hutseflutsen. Goed voor de prostaat, de eierstokken en het anders veel te vlug dichtslibbende hoofd. Het heet niet voor niks vrijen. Seks bevrijdt! En wat verzonnen die muffe katho??s? Ten eerste dat je het alleen maar mag doen met als doel dat je kinderen maakt en ten tweede dat consumptieseks totaal uit den boze is. Gewoon een eigentijdse wip met een rubbertje om de leuter is ten strengste verboden. Miljoenen mensen hebben daardoor onnodig aids gekregen.

  En dit alles wordt die arme gelovigen wijs gemaakt door pastoors, kapelaans, bisschoppen en kardinalen die hun opgewonden leuter regelmatig in kleine onschuldige jongetjes propten en nog steeds proppen. Want u denkt toch niet dat het nu niet meer gebeurt? Over consumptieseks gesproken! Viespeuken zijn het. Smeerkezen! Jongens die hem gewoon regelmatig in een dame moeten duwen of van mijn part in elkaar, maar toch niet in kleine jongetjes en meisjes! Waar halen ze de gore moed vandaan? Eerst gingen ze al, terwijl de halve bevolking stierf van de honger, ter mijner eer en glorie buitenproportionele kerkgebouwen neerplempen en die vulden ze met de meest idiote gouden kelken, monstransen en ander belachelijk tafelzilver, maar in de spelonken en keldertjes van die gebouwen begonnen ze ook nog eens aan onschuldige kinderen te likken. Waar staat het dat ik wil dat er door religieuzen niet met volwassenen geneukt wordt?

  Welke debiel heeft dat verzonnen? Wie zegt dat nonnen niet af toe met de genotsknots van meneer pastoor mogen spelen? Ik niet. Het is goed voor de non en goed voor de pastoor! Het is toch verschrikkelijk dat een stelletje seksueel gefrustreerden in die kerk de dienst uitmaken! Dat zij bepalen of men wel of geen condoom mag gebruiken. Sneue idioten. Zelf doen ze de meeste belachelijke jurken aan, hijsen zich in sneue kazuifels, wapperen op hoogtijdagen met wierookvaten naar elkaar en geselen zichzelf af en toe. Dat moeten ze allemaal zelf weten, maar blijf met je vieze vingers van kinderen af. Ik heb de vrouw toch niet geschapen om er niet aan te komen? In tegendeel. Waardeer mijn schepping en leef je uit. Vier het feest van de liefde! Hou op met je zalvende praatjes en je vieze adviezen aan arme mensen die nog geen bordje hebben om hun kind te voeden. Smeerpijpen zijn jullie. En zeg nou niet dat het om een topje van de ijsberg gaat, sodemieter toch op, het gaat om jullie allemaal.

  Alle priesters zijn stuk voor stuk smeerpijpen. Roomse rukkers. Nu mag de ene bisschop na de andere bisschop opstappen. De een heeft wezen gemept, de ander kleuters opgewreven, weer een ander een familielid misbruikt en dat allemaal omdat ze zich wilden onthouden. Onthouden van het lekkerste dat ik de mens heb gegeven, namelijk seks! Wat nou celibaat?? Flikker op met die onzin. Frunnik en punnik tot je een ons weegt! Hou op met dat gefrustreerde gedoe. En blijf met je poten van de kinderen af. In Vasse is de Pastoor Visserstraat en die pastoor blijkt ook een onbedaarlijke viespeuk te zijn geweest. Weg met die straat! Noem maar een klein, nauw, doodlopend steegje naar hem. Dat vond hij toch zo lekker?⤝ Woedend schreeuwde god zich door de meute bange engelen. ⤽Die Duitse kutpaus met zijn schijnheilige kardinalen en aartsbisschoppen. Aarsbisschoppen zal je bedoelen. Als ze maar weten dat ik me terugtrek.

  Ik wil met die pedofiele rukrakkers geen fuck meer te maken hebben. Opzouten. Wegwezen. En geen slappe excuses. Geen bibberig geneuzel. Gewoon de regels veranderen. Alle religieuzen minimaal een keer per week aan elkaar zitten. Goed en stevig! Anders laat ik alle vulkanen tegelijk op ze los!⤝  Maak melding

 4. ASSENDORPER HELPSITE ; kun jij verklaren hoe het vlooienmarktbericht van Verdieping nog op Log 111 verscheen, terwijl dit log al gesloten was???


  Maak melding

 5. @drama, daar heb ik mij ook over verbaasd. Misschien dat de sloten van de Logs niet meer goed werken en aan vervanging toe zijn. Een andere mogelijkheid is dat verdieping in het bezit is van een sleutel van de Logs. Of zou het gewoon inbraak zijn geweest? Dan heeft hij de regels overtreden. 🙂


  Maak melding

 6. Bericht door jajaja, op 24 april 2010 om 13:50
  Hier worden alleen politieberichten geplaatst? 😛

  Ik moest er even over nadenken…maar het kwartje is gevallen 🙂

  Bericht door drama123, op 24 april 2010 om 14:51
  ASSENDORPER HELPSITE ; kun jij verklaren hoe het vlooienmarktbericht van Verdieping nog op Log 111 verscheen, terwijl dit log al gesloten was???

  Lijkt me zeer stug, dat Verdieping ook maar enige vorm van sleutel krijgt! 😉

  Nee, ik heb me daar ook over verbaasd. Ik denk dat er ergens een verboden woord in zat en dat ie daarom pas wat later doorkwam.


  Maak melding

 7. Ik was dit aan het typen in het log over de aangereden fietser/fietsster, maar realiseerde me dat ik wel erg off topic ging!

  Niet om te zeuren hoor… (Waar ik overigens dan wel weer ontzettend goed in ben! ;))
  Maar dit keer weet ik het ook even niet. Bestaat “fietsster” wel? Of is het tegenwoordig “fietser” (en moet je het “m/v” er simpelweg bij denken?

  En zijn we tegenwoordig allemaal “zwollenaar”? Man en vrouw? Of is het echt “zwollenaar” en “zwolse”?


  Maak melding

 8. @Plantje ; volgens mij:
  je hebt fietsers en fietssters, net als Zwollenaren en een Zwolse. Waarbij het meervoud van Zwolse voor mij een raadsel is.


  Maak melding

 9. Ik zal het jullie uitleggen.

  De eerste regel stond er vanochtend vroeg al, maar ik heb het item open laten staan om nog eventueel iets toe te voegen.
  toen ik tot het besef kwam dat er over de vlooienmarkt in berkum echt niets zinnigs te zeggen was heb ik de reactie uiteindelijk geplaatst.
  logg 112 was inmiddels geopend en 111 gesloten.
  een goeie timing zou je kunnen zeggen, in ieder geval geen IT-hoogstandje (alhoewel je dat van mij wel had kunnen verwachten)


  Maak melding

 10. WVF-1 verloor. Maar ik heb alleen het allerlaatste stukje gezien. Kwam terug uit het ziekenhuis, waar ze de pols van mijn zoontje in het gips hebben gezet. Struikerlpartij tijdens een inhaalactie. Het was al 7-0 (de eindstand). Hij had wel veel pijn enzo, als het meezit kan het er met een kleine 4 weken af.

  Gewonnen Ingrid?


  Maak melding

 11. Verdieping, hr.Kooijman, Richard etc meldden zich met hun tassen bij de poort van WVF. Erg lachen, al waren wij onderweg naar het ziekenhuis. Ze vroegen of ik na afloop ook nog een biertje kwam drinken. Maar we moeten vanavond naar de verjaardag van een Zwolse-notabele. Waar de alcoholische boodschap ook immer heftig over komt. Dat was met dat team van Berkum ook zeker wel gelukt….zéker weten!

  Maar goed mijn bad is bijna vol. Ook wel ff lekker tegen de verkoudheid. Dat gehannes….nog posten terwijl log al gesloten was; is ook al een paar keer eerder gebeurd.


  Maak melding

 12. He Dick da’s minder mooi je zoon pols in het gips, is tie weer 4 weken zoet mee. Wedstrijd van C2 is naar maandagavond verplaatst.

  En wat ga jij duur op visite, een Zwolse-notabele. Woord die ik van jou nog nooit gehoord heb.:)


  Maak melding

 13. Maar dit keer weet ik het ook even niet. Bestaat “fietsster” wel? Of is het tegenwoordig “fietser” (en moet je het “m/v” er simpelweg bij denken?

  Nou plantje, daar hebben we genootschap onze taal voor. Handig in dit soort kwesties. Zie:

  Fietster of fietsster?

  Wat is de vrouwelijke vorm van fietser: fietster of fietsster?

  Juist is fietsster, met twee s’en.

  Het achtervoegsel -ster wordt altijd achter een werkwoordstam geplaatst: naaister, medewerkster, actievoerster, enz. Soms eindigt de stam van een werkwoord zelf al op een s, bijvoorbeeld in fietsen, poetsen, tennissen, enz. Als we hier het achtervoegsel -ster achter zetten, verschijnen er twee s’en: fietsster, poetsster, tennisster. Meer voorbeelden: lasster, leesster, oppasster, prutsster, schaatsster, schransster, verlosster, vervalsster.

  Vrouwelijke persoonsnamen op -ster kunnen overigens tot betekenisverwarring leiden. Een tennisster kan immers ook een ster (beroemdheid, uitblinker) in het tennis zijn (vergelijk popster). Ster is hier geen achtervoegsel, maar een zelfstandig naamwoord, waarmee we zowel naar een man als naar een vrouw kunnen verwijzen.  Maak melding

 14. Van de speeches vandaag van Rouvoet, Balkenende, Roemer en Rutte had Rutte zonder meer de leukste:

  Als je links het beheer over de Sahara geeft, is binnen de kortste keren het zand op


  Maak melding

 15. Bericht door drama123, op 24 april 2010 om 16:44
  @Plantje ; volgens mij:
  je hebt fietsers en fietssters, net als Zwollenaren en een Zwolse. Waarbij het meervoud van Zwolse voor mij een raadsel is.

  Ik krijg het idee, dat je mijn “m/v” opvat als zijnde afkorting voor meervoud 🙂 Ik bedoelde er echter mee man/vrouw.

  De vraag is eigenlijk: wordt het onderscheid fietser/fietsster nog wel gemaakt? Of is alles (man of vrouw) gewoon fietser?
  En zo ook: zijn we allemaal Zwollenaren? Of is de man een Zwollenaar en de vrouw een Zwolse?

  Nou plantje, daar hebben we genootschap onze taal voor. Handig in dit soort kwesties. Zie:
  http://www.onzetaal.nl/advies/fietser.php

  Fietster of fietsster?

  Wat is de vrouwelijke vorm van fietser: fietster of fietsster?

  Juist is fietsster, met twee s’en.

  Het achtervoegsel -ster wordt altijd achter een werkwoordstam geplaatst: naaister, medewerkster, actievoerster, enz. Soms eindigt de stam van een werkwoord zelf al op een s, bijvoorbeeld in fietsen, poetsen, tennissen, enz. Als we hier het achtervoegsel -ster achter zetten, verschijnen er twee s’en: fietsster, poetsster, tennisster. Meer voorbeelden: lasster, leesster, oppasster, prutsster, schaatsster, schransster, verlosster, vervalsster.

  Vrouwelijke persoonsnamen op -ster kunnen overigens tot betekenisverwarring leiden. Een tennisster kan immers ook een ster (beroemdheid, uitblinker) in het tennis zijn (vergelijk popster). Ster is hier geen achtervoegsel, maar een zelfstandig naamwoord, waarmee we zowel naar een man als naar een vrouw kunnen verwijzen.

  Als er dan toch -ster achter moet komen is het inderdaad fietsster. Maar of je ?berhaupt over fietsster in plaats van fietser moet praten… tja…  Maak melding

 16. @Plantje ; m/v was me wel duidelijk. Ik moest denken aan de ladys-ride, en ben benieuwd hoe daar dan verslag van wordt gedaan. Ik denk dat in die context het word fietsster niet wordt gebruikt maar wel deelnemers en geen deelneemsters. En stel dat ze allemaal uit Zwolle zouden komen, zijn het dan Zwolses?


  Maak melding

 17. Ah ok dan!

  Voor mijn gevoel (als het onderscheid er nog is) is het: zwollenaar, zwolse en zwollenaren. Bij het meervoud heb je dan dus geen onderscheid meer. Zo dan ook fietser, fietsster en fietsers. Dus geen fietssters. Hoewel dat bij de ladies ride wel weer eens zou kunnen opgaan ja… we weten immers zeker dat het allemaal dames zijn.


  Maak melding

 18. Goedemorgen allemaal!

  Zit ik toch heerlijk op mijn nieuwe tuinset achter het huis in de ……….. schaduw 🙁 brrr koud hoor, zon komt vanmiddag pas achter.


  Maak melding

 19. De zon schijnt, de lucht is blauw (op een witte vliegtuigstreep na), en het ruikt hier naar een frituurpan uit het jaar 0 van de buren.


  Maak melding

 20. @ Ingrid, tjonge jonge wat een gezeul…jullie nu weer maandagavond!
  Dinsdagavond ga ik nog wel ff vlaggen. Ze moeten thuis tegen De Tuinders. Nog wel jammer, want daar speelt een maatje van hem en we kennen er meerdere mensen. Wel mooi rustig op Hemelvaartsdag nu 😉

  Haha, `notabele` was niet bedoeld als een door zichzelf en zijn omgeving belangrijk gevonden persoon. Daar ga ik idd niet op visitie. Dit is een (h)eerlijke vent, wied en ziet bekend. Aanstekelijk gezelschap. Voornaam persoon in bepaalde kringen. We hebben nog een eeuwigheid buiten gezeten, warmend aan de ?vuurkorf? (een gastank omgebouwd tot vuurkorf). Wou heel goed ondanks mijn verkoudheid.


  Maak melding

 21. @ Verdieping, 18:04; haha geen vrouw’n an ’t lief van Kooijman. Prima kerel met een heerlijk gezonde dosis skeit veel (negatief ingestelde) azijnzeikerds. Als zijn maat van L. er bij is, is ’t helemaal bal 😀


  Maak melding

 22. @ Bernard en Derk…typische Marky Mark onrealistische vergelijking. Wat hebben wij met de Sahara. Vond deze wel aardig:

  Hamertime:

  In haar toespraak zei Hamer verder dat Rutte zegt op te komen voor de ‘hardwerkende Nederlander’, “maar vervolgens laat hij de hardwerkende politieagent en leraar in de kou staan door hun loon te bevriezen en het eigen risico in de zorg te verdubbelen. Waar is de sociaal-liberaal gebleven, waar je zelf zo trots op was”, sprak Hamer.

  Het grote graaien van de DSB-topmensen (allen VVD) blijft wel erg onderbelicht. Het neo-Liberalisme met mislukte marktwerking oa in de zorg….eveneens onbesproken. Ben wel blij met papbekkie Marky Mark als presidentskandidaat. Hoe anders had het kunnen lopen als ze bijvoorbeeld met een charismatisch iemand als Sybe Schaap waren gekomen.

  &

  Over de club waar 70% “brekebeen Balk” niet meer ziet zitten

  Ze betichtte die partij van “meel in de mond-beleid”. “Achter het verhullend taalgebruik gaan net zo goed bezuinigingen schuil”  Maak melding

 23. @ Appie, aardig dat je er naar vraagt. Nadat hij uit het ziekenhuis kwam ging het gelijk minder met de pijn. Gelukkig kan hij veel met zijn rechterhand, en ze hebben zijn gips en mitella al mooi en lief ondergeschreven. Het gaat al beter.


  Maak melding

 24. Dick beste met je zoon kan zijn elftal zonder hem??Ach als het maar weer goed komt , de school en gezondheid gaan voor Mijn kleindochter knapt weer op ,die belde mij op om te vertellen dat haar team met 8-0 gewonnen had van WVF en dat is voor haar lachen.Opa pesten.Dinsdagavond ook al weer voetbal??De laatste wedstrijden neem ik aan


  Maak melding

 25. Dank je Wichert. Haha, zonder hem lukt het vast ook wel want ze staan in de middenmoot. Nee, ze moeten 1 en 8 mei ook nog voetballen. Voordeeltje voor ons: kunnen we na Koninginnedag mooi blijven liggen.
  Idd,

  de school en gezondheid gaan voor

  . Mooi dat je kleindochter zo goed herstelt. Tuulijk moet opa ff gebeld worden over de uitslag. Haha. Kreeg het laatste deel van het 1e nog mee….pff wat slecht: Harry van W. was man van de wedstrijd 😀 Sprak em vooraf nog ff, hij was niet eens duidelijk over het volgend jaar doorgaan. Als dat nog niet rond is, moeten ze er maar snel achteraan. Lijkt me!
  Maar ze moeten nog uit naar de gedegradeerde nummer laatst en 8 mei thuis tegen nr. 2 na laatst oid. Dus moet kunnen!


  Maak melding

 26. @Dick, wens je zoon sterkte. Hoorde gister dat je tegenwoordig gips in allerlei kleuren kunt krijgen (wist ik veel…). Wil je zoon straks z’n team niet aanmoedigen?

  Denk inderdaad ook dat de VVD nu in de peilingen gaat zakken, nu de grote roerganger MR zichzelf als toekomstige MP heeft laten bestempelen, en dit bekend gemaakt heeft.


  Maak melding

 27. Dank je Drama. Ja as dinsdag gaat hij mee, als ik ga vlaggen. Daarna zien we wel. Maar verwacht dat hij dan best alleen naar WVF kan fietsen. Hij is nu ook alweer weggefietst. Gekleurd gips komt er 6 mei op, daar moet ie dan nog 2 weken mee lopen geloof ik.

  Tja, VVD met hun zand. Geeft wel aan wat ze het meest belangrijk vinden: geld. Vriend en vijand was het er overeens dat Bos een uitstekend minister van Financiën/crisismanager was….Ze zullen zeker te spreken zij n over de hulp aan de banken.
  Dus er mankeert veel aan die beeldvorming.
  * Vind poliek in oneliners, door wie dan ook uitgesproken, sowieso nogal simpel.

  Hoorde dat de SP zich had uitgesproken voor “progressieve samenwerking”. Het PvdA-congres wilde een lijstverbinding met GroenLinks?
  —-
  Sh*t ’t regent ook al heel behoorlijk.
  Moest ff als stoottroep/binnenhuiscommando paraat staan om spullen van buiten naar binnen te halen.


  Maak melding

 28. @ Ingrid, tjonge jonge wat een gezeul…jullie nu weer maandagavond!

  En ook dinsdagavond Dick, dan uit naar dronten dacht ik.

  Mooi dat je zoon al weer praatjes heeft, als het gips er maar omheen zit dan is de ergste pijn al weg. Alleen geen voetbal meer dit seizoen, das dan weer jammer.

  Sv Zwolle net officieel gedegradeerd, tsi niet anders.
  Verhaal over het overlijden van die jongen van gisteren was het gesprek van de dag. Liep zelfs iemand (pers?) rond die velen aansprak wie heeft er iets gezien. En was het iemand van de vereniging enz. Maar dat is niet het geval, wat ik heb begrepen. Maar wel heftig allemaal.


  Maak melding

 29. @ Ingrid, pff maandag én dinsdag…dat heb je goed verwoord “geen voetbal meer dit seizoen; wel jammer”

  Sneu voor SvZ…Hoe was het bij A1 dan?

  Hou ze in de gaten die aasgieren van de pers, bij velen gaat sensatie boven nuance!


  Maak melding

 30. A1 doet het ook niet best, ze lopen steeds achter de feiten aan. Er word bij vlagen best goed gevoetbald, maar dat is steeds net niet voldoende. Volgens mij kunnen zij ook nog steeds degraderen. Het 2e is wel kampioen geworden (nadat ze vorig jaar waren gedegradeerd.).

  Het gaat steeds minder goed met sv zwolle, ben benieuwd wat er volgend jaar nog aan jeugdelftallen over is.

  Positieve nieuws weet nu wel wie Natascha is, zij kende mij wel maar ik kon me haar niet meer voor de geest halen.:)


  Maak melding

 31. Kijk toch nog goed nieuws: 2e wel kampioen, na degradatie dus.

  Da’s zeker positief nieuws: weten wie Natascha is. 😉 Ze is bij het jeugdteam betrokken waar ook een neefje van mij in speelt.


  Maak melding

 32. Vorige post over Provincie Noord-Holland bleef steke.
  Dit zakie linkte ik ook. Refereerde nog even aan de CvK Borghouts die persé niet wegwilde.

  Dit artikel vond ik schokkend, speelt ook in NH:
  Justitie: ‘VVD-bestuurder voor 2 miljoen omgekocht’
  [Video] Niet eerder deze eeuw werd een politicus zo in verband gebracht met grootschalige corruptie
  Oud-gedeputeerde van Noord-Holland Ton Hooijmaijers heeft volgens justitie minstens voor 1,8 miljoen euro aan steekpenningen aangenomen, meldt Nova

  Begin deze maand deed de FIOD al een inval bij Hooijmaijers. Nu heeft het Openbaar Ministerie beslag gelegd op een deel van zijn bezittingen ter waarde van 1,8 miljoen euro. Volgens justitie is dat hij het bedrag waarmee hij zich verrijkt heeft. Het onderzoek beslaat de periode van 2001 tot 2010. In die tijd was Hooijmaijers ook nog even wethouder in Amsterdam.

  Nova:

  Hooijmaijers was als gedeputeerde van Ruimtelijke Ordening en van Financiën betrokken bij veel van de bouwplannen van de provincie. Hij had regelmatig contact met bouwondernemers en projectontwikkelaars. ??Hooijmaijers wordt ervan verdacht steekpenningen te hebben aangenomen in de periode 2001-2010. Hooijmaijers zelf ontkent elke vorm van corruptie. Vorig jaar trad hij af naar aanleiding van het onderzoek naar de beleggingen van de provincie Noord-Holland in IJsland.

  Deze NOVA-beelden spreken voor zich


  Maak melding

 33. Ingrid ,jammer van het 1 ste,maar je ziet toch steeds meer teams die niet betalen het net niet redden.De beste spelers worden dan weer weggehaald b.v nu weer bij de boys die v.d.Vlist.Zo zal het echter altijd blijven .tot dat ze geen geld meer hebben BQ b.v. Htc Wvf Csv etc zullen daarom nooit hoger komen omdat ze hun idenditeit niet willen verliezen.Zo zal het bij sv Z ook wel zijn.Maar zolang Paul V nog achter de bar staat zal het gezellig blijven.Wvf verloor gister maar de kantine zat om 19.00 nog vol Derde helft heel belangrijk.


  Maak melding

 34. BeeldBuisBode:

  VOETBAL: Voetbal: KNVB Beker: Ajax-Feyenoord (RTL7, 17:00 begint de voorbeschouwing, 18:00 wedstrijd)
  U weet het, er is het een en ander veranderd door de KNVB met de omstreden bekerfinale tussen Amsterdam en Rotterdam. Voor de duidelijkheid: 18:00 uur vanavond, live vanuit de Amsterdam ArenA, de eerste wedstrijd van een Bekerfinale in twee delen. De return in ‘010’ volgt donderdag 6 mei

  Zembla (N2, 21:45)
  – Afl. ‘Wilders, profeet van de angst’, deskundigen analyseren de uitspraken en standpunten van Wilders

  Frénk 30 hoog (N2, 23:15)
  – Thomas Acda, acteur/zanger/cabaretier

  BeeldBuisBodeBeschouwing:

  Er wordt altijd wel ergens gepraat op een van de publieke zenders, behalve laat op de zaterdagavond. Dat was lange tijd een talkshowloze zone bij de Publieke Omroep. Sylvana Simons (die sinds een paar jaar bij de NPS werkt) sprong handig in dat gat met haar talkshow Sylvana (gisteren, Nederland 1, 23:31 uur, 350.000 kijkers) en voelde gisteren de voetbalcoach Vera Pauw en de Argentijnse sieradenontwerper Rodrigo Otazu aan de tand. De uitzending is hier terug te zien.


  Maak melding

 35. Gefeliciteerd met de beker Dick, als het gespeeld zou worden zoals het gespeeld hoort zou het natuurlijk veel spannender zijn maar goed, de knvb reikt een hand toe;)

  Geeft niet, ik zeg Feyenoord kampioen 10/11 en twente 09/10.


  Maak melding

 36. Zo Koko is ook weer van de partij.
  Lekker naar de camping geweest en vanmiddag verjaardag van m’n pa gehad.
  Buikje is weer gevuld met salade, hapjes, kip en gakballetjes.
  Jammer dat er meer van die vreters waren
  😀


  Maak melding

 37. Helaas Natascha

  gespeeld zou worden zoals het gespeeld hoort

  kan waarschijnlijk niet meer. Het had nog lastiger gekund. Bijvoorbeeld een finale Ajax-Den Haag in De Kuip. Of Ajax-Utrecht…Den Haag-Utrecht met Feyenoord hooligans erbij. Net het journaal van 8 uur gezien? Weer van die criminelen die de politie bezighielden in Rotjeknor zelf. Terwijl de wedstrijd in Amsterdam was….Jammerlijk triest!


  Maak melding

 38. He Koko is back! Ik bel je morgen even moet nu naar bedje want om 3 uur gaat de wekker en moet ik even ver weg. Fijn dat je er weer bent!


  Maak melding

 39. @ Joppuh, Ajax had natuurlijk een pengel moeten hebben. Feyenoord heeft geen kans gehad…nog niet het begin van een kans. Jammer voor Vlaar!
  Ajax heeft natuurlijk (vooral onbewust) gas teruggenomen omdat ze heel en vollop gemotiveerd de wedstrijd zondag in Nijmegen mee willen pikken. Neemt niet weg dat (vooral) de 2e helft beroert slecht was.

  Er waren teveel Ajacieden uit vorm. Het grote voordeel is dat die mannen, als Suarez alleen maar beter kunnen dan vandaag. 1x scoren in De Kuip is genoeg. Dan moeten er 4-Rotterdamse treffers tegenover staan…. Ajax scoort altijd wel.


  Maak melding

 40. He lekker weer naar de camping geweest Koko, gefeliciteerd met papa Koko, 77 jaar, en nog redelijk gezond Koko da’s mooi.

  Da’s mooi op tijd Derk 3.00 uur op staan.Waar gaat de reis naar toe?


  Maak melding

 41. Hoi Koko. Bedankt voor de meel.Hoewel het recept voor kokogakbal nogal geheim is, kan ik me nu goed voorstellen dat je er geen varkens in verwerkt….


  Maak melding

 42. Hoe dan ook Feyenoord heeft geen kans gehad en teveel Ajacieden speelden beneden hun kunnen. Toch geen tegendoelpunt en 2-0 winst…Moet kunnen in Rotjeknor.

  Maar eerst zondag in Nijmegen…voortdurend op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen in Breda.


  Maak melding

 43. Goedemorgen mensen! Wat een donkerte in de lucht zeg, nou ja als het vrijdag maar mooi weer is!

  Nu besteed je weer aandacht aan die leefhoofden Dick, als jij en vooral die Derksen daar flink mee bezig blijft, dan zijn die gasten weer helemaal tevreden, en op nos txt en in voetbal international en op wlz 😉 besproken……

  Trouwens goed doelpunt van de jong, de tweede. De eerste schopte hij uit de handen van de keeper, ik weet niet zeker maar volgens mij mag dat niet. Papa kom er eens in als scheidsrechter zijnde….

  A fijn, 6 mei gaat ons feest beginnen! Ik kan haast niet wachten:D


  Maak melding

 44. @ Marcello, volgens doorgaans voornamelijk goed ingelichte bronnen waren ze Willem L. “vergeten (?)” als “BN-er Willem” op te voeren. Hij heeft nog een paar minuten ter compensatie in “door man gebeten hond” mogen verschijnen.


  Maak melding

 45. Mogguh Natascha, lijkt er niet op: mooi weer op Koninginnedag 🙁

  70 arrestaties….tegen wie hebben die “veel té licht gestraften” dan lopen klootzakken? Wilde nog ff op AD.nl kijken. Vrees dat ze er echt keihard bovenop moeten zitten, zodat het niet onbeheersbaar dreigt te worden. Heb je vorige week die van Essen gehoord? Denk trouwens niet dat je zaken waar je het niet mee eens bent (hooligans, extreme gekken, maatschappij verziekers, angstzaaiers) maar moet doodzwijgen. Dingen die fout gaan in de maatschappij altijd benoemen en samen naar oplossingen zoeken. Het gaat vaak om (zware) minderheden….het kan en mag niet zo zijn dat de minderheden de (overgrote) meerderheid terroriseert.

  Tevreden? Vrees dat zulke gefrustreerde van verzuurde verbettering en frustratie extremisten niet snel tevreden zijn. Haat overheerst.
  Netzolang opsluiten tot het in het hoofd weer lente dreigt te worden.
  —-
  Natascha, denk je dat Ajax niet scoort 6 mei? Gezien de kansen van Feyenoord gister, vraag ik me af wie voor Feyenoord moet scoren. Als ze Makaay veel laten spelen, zullen ze toch verdedigend/verdedigend op het middenveld wat in moeten leveren.

  Tuurlijk was dat een geldig doelpunt; keeper had em niet klem. We hadden het nog ff over een pengel ja of nee met Suarez. Hij gaf Suarez véél te laat en op appel geel; dat was in elk geval belachelijk.

  2-0 is voldoende. Eggg wel. Mannetje of 6, 7 kunnen alleen maar beter. Maar as zondag is eerst ff alles waar op gefocust moet worden…winnen in Nijmegen!
  Je mag zelf niet verzaken!!!


  Maak melding

 46. Ben je weer met linkjes aan het smijten geweest;D Ik heb trouwens begrepen dat je maat laatst jarig was of binnenkort jarig is, gefeliciteerd!


  Maak melding

 47. Sorry Natas maar de 1e was gewoon n dikke blunder van Mulder, maar ok, hij leert ervan, komt wel goed met deze keeper.
  @Dick; wou wel eens zien als Tomasson zich zo had laten vallen met zo’n handje iop de schouder, of je het dan ook n pengel had gevonden, denk t niet eerlijk gezegd.
  6 mei wordt moeilijk, ik hoop op een 442 opstelling met Makaay en Castaignos en/of ‘Tomasson in de spits, dan zou het heel misschien na 90 minuten wel s 2-0 kunnen staan en wie weet wat er dan gebeurt.


  Maak melding

 48. Ook dat Joppuh, dat zei ik meteen maar dan nog had hij die bal in zijn handen ( zag het pas in de herhaling) en zoals ik al zei dacht ik dat dat niet mocht…. Moet heel eerlijk zeggen dat ik persoonlijk sowieso niet fan ben van Mulder.


  Maak melding

 49. Bericht door dick, op 26 april 2010 om 09:17
  Oeps waarom wordt mijn uitgebreide reactie op Natascha nou ook al eerst naar de Admin gestuurd

  Jij met je vieze woorden ook altijd! 😉


  Maak melding

 50. Mulder moet gewoon als n vent zijn doel uitkomen en uitstralen dat er met hem niet te spotten valt, maar geeft niet, Dudek had in het begin ook zijn onzekere momenten en dat werd een echte klasbak. Mulder kan dat in principe ook worden, hij heeft zeker talent en blijft rustig voor de goal. Alleen bij de 1e goal n beetje té rustig helaas.


  Maak melding

 51. @ Joppuh, en straks in Zuid-Afrika wel schreeuwen dat Robben absoluut een pengel had moeten hebben 😮

  Voor mij was het duidelijk, handen thuis in de 16 als verdediger. De schijn tegen kan al genoeg zijn. Dat die Bronck dat ook maar niet begrijpt….heeft voortdurend de neiging hands te maken. Had zijn voorgangerT Heus dat ook niet?


  Maak melding

 52. Lijkt me een hele goede keus Joppuh: 442 opstelling met Makaay en Castaignos (de laatste is ook een aardige spits)
  Thomasson niet dus? verdedigend heb je nixxx aan hem op het middenveld. Vond Feyenoord’s middenveld gister hun sterke punt.


  Maak melding

 53. Hahaha afgezworen, misschien minder in het land van de Schwalbe….maar ’s kijken wat er gebeurd als het er op aankomt. In de kwartfinale vlak voor tijd 0-0.

  Ach, Zlatan is er ook groot mee geworden en zolang het loont….geen geel voor schwalbe bijvoorbeeld. Zijn er weinigen die er geen (heerlijk kneuzig woord) fopduik uitgooien.


  Maak melding

 54. Veel blessures in het begin Dick, anders had hij echt de vaste linksback in het Ned 11 tal geweest in zijn goede tijd. Dat je dat niet weet, misschien ben je te veel gefocussed om het Ajax gehalte net als het merendeel bij de nos en bij rtl, die leo driessen ook, hij kan echt niet objectief zijn.


  Maak melding

 55. Bericht door dick, op 25 april 2010 om 20:45
  Helaas Natascha
  gespeeld zou worden zoals het gespeeld hoort
  kan waarschijnlijk niet meer. Het had nog lastiger gekund. Bijvoorbeeld een finale Ajax-Den Haag in De Kuip. Of Ajax-Utrecht…Den Haag-Utrecht met Feyenoord hooligans erbij. Net het journaal van 8 uur gezien? Weer van die criminelen die de politie bezighielden in Rotjeknor zelf. Terwijl de wedstrijd in Amsterdam was….Jammerlijk triest!

  Tuurlijk kan het wel, de knvb moet gewoon anders straffen. Geen geldboetes maar puntenaftrek bij spreekkoren en rellen. Rellen tijdens de bekerfinale? club een jaar uitsluiten van de beker. Meerdere rellen? club verplicht laten degraderen.  Maak melding

 56. Bij spreekkoren na de 2e waarschuwing een punt in mindering, 10 minuten stil gelegd; 2 punten in mindering, wedstrijd definitief gestaakt; wedstrijd verloren en 3 punten in mindering.

  Dan gaan de clubs vanzelf optreden tegen de raddraaiers.  Maak melding

 57. Sorry Joppuh, ben nooit zo onder de indruk van heer Heus geweest. Let toch veel op backs, omdat ik dat altijd een geweldige positie heb gevonden. Heus hoorde ook een beetje bij de stoertjes Fraser en centenbakkie Wolfje.


  Maak melding

 58. @ Joppuh, hij kon aardig schieten die Heus idd. Al was ie (alleen wat betreft dat onderdeel) nog lang geen Anderweirld, van der Wiel, Blind, Koeman, Krol 😉


  Maak melding

 59. Hoi,

  Ik wou even mededelen dat mijn man een ongeluk heeft gehad op de duitse snelweg. Ik heb hemzelf nog niet gesproken maar de duitse politie belde mij. Nou weet ik dat hij hier altijd veel is dus dacht ik meld het even als ik meer weet laat ik het horen.

  groetjes,
  Erica


  Maak melding

 60. @ Edwin:

  Tuurlijk kan het wel, de knvb moet gewoon anders straffen. Geen geldboetes maar puntenaftrek bij spreekkoren en rellen. Rellen tijdens de bekerfinale? club een jaar uitsluiten van de beker. Meerdere rellen? club verplicht laten degraderen.

  – Klinkt beter idd: puntenaftrek
  – De rellen van gister in Rotjeknor: geen gevolgen omdat het buiten het stadion (in Mokum nota bene) is? Sowieso is de club niet verantwoordelijk voor rellen buiten het stadion?

  Voor zover ik weet ligt er nog niet eens een VOORSTEL tot strafveranderring….vrees dus dat er ook komend seizoen, erg vaak zonder uitpubliek zal moeten worden gevoetbald. Ook de KNVB-bekerfinale over 2 wedstrijden. Alleen al omdat het (veiligheidstechnisch) gewoon nog erger kan: Finale: Ajax-Den Haag in De Kuip?

  Het wordt tijd dat er serieus wordt geanticipeerd op ontstane situatie. Ze begrijpen er bijvoorbeeld in het buitenland hélemaal nixxx meer van. afgelopen vrijdag voor een week (in Preston Palace) zeiden 2 Duitsers nog: “H????? Jullie staan toch bekend om massa’s hossende en feestvierende supporters in Oranje bij het Nederlands Elftal”?

  Maar uh, veranderingen bij de logge, arrogante en autoritaire KNVB voor elkaar krijgen? Zelfs als de nationale veiligheid in het geding is?
  Zal erg lastig worden!


  Maak melding

 61. Wel Dick, de zgn voetbalwet ligt al bij de 1e kamer en is er na 4 jaar gesteggel nog steeds niet door, zelfs nu nog niet terwijl het voorstel de 2e kamer al gepasseerd is. Het is een document waar de knvb de 1e aanzet en concept heeft opgesteld dus ik denk dat je hier eerder onze overheid dan de knvb iets moet verwijten.


  Maak melding

 62. @ Joppuh, ik weet dat die voetbalwet van Hans Spekman en nog iemand bij de 1e Kamer ligt…..maar waar ze*ken ze er daar dan over? Volgens mij ging ie ook voornamelijk over wat er in het stadion gebeurd. Maar goed, als dat eerst maar eens juridisch geregeld is.

  Klopt, dit is een feit (10-tallen jaren ervaring als voetballiefhebber, -volger, speler)

  Maar uh, veranderingen bij de logge, arrogante en autoritaire KNVB voor elkaar krijgen? Zelfs als de nationale veiligheid in het geding is?
  Zal erg lastig worden!

  En ja….de 1e Kamer; hoe kun je nou besluitvorming over zo iets belangrijks tegenhouden, vast om futiliteiten en eigen (partij) belang?

  Procudureeel en logischerwijs moet ie dan natuurlijk weer terug naar de 2e Kamer….zucht.


  Maak melding

 63. @Joppuh. Ik denk niet de voetbalwet DE oplossing is. Het is een stap in de goede richting.

  Er wordt vaak verwezen naar Engeland maar daar zijn nog steeds hooligans en zijn er nog steeds rellen. Alleen krijgen zij geen aandacht meer van de pers.  Maak melding

 64. H????? Jullie staan toch bekend om massa’s hossende en feestvierende supporters in Oranje bij het Nederlands Elftal”?

  Dat zijn geen voetbal supporters maar oranje supporters.  Maak melding

 65. Finale: Ajax-Den Haag in De Kuip?

  Finale in Arnhem met vrij vervoer voor beide partijen. Een weiland reserveren voor de hooligans.
  Probleem lost vanzelf op.  Maak melding

 66. @ Edwin, vond je dat er teveel pers-aandacht naar hooligans is gegaan rond de beslissing de bekerfinale over 2 wedstrijden te spelen? Had er ook geen/minder aandacht aan die rellen gister (70 arrestanten) moeten worden besteed?

  Aandacht is wel de sleutel, dat klopt….zoals bij zo heel veel meer groepen. En persmuskieten zijn voortdurend op jacht naar (als het kan sensationeel) nieuws.


  Maak melding

 67. @Erica: jemig! Dat is schrikken! Dat je er zelfs aan denkt om op deze plek daar over te posten (terwijl in je hoofd waarschijnlijk heel veel dingen rondspoken). Ik hoop dat je snel meer hoort over je man en hem zelf aan de lijn kan krijgen.
  Sterkte!


  Maak melding

 68. Klopt Edwin

  Edwin, op 26 april 2010 om 10:39

  elke zaterdag wordt die scene door Linda en maatjes uitgebuit en in scene gezet voor de kijkcijfers.
  Maar dat moest ik die 2 Duitse (echt goed voetbalvolgende) toch echt eerst uitleggen. De barman moest er bij helpen, want ze hadden gewoon een ander beeld.


  Maak melding

 69. @ Edwin, 10:41; vond het wel heel mooi dat we eindelijk een vast stadion hadden voor de bekerfinale…maar helaas. Tja een weiland reserveren of kooigevechten….of de ArenA in. Ok de Kuip kan ook en dan langzaam vol laten lopen met water.


  Maak melding

 70. Idd Edwin, ook in die groep gaat het puur om aandacht en sensatie.
  Maar dit soort nieuwsfeiten

  vond je dat er teveel pers-aandacht naar hooligans is gegaan rond de beslissing de bekerfinale over 2 wedstrijden te spelen? Had er ook geen/minder aandacht aan die rellen gister (70 arrestanten) moeten worden besteed?

  moeten toch gebracht worden? Zijn verdorie gevaarlijk voor de maatschappelijke veiligheid, zeker daar waar ze spelen.

  En als ze niet gebracht MOETEN worden….worden ze gewoon gebracht. Er zijn zoveel sensatiekanalen tegenwoordig! Met een triest verslag op internet is dat spul ook al blij. Vrees dat er geen weg meer terug is voor wat betreft het verslaan van “nieuws en sensatie”.


  Maak melding

 71. Een opperrechter vindt dat alle meningen van alle rechters openbaar worden gemaakt!
  De rechters worden zodoende scherper gehouden en het is beter voor de advocaten en de partijen dat….
  Nu spreekt de rechter nog uit 1 mond.

  Volgens mij kleven er ook veel nadelen aan en vind ik de “noodzaak” niet overtuigend.  Maak melding

 72. Het ziet er naar uit dat Roy Makaay dit jaar voor het laatst profvoetbal heeft uitgeoefend. De spits van Feyenoord hangt na dit seizoen zijn kicksen aan de wilgen en wordt jeugdtrainer, zo meldt RTV Rijnmond

  Dan speelt ie de bekerfinale, zijn laatste wedstrijd, vast helemaal. Of voor een heel groot deel.

  Da’s toch wel snel!


  Maak melding

 73. @Dick (tussengeplaatste post)Ik denk ook niet dat je het moet doodzwijgen, maar er is van te voren te veel gezeur geweest zodat er wel wat MOEST gebeuren! Je moet weten wat er in om gaat en hoe die gasten denken pas dan kunnen ze er wat aan doen. Hoe meer aandacht, hoe geiler ze er van worden. Het is ook niet voor niks dat ze op hun eigen sites de krantenknipsels en mediaberichten vooraan hebben staan.

  Je derde alinea lees ik niet eens verder, 6 mei is de eerste play off van zwolle, dan begint dus ons feestje! En OP ZEKER verkies ik FcZ-Exc boven SCF-AFCA;):D

  Erica ik hoop dat je gauw wat duidelijkheid hebt, veel sterkte!

  ik zal zo jullie gedachten over de voetbalwet eens lezen ga eerst even en bakkie thee maken


  Maak melding

 74. Natascha, vanaf welke ronde mag ik bij de play-offs komen, of zal ik de hele play-offs (lijkt beter voor de resultaten) maar wegblijven?

  Excelsior moet te doen zijn toch.


  Maak melding

 75. Ben nog wel even geweest Dick maar vond het eigenlijk geen ene moer aan, bijna saai zelfs.
  Ik zag je te laat in de auto maar verwacht ook niet dat jij met de auto na de kantine gaat.


  Maak melding

 76. Kickert zeer dom om met de auto naar onze kantine te gaan toch,Dick moet beter weten.Zaterdag 15.00 uur zal ik er zijn op de fiets natuurlijk.Alhoewel ik er om 8.30 al ben want er is weer een vol programma.Freek alvast succes.


  Maak melding

 77. Hmmm Dick, vind je het goed dat jou voor de periode van de play off verban;) Kom jij volgend seizoen maar weer met FcZ-AFCA of SCF….

  Ja Excelsior moet te doen zijn en daarna finale tegen Sparta, dus ook wij zijn niet bang voor Rotterdam:P

  Ik ben t wel met Edwin eens, een voetbalwet zal een goede stap in de richting zijn maar het zal het niet oplossen, en ook duurt het inderdaad veel te lang voor dat die wet er door is joppuh, ergens is het te zot voor woorden.

  Ook ben ik nog steeds van mening dat zowel ajax als feijenoord als de knvb niet moeten janken, ze hadden toen ze de afspraak maakten dat bezoekende clubs niet welkom zijn voor een aantal jaar ook dit scenario moeten laten passeren… niet welkom is niet welkom!


  Maak melding

 78. @ Kickert, dat gevoel heb ik ook vaak. Vind het ook zo jammer dat er geen gezellige muziek te horen is. Al was het alleen maar om dat domme gel*l van de andere kantinebezoekers niet te horen.
  Afgelopen zaterdag waren er echter wel een grote hand vol toppers van de FC B. in de kantine. Maar doordat ik dat miste, kon ik me wel optimaal voorbereiden op de verjaardag van de Buf 😀


  Maak melding

 79. Trouwens, idd met de auto naar de kantine gebeurd hooguit ’s morgens. Nu moest ik de fiets van Tim (die zijn pols brak) alleen ophalen……gelijk al verdacht van diefstal door zeer oplettende clubgenoten.


  Maak melding

 80. Wat ik me dan weer afvraag, waarom kunnen 70 van die gasten wel opgepakt worden voor het scanderen van die leuzen maar kon die demonstratie hier in Zwolle wel gewoon plaatsvinden met hun spandoeken?


  Maak melding

 81. Terecht word hier door meerdere personen gewezen op het rijden met drank op vanuit sportkantines. Heb echter ook (lang geleden) meegemaakt dat een bestuurslid waarschuwde voor drankcontrole…..tja.


  Maak melding

 82. @ Natascha, was schofterig schandalig wat er toen gebeurde, je bedoelt toch die NVU-demonstratie? Maar helaas was er geen juridische grond om de demonstratie te verbieden. John v. B. heeft er achteraf nog een rapport over geschreven. Viel/valt niet te verbieden.


  Maak melding

 83. Die demonstratie was niet te verbieden en die 70 hooligans/extreme supporters zijn denk ik voor openbare ordeverstoring oid opgepakt. Hoe groot was die groep eigenlijk wel niet, als er al 70 worden opgepakt? Ze verne*ken het ook voor zichzelf was reken maar dat Abou voorlopig nixxx meer van dat “spul” pikt. Zéker niet als ie verstandig is. Je zult er ook als argeloos burger met je vrouw, dochter en zoontje tussenlopen. Leg het eerst maar eens uit, waarom die oude mannen zich zo gedragen…..


  Maak melding

 84. Ben het helemaal met je een Natas.. Want daar klopt natuurlijk geen ene bal van.. Maar ja zo is justitie / politie in Nederland


  Maak melding

 85. Bericht door Marcello, op 26 april 2010 om 11:42
  Prio 1 Ongeval letsel IJSSELALLEE ZWOLLE

  Is inderdaad vrij ernstig! Ik ben er net twee keer langs gekomen en het zag er niet goed uit! Videocamera was erbij, dus waarschijnlijk vanavond op RTV Oost.

  Bericht door Natascha, op 26 april 2010 om 12:37
  Wat ik me dan weer afvraag, waarom kunnen 70 van die gasten wel opgepakt worden voor het scanderen van die leuzen maar kon die demonstratie hier in Zwolle wel gewoon plaatsvinden met hun spandoeken?

  Ik ben er zelf niet bij geweest, dus ik heb het niet gezien. Maar op voorhand zagen de feiten er als volgt uit: NVU wil een demonstratie houden. Iedereen wéét waar de NVU voor staat. Er zijn mensen die zich storen aan de NVU en het aanstootgevend vinden. Maar zoals het er op voorhand uit zag deden ze niets verkeerd en was het slechts een groep die een demonstratie wilde houden.

  Als ze op dat moment de hitler groet hadden gebracht of mensen hadden beledigd was er wel wat mogelijk geweest. Maar als ze dat niet deden was er verder niets mogelijk.

  Dat nu mensen die bepaalde leuzen scanderen opgepakt zijn zal te maken hebben gehad met wat ze riepen.

  Zo zit volgens mij de vork in de steel. En daarbij laat ik volledig buiten beschouwing wat ik zelf van de inhoud van de leuzen en de NVU vind.


  Maak melding

 86. Dick het gaat mij niet om die supps, het konden net zo goed andere debielen zijn. Het gaat puur om het principe! In de metro staat iets over wat ze geroepen hebben, iets anti aboutaleb oid….Maar ik geloof er niks van dat dat het enige was. Trouwens, hoe leg jij uit aan die oude mensen die door het park liepen dat die snottelippen van de NVU dat kunnen doen? Is namelijk precies hetzelfde.

  Overigens is het niet zo moeilijk uit te leggen aan je kinderen, je kan dan gewoon zeggen: Kijk mijn zoon dat is nou precies waarom ik hoop dat je geen alcohol/drugs gebruikt..

  Plantje, ik was er wel bij, ik ben blij dat mijn oma het niet heeft meegemaakt omdat ze al overleden was want het mens had nou nog op de achterste poten gestaan…..

  Het gaat mij om het feit dat ze het bij de 1 afdoen als vrijheid van menings uiting en aan de andere kant van het land word je er voor opgepakt.

  Uiteindelijk zijn we het allemaal met elkaar eens dat zulke dingen te belachelijk voor woorden zijn, maar ik vind dat er steeds vaker gemeten wordt met twee maten.


  Maak melding

 87. @ Natascha, het principe is hier dat we én vrijheid van meningsuiting en vrijheid van demonstratie kennen. Als de deelnemers aan de demonstratie zich (volgens de politie) gedragen, kan de demonstratie doorgaan. Er waren destijds veel topics over hier. En John heeft dat rappot hier ook nog eens gelinkt….viel gewoon niet te verbieden.

  Verstoring van de openbare orde…tja, je zult het niet geloven maar daar heb ik me zelf al eens aan bezondigd. (Laten we het hier maar bij 1 anekdote houden die ik toch niet vertel ;)) Werd NATUURLIJK ten onrechte opgepakt. Vind het goed dat er gelijk wordt opgetreden tegen verstoring van de openbare orde. Al was het maar hier om:

  Je zult er ook als argeloos burger met je vrouw, dochter en zoontje tussenlopen. Leg het eerst maar eens uit, waarom die (in hun ogen) oude mannen zich zo gedragen…..

  Je moet regels en emotie wel gescheiden houden. Had ook het liefst gezien dat dat spul van de NVU niet eens Zwolle binnenkwam. Lees maar na. Ben om die reden (weet niet hoe ik zou reageren) ver van de demonstratie gebleven. De oude mensen in het park hadden misschien hooguit een klacht kunnen indienen. Maar die zou pas worden behandeld als de demonstratie al lang geweest was.

  Had jij een idee, over een in jouw ogen rechtvaardiger gang van zaken?

  **** Mooie alcohol/drugs-uitleg!!!!****  Maak melding

 88. Ik ben er zelf niet bij geweest, dus ik heb het niet gezien. Maar op voorhand zagen de feiten er als volgt uit: NVU wil een demonstratie houden. Iedereen wéét waar de NVU voor staat. Er zijn mensen die zich storen aan de NVU en het aanstootgevend vinden. Maar zoals het er op voorhand uit zag deden ze niets verkeerd en was het slechts een groep die een demonstratie wilde houden.

  Als ze op dat moment de hitler groet hadden gebracht of mensen hadden beledigd was er wel wat mogelijk geweest. Maar als ze dat niet deden was er verder niets mogelijk.

  Dat nu mensen die bepaalde leuzen scanderen opgepakt zijn zal te maken hebben gehad met wat ze riepen.

  Ik ben zelf toendertijd persoonlijk als tegenprotest hier in Zwolle geweest,toen deze club een vergunning kreeg om te demonstreren.
  Nou ik kan je vertellen Plantje wat er toen geroepen en gescandeerd werden,was om te huilen.Ik heb oudere mensen huilend aan de kant zien staan,die echt radeloos waren.Ook ik vond het huiveringwekkend die lui te zien marcheren,met een gestrekte arm schuin naar boven,leuzen roepend eigen volk eerst en vol=vol.
  Ik hoop dit soort demonstraties NOOIT meer te zien.


  Maak melding

 89. Die hoop wordt door héél veel Zwollenaren gedeeld Zwolse.

  Hoorde toevallig op het 3fm-journaal dat de “supporters” voor het niet kunnen tonen van hun id, voor het scandeerden van antisemitische leuzen en het gooiden met bier werden gearresteerd.

  Nos vult aan:

  De ruim 70 Feyenoord-aanhangers die gisteren in Rotterdam werden opgepakt, zijn weer op vrije voeten. Ongeveer de helft betaalde een boete; de rest moet in juli voor de rechter komen.

  De foto ook. Moet je eens zien hoeveel ME erop af kwam…..allemaal gemeenschapsgeld. Op zondag….dure dag voor de opdrachtgever


  Maak melding

 90. Natuurlijk is het wel rechtvaardig gegaan, maar toch vind ik het met 2 maten. Hadden ze het niet kunnen gooien op dat ze de veiligheid niet konden garanderen dan?

  Regels en emotie gescheiden houden? dat moet je die mensen vertellen die Zwolse ook heeft gezien Dick. Je weet zelf dat dat nauwelijks gaat. En dat was onder de noemer vrijheid van meningsuiting. Ik krijg er serieus nu nog de rillingen van. Ik, die de oorlog niet eens mee heeft gemaakt.

  Kan iemand mij dan uitleggen wat het verschil is?

  2 aparte groepen, roepen dingen die niet kunnen, de 1e groep wordt opgepakt, de andere groep niet…?

  het bier gooien buiten beschouwing gelaten….

  Ja dat alcohol drugs is natuurlijk nooit de hoofdschuldige maar het is het laatste zetje wat ze nodig hebben

  🙁


  Maak melding

 91. @ Natascha, er is echt van alles geprobeerd. Hebben we hier toen ook nog een soort van actie voor gevoerd. Dit is dus uitgezocht en gerapporteerd. Tja, dan houdt het op.

  Het probleem is dat er op het moment dat er toen die vergunning werd aangevraagd en niet gelijk een aangifte tegen ze is gedaan.

  Ik ben zelf toendertijd persoonlijk als tegenprotest hier in Zwolle geweest,toen deze club een vergunning kreeg om te demonstreren.
  Nou ik kan je vertellen Plantje wat er toen geroepen en gescandeerd werden,was om te huilen.Ik heb oudere mensen huilend aan de kant zien staan,die echt radeloos waren.

  Als je terugleest krijg je vast een beetje mee hoe ik er destijds en nu ook in stond. Even machteloos als jou. Hier komen ook de verschillende lagen van “vrijheid” weer naar boven. Zag net het programma voor 5 mei. Heb destijds eens een goede discussie gehad over vrijheid….daar kon iedereen met zogenaamde BN-ers discusseren. Volgens mij kan dat nu niet, sprak toen met een presentatrice van het RTL-journaal. En ja, het recht op demonstratie…zoek het ff op ….

  op het oog kun je ook wat met 137D, maar het kost wel heel veel uitzoek tijd.

  Denk dat het grote verschil is dat die hufters van die demonstrerende club (die eigenlijk niet eens wisten waartegen ze protesteerden) precies wisten wat wel en niet mocht. Ze zorgden dat ze niet opgepakt werden….réken maar dat ze bijvoorbeeld een id op zak hadden!

  Die minimaal 70 klootzakk*n van gister, bleven maar provoceren. Als ik dat zo lees, smeekten ze bijna: “pak me alsjeblieft op!”

  Google ik dit ook zo maar weer bovenwater!
  De motie is overigens met grote meerderheid aangenomen. Ongelooflijk dat er nog sommige partijen tegen waren!!

  Weet niet of dit ook opgemerkt is, maar dit stond op een discussieplatform:

  Artikel 146
  Hij die door het verwekken van wanorde of het maken van gedruis hetzij een geoorloofde openbare samenkomst tot het belijden van godsdienst of levensovertuiging, hetzij een geoorloofde godsdienstige of levensbeschouwelijke plechtigheid of lijkplechtigheid opzettelijk stoort, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste twee maanden of geldboete van de tweede categorie.

  Lees.

  http://lexius.nl/wetboek-van-strafrecht/artikel146

  Wiki zegt dit maar dat is meer een uitleg

  —-
  Het zijn dus geen 2 aparte groepen. De ene is een demonstratie met vergunning!
  Het niet kunnen tonen van je ID kan al een reden zijn je te arresteren.  Maak melding

 92. Da’s weer jammer, volgende keer maak ik wel een kopie van lange reacties tjonge jonge…..waarom moet deze reactie op Natascha nou weer goedgekeurd worden????


  Maak melding

 93. Plantje,

  Als ze op dat moment de hitler groet hadden gebracht of mensen hadden beledigd was er wel wat mogelijk geweest. Maar als ze dat niet deden was er verder niets mogelijk.

  Je bent er blijkbaar inderdaad niet bijgeweest……


  Maak melding

 94. Ik denk dat het ook meespeeld Natascha,wat afgelopen jaar door Feijenoord supporters in Hoek van Holland veroorzaakt is.Ook de aanloop naar deze bekerfinale stond in het teken van de supporters van beide kanten.Mijn mening is dan ook ,dat ik het volkomen terecht vindt ,dat de lat heel erg laag gelegd wordt ,en de politie/me snel en kordaat in gaat grijpen met deze wantoestanden.

  Het verschil zit waarschijnlijk Natascha dat men vroeger elkaar verbaal bestreed,maar vandaag de dag,ook door de middelen die de communicatie vergemakkelijkt elkaar al per sms,twitter al verrot scheld en uitdaagd.En voor de zwakkeren(de hooligans)een pracht middel om zich te laten gelden en uit te leven.

  Wat betreft die demonstratie wat ik aangaf,ik vond het vreselijk,maar was niet bang.Heb mij ook duidelijk laten zien en horen hoe walgelijk en verwerpelijk ik ze vond.Nu zou ik mij bedenken om nog naar zo n demonstratie te gaan omdat velen hun agressie te snel laten zien en gebruikt.


  Maak melding

 95. Helaas is de link van 15:33 niet te openen. Gaat hierover:

  Rijken geven weinig aan goede doelen

  Giften steken schril af bij buitenlandse allerrijksten

  Steenrijke Nederlanders geven maar bitter weinig aan goede doelen. Dat blijkt uit onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam.

  Onze allerrijkste landgenoten wachten vaak met een gift tot de collectant voor de deur staat of er een acceptgiro door de bus valt, zo meldt het AD. Ze geven gemiddeld weliswaar tien keer meer (2.275 euro) dan het landelijk gemiddelde (239 euro), maar dat steekt schril af tegen de bedragen die rijken in andere landen vaak weggeven.

  Veel rijke Nederlander geven aan dat ze zo weinig te geven omdat ze de goededoelenorganisaties niet vertrouwen. “Gooi maar op de grote hoop en vooral niet bellen”, zo luidt een veelgehoorde klacht. Dan zetten ze liever een eigen hulpfonds op poten.

  Maandag staat dit onderwerp ter discussie tijdens het VU-symposium ‘Het vermogen om te geven’. Daar worden de resultaten gepresenteerd van nieuw onderzoek naar het geefgedrag van vermogende Nederlanders uitgevoerd door de werkgroep Filantropische Studies van de VU.

  Fondsenwerving onder vermogenden verschilt enorm van reguliere donateurwerving en is de laatste jaren sterk in opkomst in Nederland. De komende jaren verwachten goede doelen een grote groei van inkomsten uit grote giften van vermogenden.  Maak melding

 96. Verbaasd! dat is in één woord wat mij vandaag hier overkomt. Ik kende de weblog van Zwolle nog niet. Wel van gehoord. Maar al het superactuele nieuws overvalt me nogal. Ik ben hier gekomen door het trietste nieuws over de voetballer die bij SV Zwolle overleden is… Reed ik net langs het festivalterrein voor het Bevrijdingsfestival, zie ik hier het bericht en de foto’s al staan. Werkelijk niet te geloven. Wie zit hier achter, en hoeveel mensen leveren deze geweldige dienst wel niet. Wordt de redactie daavoor betaald? Fantastische website.


  Maak melding

 97. Natuurlijk vertouwen de rijken de goede doelen niet Dick,Ze vertrouwen zichzelf amper.

  Hooijmaijers(vvd)2 miljoen aan steekpenningen aangenomen,maar wel 78 miljoen Provinciegeld belegd en verloren in IJsland.

  Frits Kroymans 28 miljoen verijkt door geen omzetbelasting te betalen.

  Dit soort zijn zondagsochtend te bewonderen met een hete aardappel in de keel en keurig in het grijze krijtjes pak bij de de vastgoedvriendjes van H. Mens.


  Maak melding

 98. Nederlands elftal grote favoriet wordt er gemeld. Dat vinden andere landen.Nou ik hoop dat ze ver komen en er is veel talent alleen ben ik bang voor de achterhoede.Op toernooien blijkt toch vaak dat je weinig goals tegen moet krijgen om verder te komen.Spanje,Brazilie ,Argentinie en nog wat landen schat ik net zo hoog in.Een echte favoriet zal toch ook geluk moeten hebben en afdwingen,er komt zoveel bij kijken.Het begint wel steeds meer te kriebelen alleen Zuid Afrika is zo ver weg.Zowat tweeduizend euro voor een kaartje plus de reis is wel erg veel geld.


  Maak melding

 99. @Arnold, weblog Zwolle is een team van vrijwilligers, die gratis en voor niets al dat nieuws ons voorschotelen. Ik heb er ook waardering voor.

  Marieke en Verdieping zijn vaste bezoekers, net als 5000 anderen per dag.

  Wie het zijn? Kijk maar eens bovenaan de site bij ‘Wie zijn wij?’.


  Maak melding

 100. Het is dus niet moeilijk om 2000 euro te besparen: gewoon thuis voor de buis of met de jongens in ’t café Oranje kijken.:D:D:D


  Maak melding

 101. Jaap je bent me voor; ik ben slechts op bezoek
  (ga niet langs start en direct door naar… ;))

  Maar het is wel zo, dat een ieder met iets van nieuwswaarde op het algemene log kan posten.


  Maak melding

 102. @Dick ; de NVU-figuren hebben zgn wel recht op demonstratie, maar burgemeester Henk had een goed punt kunnen maken door in eerste instantie te weigeren. Dan commotie en gaat het alsnog door maar toch. Burgemeester bepaalt echter wel WAAR ze mogen demonstreren, m.a.w. waar de optocht langs moet gaan. Hij had ze 17 x de veemarkt rond moeten laten lopen, maar nee, na ampel beraad moets het dwars door Assendorp.


  Maak melding

 103. Mooi Arnold:

  Wie zit hier achter, en hoeveel mensen leveren deze geweldige dienst wel niet. Wordt de redactie daavoor betaald? Fantastische website.

  Je zou betaling idd verwachten bij zo’n wereldprestatie van formaat 24/7 nogwel! Gelukkig is geld echter niet de belangrijkste drive voor veel mensen. Volgens mij is dit gebeuren hier ook (vrij) uniek in Nederland.


  Maak melding

 104. drama123 met de jongens in cafe ook bere gezellig hoor.Maar erbij zijn gaat toch boven alles.Helaas kan dat niet altijd ,ik fiets niet verder dan 60 km en zwemmen heb ik een bloed hekel aan.Kan wel Vliegles nemen, maar als ik hier op de dijk al die jonge vogeltjes al zie stuntelen lijkt me dat ook geen goed idee.


  Maak melding

 105. Klopt Drama, doorslaggevende stem burgervader. We hebben het er destijds uitgebreid over gehad op 1 of meer van de pakweg 7 draadjes. Volgens mij heeft John de rol van de burgemeester ook nog apart belicht in zijn rapport, waar die motie uit voortkwam?
  Heb het om 15:10 gelinkt en vanzelfsprekend niet weer doorgespit 😉


  Maak melding

 106. @ Zwolse, doordat mijn link van 15:33 niet klikbaar was. Mist men hier deze info

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Binnenland/article/detail/479230/2010/04/26/Rijken-geven-weinig-aan-goede-doelen.dhtml

  Onderzoek VU: http://www.feweb.vu.nl/nl/nieuws-agenda/agenda/2009-2010/vu-presenteert-onderzoek-naar-vrijgevigheid-vermogende-nederlanders.asp

  Vraag me overigens wel af in hoeverre de salarissen van de bestuurders bij goede doelen zijn ingeperkt. Maar dat vraag ik me bijvoorbeeld al bij De Bloedbank af…..


  Maak melding

 107. Ik zie dat mijn reactie nogal wat stof heeft doen opwaaien.

  Maar laat ik nog maar een keer ten overvloede melden: de gedachtengang die ik gaf was puur om te ondersteunen waarom ik dacht dat destijds de demonstratie van de NVU niet verboden kon worden.

  Staat helemaal los van of ik die demonstratie goed of slecht vond


  Maak melding

 108. BeeldBuisBode:

  George Weah bij Holland Sport
  Zie Holland Sport (N3, 20:25) en Nova (N2, 22:15)**** Benieuwd naar de verschillende interviews: Wilfried mag ik graag horen, maar bij NOVA kunnen ze er ook wat van….

  Nova (N2, 22:15)
  – Job Cohen in de studio over ‘zijn’ PvdA
  – De PVV verkiest de definitieve kandidatenlijst
  – Een interview met George Weah, een van de meest succesvolle voetballers van Afrika

  Holland sport (N3, 20:30)
  – Voetballegende George Weah uit Liberia
  – Bondscoach Bert van Marwijk
  – Een bezoek aan international Mark van Bommel in M?nchen
  – Wielrenner Robert Gesink over de voorjaarsklassiekers

  Pauw & Witteman (N1, 23:00)
  – Simon Vuyk schreef De waarheid achter de vuurwerkramp
  – Esther Ouwehand alsnog op kandidatenlijst PvdD
  – Ab Klink over het CDA-partijcongres
  – Sara Kroos wint Annie M. G. Schmidtprijs 2009  Maak melding

 109. BeeldBuisBodeBeschouwingen:

  Toen Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant) er onlangs even tussenuit was geweest, merkte hij dat hij, wat tv-kijken betreft, niet veel had gemist. ??Helemaal nieuw voor mij was het dus niet, de vraag wat er zou gebeuren als je mensen een week lang afsluit voor elk nieuws en hen vervolgens laat raden welke van de al of niet verzonnen nieuwsfeiten echt waar zijn.?? Geelen vond De Bubbel (zondag, Nederland 3, 20:30, 460.000 kijkers) ??best vermakelijk; het was licht verontrustend hoeveel grotemensennieuws ik zelf in wakkere toestand bleek te hebben gemist. Wat verder met dit ⤽bizarre nieuwsexperiment⤝ bewezen wordt, weet ik niet. Wel vraag ik me af of de verrassing er na twee, drie keer niet vanaf is ?? niet alleen dodelijk voor nieuws, maar ook voor een tv-programma.??
  Hoewel De Bubbel geen Nederlands idee is, is het volgens Marcel Peereboom Voller (De Telegraaf) ??echt een aanwinst voor Nederland 3. Dit in tegenstelling tot een ander programma van BNN dat wél uit eigen koker komt.?? Hij doelt op het programma Loverboys (vrijdag, Nederland 3, 21:15, 254.000 kijkers), waarin Dennis Storm en Valerio Zeno liefdesadvies geven. ??Zij leven in hun eigen bubbel gevuld met zelfingenomenheid en voelen bitter weinig mee met de jongeren die zij ⤽adviseren⤝. Want dáár gaat het niet om. Het gaat om Dennis en Valerio. Zij doen in Loverboys aan schaamteloze zelfexploitatie. Slaat die titel tóch nog ergens op.??


  Maak melding

 110. Dank Drama en Arnold….Joppuh verzorgt hier zaterdag-’s ochtends altijd al de “verse column van Youp”! Aan zijn “stijl van plaatsen” kun je al lezen wat hij er van vindt 😉

  En…teveel variatie om aan te prijzen, weet dat je altijd welkom bent.


  Maak melding

 111. Had Spitsnieuws ooit duidelijker kunnen zijn over hun manier van nieuws brengen? Of is dit meer een gevoel dan een nieuwsfeit?

  – Hypotheekrenteaftrek? Zonder nuance? Bijvoorbeeld: Hoe? Tot welke grens? Over hoeveel jaar?

  – 64% van de Nederlanders …..AH DE HYPOTHEKER HEEFT HET ONDERZOCHT…wc-eend onderzoekt wc-eend.

  – poehpoeh… onder 12.000 klanten. Klanten in het goedkoopste of het duurste sigment? Mag ik raden?

  – Verder geen info in het stukje…gewoon afsluiten met een conclusie van De Hypotheker zelf

  Doordat de toekomst van de hypotheekrenteaftrek momenteel onzeker is, zegt ruim de helft van de aspirant-kopers de aankoop van een nieuw huis uit te stellen tot er meer duidelijkheid is over de aftrek

  De nieuwsclub van de stijllozen mag in elk geval meeliften op de stijlloze leus: Tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend….voeg er in dit geval gerust “onbetrouwbaar” aan toe.


  Maak melding

 112. Potverdorie, lees nog gauw e.e.a door voordat ik naar de voetbal ga, veel nieuws maar, het belangrijkste, ongeluk Derk.
  Weet iemand al meer.


  Maak melding

 113. Even een update van mij, “Derk” moet nog in ieder geval 2 dagen in het ziekenhuis in Mannheim blijven, Ik heb hem al aan de telefoon gehad en zoals ik het hoorde is die er genadig vanaf gekomen, degene die achter op hem kwam is overleden. Hij heeft enkel bekneld gezeten met zijn benen vanavond krijg ik te horen wat de uitslagen daarvan zijn.

  groet,

  Erica


  Maak melding

 114. Zwolse, het gaat me niet om die feij supps, want het hadden net zo goed zwolle supps kunnen zijn. Vind het ook meer dan terecht dat het zo is gelopen.

  Dick, dat is het verschil, de vergunning. De 1 mag zo roepen en de ander niet:P

  Maar is er nu al iets bekend over Derk?


  Maak melding

 115. Oh Erica, fijn dat je hem zelf al gesproken hebt, hoop zo dat het allemaal mee valt.
  Veel sterkte voor jullie allemaal.
  Praat je ons vanavond ook nog even bij als je de tijd kunt vinden.


  Maak melding

 116. Vandaag in het Financiële Dagblad op pagina 5:

  Betrouwbaarheid CPB

  Betrouwbaarheid is een groot goed. Met name betrouwbaarheid van cijfers speelt een hele belangrijke rol in. In ons ontwikkelde en complexe land moeten we op cijfers kunnen vertrouwen. Het mag hier geen Griekenland worden. Tot nu toe hadden we in het CPB een boven de partijen staande “rekenmeester”. Een onpartijdige (?) instantie die verkiezingsprogramma’s doorrekent op de financiële consequenties.

  Daarom is het schokkend te lezen dat datzelfde CPB naar het schijnt zelf lijkt te besluiten wat politiek wel en niet haalbaar is. Actueel voorbeeld hiervan is dat het CPB een berekening van een besparing op ambtenarensalarissen blijkbaar niet wil doorrekenen. Echt verrassend is dat ook weer niet want de directeur van het CPB, Coen Teulings is zelf politiek zeer uitgesproken. Hij schreef zelfs mee aan het PvdA-verkiezingsprogramma. Verder is het een bekend gegeven dat vele ambtenaren een sterk linkse voorkeur hebben. Begrijpelijk, want als ambtenaar zit je bij linkse partijen beter.

  Linkse partijen ontzien het staatsapparaat meer dan rechtse partijen. Maar dat het CPB nu blijkbaar weigert een bezuinigingsvoorstel door te rekenen omdat het de ambtenaren van het CPB onwelgevallig zou zijn is werkelijk te gek voor woorden. Je zou toch zeggen dat de directeur en zijn ambtenaren een grote mate van distantie zouden hebben ten opzichte van de onderliggende politieke voorkeuren. Blijkbaar niet. En dat doet de vraag rijzen in hoeverre de doorgerekende verkiezingsprogramma’s wel kloppen. En je vraagt je af welke politieke kleuring er aan de diverse programma’s gegeven wordt.

  Een hele kwalijke zaak, want als we ook al niet meer op het CPB kunnen vertrouwen als echt onafhankelijk instituut, dan vraag je je af wie je nog wel kunt vertrouwen. De heer Teulings heeft wel wat uit te leggen.  Maak melding

 117. Fijn, Erica, dat je Derk aan de telefoon hebt gehad.
  Jemig, dat moet een heftig ongeluk zijn geweest.
  Beterschap en veel sterkte!


  Maak melding

 118. @ Erica (Derk, 18:30) wat een opluchting! Voor jou en Tijmen helemaal natuurlijk!!
  Beterschap Derk…telde verdorie aardig wat tegenslagen de laatste tijd. Maar een beetje vechter….
  ***
  Verwacht je voor Koninginnedag wel weer online 😉


  Maak melding

 119. Gefeliciteerd met je kopie Assendorper 😉 Vandaag net wat teveel onderwerpen doorgefietst hiero. Deze laat ik lopen voor wie een passende schoen zoekt 8)


  Maak melding

 120. @ Koko Hattem, 19:00; Heb voor mezelf besloten dat de namen “Koko” en “Derk” er voor wat mij betreft net zo lang inblijven tot ik de echte namen niet meer weet…..vrees dat dat moment snel aangebroken is 😮


  Maak melding

 121. Klopt Natascha, de vergunning is het GROTE verschil…heb ik daar verdorie zo veel tekst voor nodig gehad >:(>:(>:(

  Enge overeenkomst? Kuddedieren.


  Maak melding

 122. Nou idd Dick, kuddedieren!

  Herinner mij trouwens ineens dat ik jou nog moet mailen, maar gelukkig heb ik nog ff de tijd voordat jullie gaan.


  Maak melding

 123. @ Ingrid…in 27 minuten heen en terug van de voetbal 😮

  @ Plantje…was net ook eens wat aan het doen: heerlijk! Met een plantje bezig. Lekker rossen met een youka (oid, enorm stekelig, hard, taai en groen). Die bloeide alle kanten op. heb nu 4 stompjes, ben geloof ik 10x met beide handen gevuld naar de ondergrondse stort gelopen (ja, lekker “groen” :P) en heb een tevreden buuf. Dondersmooi en heerlijk lomp werk 😀


  Maak melding

 124. Oh ja Natascha! Ben benieuwd, volgens mij gaan we pas de 2e helft van juli maar ik vind je avater al geweldig en onovertroffen hier!


  Maak melding

 125. @ Dick, nee ze moesten om 18.30 uur voetballen, maar ben zelf op maandag pas om 17.30 uur thuis van mijn werk.
  Wild onder het drinken van mijn bakkie troost nog even snel op weblog kijken voor dat ik naar de voetbal zou gaan, ben er immers met 5 minuten.

  Toen las ik van het ongeluk van Derk, en reageerde in de hoop dat er wat meer bekend was, en even later reageerde zijn vrouw.
  En ondanks dat ik hem niet persoonlijk ken, denk je wel jeetje in een split second kan je wereld op de kop staan.
  En dat moest ik even laten bezinken. Dan maar wat later bij de wedstrijd, en ik had toen ik kwam nog niets gemist was nog 0-0.Maar met rust wel met 2-0 achter.Gelukkig kwamen ze sterker uit de kleedkamer en wonnen ze alsnog met 3-2, dus weer door het oog van de naald gekropen dus.


  Maak melding

 126. Groot gelijk Ingrid…prio’s stellen

  Wild onder het drinken van mijn bakkie troost nog even snel op weblog kijken

  😀

  Ken Derk wel persoonlijk en ben donders opgelucht! Zal je eerlijk zeggen dat ik een beetje terughoudend was om weer op WLZ te kijken. Loop er eigenlijk al de hele dag mee in de kop, maar alles moet doorgaan en afleiding is voor mijzelf beter dan rust (lunchwandeling en net in het tuintje).

  Netjes… belangrijke overwinning! Goed zeg: 0-2 met rust en 3-2 winnen. Blijft die pot tegen BQ doorslaggevend!


  Maak melding

 127. Bedenk me dat ik zo tussen 17.30 en 18.30 met een aantal mede wachtenden gekeerd ben bij de brug Blauwe Hand. Deze stond zo enorm lang open! Was er natuurlijk ook net onderhoud toen ik er stond. Dacht dat ik de weg wel door de Giethoornse polder wist en nam een Duitser op sleeptouw. Hij wilde de weg ingaan die ik aan had gegeven, maar ik bedacht me en al toeterend (hij reed voor me) gebaarde ik: durchfahren!!!!

  Toen nam ik midden in Giethoorn een afslag die me ook bij Meppel bracht door schitterend landschap. De Duitser ging echter immer gerade aus en is zeer waarschijnlijk door mijn

  durchfahren!!!!

  als vloekend en tierend in Steenwijk terecht gekomen 😀 Gern gemacht 😉


  Maak melding

 128. Hoi Dick, jij terughoudend? Zo ken ik je niet hoor was in Westenholte wel anders. Morgen komt mijn mannetje al naar huis zijn compagnon/vriend gaat er morgen heen en neemt hem mee terug. Ik kan niet weg vanwege de kinderen anders ging ik graag mee. De scan van zijn hersenen was goed ( snap ik niet want soms denk ik die heeft hij niet) Ze dachten aan een wiplasch maar dat moet de tijd uit maken. Aan zijn linker onderbeen heeft die een breuk. De rechter is gekneust op 3 plekken ( voet onder/bovenbeen) Maar mijn mannetje komt weer naar huis! Zijn mobiel is nu leeg anders was die wel even komen kijken op het weblog maar dan moest ik me afmelden?

  Groetjes

  Ercia

  Ik denk er aan om ook maar een profiel hier aan te maken tot nu toe las ik altijd maar wat.

  Koko dank je voor wat je wilt doen maar voor jou is die reis te lang dus dat gaat Marc doen. Kom maar eens hier langs gezellig !


  Maak melding

 129. Erica, bedankt voor de update en fijn dat Derk morgen weer naar huis komt. Ik heb niet veel tijd gehad om vandaag op het weblog te kijken, maar toch steeds tussendoor even checken of er misschien al wat goed nieuws zou zijn. Wens hem beterschap.


  Maak melding

 130. Hé Erica! Soms moet je eigenlijk wel wat terughoudend zijn he, maar ik geef toe dat het best wel eens moeite kost. Ff zoeken waar je naar verwijst….hmmm kan het zo 1,2,3 niet terugvinden. Lekker belangrijk vast.
  Morgen al?! Mooi dat hem nixxx aan zijn hersenen mankeert! Mogelijke wiplasch….Onderbeenbreuk en oef wat een pijn: kneuzing op 3 plekken.
  Haha dat van dat melden op weblogzwolle was maar een beetje opnaaiierij. Zou wel leuk zijn; dat zeker! Strak en gezellig plan:

  Ik denk er aan om ook maar een profiel hier aan te maken tot nu toe las ik altijd maar wat.

  “kinderen”, schrijf je: was met mijn zwaar beperkte namen-geheugen niet alleen de naam van die compagnon/vriend vergeten maar ook die van jullie andere spruit. Maar what’s in a name.

  Haha compagnon/vriend…moest ff aan hun beiden denken bij de anekdote van 21:43….heb écht mijn best gedaan om die Duitser te helpen! Zweer het!!

  Groeten, ook aan “Derk”. Kun je mooi op krukken door mooi Genemuiden met Koninginnedag 😛


  Maak melding

 131. Dick, jij hebt niet toevallig een Golden Retriever of wel? Zag straks iemand lopen in Stadshagen waarvan ik het idee had dat jij het wel eens kon zijn.

  Ik lig nu nog even met de laptop in bed. Nog even wat klusjes voor het werk doen. En dan weer de oogjes toe en morgen weer lekker klussen in huis!


  Maak melding

 132. Haha…heerlijk. Nee, vrees als hier een hond over de vloer kwam….dat dé voorwaarde dan zou zijn dat IK er niet mee ging lopen. Nog een voordeel van een poes 8)

  Maar ken jij die

  heerlijk! Met een plantje bezig. Lekker rossen met een youka (oid, enorm stekelig, hard, taai en groen). Die bloeide alle kanten op. heb nu 4 stompjes, ben geloof ik 10x met beide handen gevuld naar de ondergrondse stort gelopen

  Youka oid? Heb zelfs op wiki gezocht, maar dat duurde me te lang.

  Laptop ze en geniet van je vrije dagen!


  Maak melding

 133. @ Erica, mooi dat ie morgen al naar huis kan.
  Hij zal zich morgen wel voelen alsof ie een pak op zijn donder heeft gehad,maar het zij zo.Hopelijk geen wiplash, kan hele beroerde restschade geven. En verder handen dicht knijpen en maar weer voor uit kijken.

  @ Dick, ja als wij morgen in Dronten winnen en BeQ wint woensdag van de Boys, dan is de wedstrijd tegen BeQ, en dat zal waarschijnlijk beslissend zijn, maar er is nog een speelronde op 15-5, en dan moet BeQ tegen KHC uit en wij thuis tegen YVV.
  De leider van BeQ was vanavond ook bij de wedstrijd, leuke vent overigens. En gaf ook al aan dat zij ook in eerdere competitie’s tegen ditzelfde elftal gespeeld had, en dat zij ook iedere x met trammelant daar weg waren gekomen. Dus daar zag hij tegen op, en hoopte dat het voor die tijd beslist was, of in hun of ons voordeel.
  Hij zij ook als er een besliising is gevallen en we hebben dan weer zo’n gezeur, dan ga ik van het veld af en zien we wel.
  Ik zij doe dit nou niet als jullie kampioen zijn geworden, want je weet maar nooit wat het almachtige KNVB besluit in hun wijsheid.


  Maak melding

 134. Oh dat is goed nieuws Erica!! Gelukkig maar, helemaal met de gedachte wat er met de man achter hem is gebeurd. Hij heeft de laatste tijd sowieso niet erg veel geluk gehad zeg pfff…..

  En maak inderdaad ook gezellig een naam aan, hoe meer zielen hoe meer vreugd!:D

  Die naam van die plant zegt mij wel wat maar ik kan me ff niet voor de geest halen hoe die er uit ziet…


  Maak melding

 135. Heb ff google gekeken, nu weet ik het weer, het is die misselijke stekel plant die veeeeel te groot bij de buren in de voortuin staat hahaha;D


  Maak melding

 136. Klopt Natascha, maar hij bloeide mooi!!! Op meerder plekken. En ik hou wel van die bladen. Een blad prikte me eens in het oog. Ze schijnen ook nog giftig te zijn. Huisarts zei gelukkig dat er nixxx aan de hand was. Heerlijk woest en……geen water nodig. Gestekt door de pa van R. in Afrika geloof ik. Hij had nog een stekkie over, die amper zou bloeien. Nou in Berkum bloeide hij al. En vanaf 2000 ook elk jaar in het mooie Mastenbroek-Noord 😉

  Tja, ook plantjes hebben liefde, zon en water nodig.

  Wel kneuzig van mezelf dat ik de info niet op internet kon vinden, schreef ik het zeker verkeerd? >:(>:(>:(


  Maak melding

 137. @ Tim, dat bedoel ik nou met (in elk geval) op sensationele wijze nieuws brengen. Heb ik het niet eens over suggestieve koppen: http://www.telegraaf.nl/binnenland/6599717/__Man_overlijdt_tijdens_potje_voetbal__.html?sn=binnenland,buitenland

  en deze, toch ook bitter ernstig:

  http://www.destentor.nl/regio/zwolle/6596271/Voetballer-doodgetrapt-bij-partijtje.ece

  Waarom link ik beide kranten? Opdat ik PRECIES dezelfde ervaring heb met beide sensatiebodes. En “nee” daar praat ik niet over op dit weblog.  Maak melding

 138. Bij de buren heb ik hem vorig jaar voor het eerst zien bloeien en ik moet zeggen dat ziet er inderdaad mooi uit maar hij wordt steeds groter, ik vind m vreselijk maar ja, het is de tuin van de buren he….

  Het is Yuka.

  En inderdaa die kop van de sensator maakte me echt >:(


  Maak melding

 139. Sociaal liberaal is een pak met krijtstreep en te dikke stropdasknoop met daaronder een paar afgetrapte Wibragympies.
  Sociaal liberaal is een dakloze met een goudkleurige winkelwagen volgeladen bij Albert Heijn.
  Sociaal liberaal is een lekker wijf met de kop van Patty Brard…
  Sociaal liberaal is het links en rechts inhalen van een spookrijdende JP Balkenende
  Sociaal liberaal is een niet te verkopen winkeldochter van een franchisenemer in Krakau.
  Sociaal liberaal is drie, nee vierenvijftig keer niks!

  Vond ik op een VK-blog….thanks Aristo Cat
  :D:D:D  Maak melding

 140. Even door alle toestanden hier thuis niets meegekregen van Derk maar hoop dat het voor hem een snelle genezing wordt,alhoewel kneuzen vaker pijnlijker is dan breken(zegt men)Erica verzorg hem goed en het allerbeste hier vanuit Westenholte.Dick ik dacht dat yuka een judo uitdrukking was,jij hebt de zwarte band toch,dus moet jij het weten


  Maak melding

 141. Neerslagcijfer gister 23.30 pagina 704 al een stuk beter 8)

  Maar misschien wil een Zwolsche gelegenheid WLZ-klanten ook wel BINNEN een drankje aanbieden tegen gereduceerde prijzen :D:D:D


  Maak melding

 142. Carglass op visite voor collega, neemt de voorruit van andere collega ook mee, heeft ook een (pfff) putje bij mij ontdekt. Maar eens bellen of ie die ook mag maken…..maar eerst KOFFIE!


  Maak melding

 143. Ton ten Hove voor vrijdag:
  “De neerslag blijft vermoedelijk echter beperkt tot een paar buien die vaak ook nog een plaatselijk zijn.”


  Maak melding

 144. Pfff Nos-teletekst zegt idd nog 85%

  @ Admin; vanaf hoe laat kunnen de kroegen zich aanmelden die ons 30/4 voor een gereduceerd tarief BINNEN willen ontvangen?

  Is het misschien handig om “Samen maken we de Stad” & “ZwolleMarketing” enz enz ook in deze actie te betrekken :D:D:D


  Maak melding

 145. Kijk…daar kunnen we wat mee. De Chatbox van FNV-voordeel was het ook met me eens:

  Annabelle S.:
  Dan wens ik u een fijne dag verder.

  dick:
  Van precies hetzelfde en dat we 30/4 maar hetzelfde weer hebben als nu!

  Annabelle S.:
  Dat hoop ik ook!

  ——
  Gelukkig heeft Annabel (het wordt nixxx zonder jou) me ook verder geholpen
  😀


  Maak melding

 146. Ik wil vandaag mijn beklag doen over bezoeker Dick. Na een pittige maar interessante discussie vorige week met Larry over het webloggedrag van Dick ondervindt ik vandaag de ‘druppel’.

  Dick blinkt uit in het overal maar antwoord op geven. Tevens weet hij zodanig een reactie te geven dat een debat onmogelijk wordt gemaakt voor anderen.

  Voorbeelden van vorige week waren, dat Dick structureel namen van personen manipuleert. Namen als Gillende Geert en PSVouw maar ook van andere bezoekers. Verder weet Dick ons dagelijks te belasten met zijn uitdrukkelijke voorkeur voor de PvdA, maar als die partij met hun kader op Weblog Zwolle of in de stad is geeft Dick niet thuis.

  Vandaag de druppel; na een reactie van bezoeker El Rey, dat FC Zwolle speler Van den Berg niet genoeg is voor de hoofdmacht van de Zwolse eerste divisieclub, neemt Dick dat snel als waarheid aan. Ook weet Dick vandaag drie keer achter elkaar op een klassering van De Librije te reageren waar dat eenvoudig in één keer had gekund.

  Ik wil Dick niet weren, maar zijn gedrag wekt wrevel. Ik voel me als een interessante discussie kan plaatsvinden, en Dick ‘bot’ reageert of altijd het laatste woord wil hebben, niet uitgenodigd om ook iets zinnigs over iets te zeggen. Ik denk dat ik niet de enige ben die dit gedrag van Dick inmiddels goed zat is.

  Mijn tip aan Dick is, om niet overal op te moeten reageren. Soms slaat hij nogal de plank mis en denkt iets te weten waar hij geen verstand van heeft. Ondertussen haakt iemand voor een potentiele reactie al af. Denk ook aan je taalgebruik en verbasteringen, dat heb je helemaal niet nodig om iets duidelijk te maken.

  jaap


  Maak melding

 147. Ongelezen eens jaap….waarom ongelezen? écht te lang

  Ik heb het wel gelezen, en ik vind dat Jaap het netjes probeert te verwoorden, afgezien van de enkele taalfout. Mij stoort het niet, de vele reacties, alhoewel ik het zeker niet altijd met Dick eens ben.
  Het halsstarrig bij een standpunt blijven van Dick (zeker, en juist als het over voetbal gaat) herken ik wel.
  Maar Dick is verder een goeie jongen waarmee ik af en toe als het zo uitkomt wel eens een pilsje drink, bij voorkeur dan altijd in de gezellige Zwolse binenstad en dan met name …..?
  Precies…Stapp’s Inn


  Maak melding

 148. Natascha dank voor je belangstelling ,het gaat goed met haar ,ze krijgt weer babbels en heeft ook al weer zonder zonnebril in de kamer gezeten.Nu opletten dat ze zich zelf in toom houdt.Heel veel vriendinnetjes etc gelukkig .Ik heb niet meegekregen hoe je vakantie was wel dat je weinig vertraging had gelukkig.Al zenuwachtig voor 6 Mei??Vrijdag krijgen we een mooie dag,ik ben geen weerman maar we krijgen wel mooi weer man.20 graden en droog


  Maak melding

 149. Dick denk je werkelijk dat er een kroeg is die jou voor een reduceerde prijs naar binnen laat???Als ik een kroeg had zou je eerst moeten beloven de eerste 10 minuten stil te zijn dan had je van mij al een drankje gratis gekregen HA HA


  Maak melding

 150. Ja, ik zeg ook altijd tegen Dick dat ie even een slokje bier moet nemen, dan is ie tenminste 2 tellen stil, zei ik trouwens ook altijd tegen die overgewaaide en in Zwolle gebleven Haagse taxichauffeur, die kan dr ook wat van! 🙂


  Maak melding

 151. Dick bericht van Jaap kan voor jou toch nooit te lang zijn,dan zou ik heel veel berichten van jou ook niet lezen.Jaap het klinkt een beetje zielig je beklag doen over Dick.Het is net als met de t.v er zit een knop op als je het niet wilt zien,dus als je de berichten van Dick niet wilt lezen sla je ze toch lekker over ,doe ik ook vak genoeg.


  Maak melding

 152. :):):) Nee Wichert, maar “niet geschoten is altijd mis”

  Bericht door wichert, op 27 april 2010 om 13:01
  Dick denk je werkelijk dat er een kroeg is die jou voor een reduceerde prijs naar binnen laat???

  Ben het trouwens wel redelijk met je eens over ge-oh in de kroeg…..goeie muziek harder; te beginnen in de kantine :D:D:D


  Maak melding

 153. Ik weet wel eker dat Dick mijn verhaal en verzoek gelezen heeft, en wacht dan ook rustig zijn reactie af.
  En Wichert, ik wil me niet weg laten jagen door Dick. Dat is juist mijn punt. Ik weet van diverse reacties en discussies hier op de weblog dat Dick discussies kan laten stagneren. Ik vind dat erg jammer.
  Verder realiseer ik me dat Dick een vaste fanschare heef op dit podium en daarom vanuit die basis support kan verwachten. Desalniettemin wil ik voor mezelf en anderen opkomen.

  Dick, kom d’r maar in 😉


  Maak melding

 154. >:(>:(>:( Nog meer Hagenezen in Zwollywood

  Haagse taxichauffeur

  Jeroen M. blijft mijn favo Hagenees in Zwolle. Vanzelfsprekend tot het tegendeel bewezen is 😉


  Maak melding

 155. Joppuh (gelezen), Jaap (sorry, weer niet: gewoon geen zin dit keer); bedankt voor de uitvoerige analyses van mijn posten.

  Neem een ferme slok karnemelk op de vrijheid van meningsuiting/de vrijheid van reactie/vrijheid van “gummen/waarschuwen/bannen” van de admin 😀


  Maak melding

 156. De Haagse Ruud S die al 30 jaar in Zwolle woont en nog niks van zijn fijne haagse accent verloren heeft, is authentiek en mag van mij graag in Zwolle blijven. Ondanks zijn, of misschien juist wel door zijn kleurrijke haase accent! Grijze muizen zijn er al genoeg!:D


  Maak melding

 157. 🙂 Jelle Brandt Corstius, correspondent in Rusland en onder meer bekend van series als Van Moskou tot Magadan, presenteert deze zomer Zomergasten. Hij wil de sfeer van het programma weer spontaan maken, onder meer door de gekozen fragmenten niet tevoren te bekijken.  Maak melding

 158. Het gaat dus weer de betere kant op met de kleine meid, gelukkig maar! Hier geen zenuwen voor 6 mei, ik heb het volste vertrouwen in de selectie! ( dat is dit seizoen wel eens anders geweest)

  Ik kan me voorstellen dat je je ergert aan Dick Jaap, maar probeer dan gewoon zijn posts te negeren oid…


  Maak melding

 159. @ Natascha, goed stuk; goede 1e reactie (zeker laatste woorden!) over ons gespreksonderwerp gister:

  Waar blijft de Nederlandse Hooligan Act
  27-04-2010 om 13:00 door Hal Incandenza

  (Bron: Sargasso)

  Verzoek aan de politiek: Gooi de Voetbalwet maar meteen in de prullenbak en kom met de Nederlandse Hooligan Act.

  Al tijden wachten we op de Voetbalwet die een einde zou moeten maken aan het geweld en de misdragingen van hooligans tijdens en rondom voetbalwedstrijden. Aan de naam alleen al kun je horen dat het nooit iets kan worden. De wet gaat helemaal niet over voetbal, maar over hooligans. Dus, gaat deze nieuwe wet het probleem oplossen? Experts denken van niet en één van de grote problemen hierbij is het feit dat de Voetbalwet alleen regionale werking heeft en dus niet helpt op dagen dat jouw club uit of in het buitenland speelt. Daarnaast kan de burgermeester als iemand zich misdraagt een stadionverbod van drie maanden opleggen, iets dat hij nu in praktische zin al kan doen door een gebiedsverbod van maximaal twee jaar op te leggen.

  We zouden een voorbeeld moeten nemen aan de Engelse Football Spectators Act van 1989, in de volksmond ook wel Hooligan Act genoemd. De KNVB vindt dat, juristen vinden dat, alleen in de politiek wil het kennelijk niet erg doordringen dat men in Engeland het hooliganisme volledig heeft uitgebannen. Terwijl de Engelse firms vroeger toch nog echt een andere gradatie waren dan de F-Side of de Bunnikside. In die tijd heette hooliganisme nog gewoon The English Disease. De afschrikwekkende werking van de Hooligan Act is zo groot dat rivaliserende supportersgroepen in Engeland gezellig naast elkaar naar het stadion toe lopen en dat er alleen nog maar een paar Bobbies langs de weg staan die ondertussen heerlijk van de zon kunnen genieten.

  Soms vraagt een onorthodoxe situatie om onorthodoxe maatregelen. Hooligans vragen om zo??n aparte behandeling en je moet ze aanpakken waar het zeer doet. Dus levenslange stadionverboden voor alle stadions. En celstraffen bij het overtreden ervan. Het mag dan on-Nederlands zijn om een rechter te verplichten bepaalde straffen op te leggen, maar soms moet je pragmatisch zijn en doen wat werkt. Het is tijd om ons nationale volksvertier niet langer te laten verstieren door een paar honderd randdebielen. Ik wil weleens zien welke tough guy hooligans in Nederland nog rotzooi schoppen nadat de eersten hard zijn aangepakt.

  voetbalhooligans, wetgeving
  Terug naar het blog

  1 Reacties
  Naar reactieformulier

  vosje | 27 April 2010 | 13:34
  De Nederlandse stadions zijn zo??n beetje de veiligste van Europa, ondanks de aanwezigheid van grote groepen ??hooligans??. De problemen spelen zich ook met name buiten het stadion af: grote evenementen die veel gelijkgestemden (mannen, relatief laag opleidingsniveau, 16-32 jaar oud) trekken.

  Dus niet alleen voetbalwedstrijden, maar ook de nieuwjaarsviering in Rotterdam, dat strandfeest in Hoek van Holland en zo zijn er meer voorbeelden te noemen.

  Ik ben voor keiharde aanpak van mensen die het veld betreden bij voetbalwedstrijden of die de regels overtreden. De meeste clubs zijn hier ook goed mee bezig (Groningen kent een enorme boete voor het veld betreden, Utrecht pikt op basis van camerabeelden regelmatig de juiste mensen eruit en ook het afsteken van een vuurpijl in een vak met ADO supporters is gewoon terug te zien op de camera). Maar het overkoepelende probleem pak je er niet mee aan, door alleen te focussen op voetbal. Dat moet breder.  Maak melding

 160. Dick, dat relatief laag opleidingsniveau kon hij zich nog wel in vergissen, niet in Engeland in ieder geval. Ook die leeftijd, de boven grens ligt hoger misschien wel tegen de 50 aan. En net wat Edwin zei in Engeland is het niet zo goed als verbannen, maar is het niet meer bij de stadions en de media geeft er geen gehoor meer aan. Het gebeurd wel, maar op de achtergrond.

  Dat laatste wat hij zegt klopt wel, het moet breder, veel breder!


  Maak melding

 161. Denk dat je gelijk hebt over de hoge leeftijden. Vond dat ook niet het belangrijkste.

  Wat vond je hier op zich van?

  We zouden een voorbeeld moeten nemen aan de Engelse Football Spectators Act van 1989, in de volksmond ook wel Hooligan Act genoemd. De KNVB vindt dat, juristen vinden dat, alleen in de politiek wil het kennelijk niet erg doordringen dat men in Engeland het hooliganisme volledig heeft uitgebannen.

  Vraag het want het komt mij niet bekend voor. Er zitten veel links in de tekst. die volgen hier op een rijtje. Kan geen link plaatsen; dan gaat mijn mailadres nl mee.

  De links uit de tekst:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Football_Spectators_Act_1989

  http://www.utregfanatic.nl/index.php/hoe-engeland-zijn-hooligans-overwon/

  http://www.parool.nl/parool/nl/11/SPORT/article/detail/290828/2010/04/26/De-voetbalwet-is-slap-en-lost-niets-op.dhtml

  * Laatste uit het Parool waar Matthijs v. N. ooit hoofdredacteur was

  Tot slot een hele bijzondere!
  http://www.koelman.com/2009/hooligan-b-moet-niet-huilen/  Maak melding

 162. Denk je dat ik ze gelezen heb? Vind altijd dat je (zo mogelijk) van een ander moet leren en samenwerken. Hoe het ook zei: In Engeland lijkt het stukken beter te gaan nu. En de laatste is een column….waarin de columnist (hoe triest!!!!) bedreigd wordt door hooligans.


  Maak melding

 163. Het moest ook wel beter gaan in Engeland, want wat we hier hebben valt in het niet bij wat ze daar hebben meegemaakt allemaal!


  Maak melding

 164. Idd…daar was het nog veel erger; lijkt het nu wel “rustig”
  Hier was het Erg; lijkt het niet minder eerder erger geworden….zeker gezien die terechte uitspraak:

  Maar het overkoepelende probleem pak je er niet mee aan, door alleen te focussen op voetbal. Dat moet breder.  Maak melding

 165. Da’s ut zelfde drankje als dat ik met carnaval voor je gehaald heb voor Stappie? Toen Freddy al zwaaiend met een droge keel voorbij reed? En Geer de R. dorstig naar zijn maat keek wanneer die nou eens indeed 😮


  Maak melding

 166. @ wichert/japie hebben jullie nog wel eens wat van
  -boekenschrijver (destijds te gast bij Paul Witteman met een promotiestuk over time-sharing)
  -wereldreiziger
  -ex-WVF-keeper en nog veule meer

  Eric S.

  gehoord?

  Hij is te volgen via een reislijntje. Laatste bericht van 20/1. Begonnen met reizen in 2006…..Oeps, zou eigenlijk ook op de uitn.lijst voor dé reunie moeten?


  Maak melding

 167. Ben ’t wel met Jaap eensch.
  en verwijs naar de huisregels van GeenStijl:

  ‘Niet toegestaan:

  Vervelio’s
  We staan dagelijks bloot aan flinke kritiek. (…) Maar vertel wel eens wat nieuws. Aanhoudende zeikreacties, niet bedoeld om een discussie te entameren, maar wel om GeenStijl te beschadigen of de sfeer te verpesten zijn niet lief. Dit levert een ip-ban op, u bent niet welkom.

  Herhalio’s
  Autisten die eerdere reacties niet lezen maar vooral hun eigen commentje terug willen zien. Dit is uitermate saai voor andere bezoekers.”

  Constructieve post:
  Als Dick eerst even alles leest en zijn gal spuwt in 1 grote post ipv duizenden achter elkaar aan, dan komen er wss minder irritaties bij de rest los


  Maak melding

 168. Stijllozen hahaha wat hebben die hier mee te maken? Voordeel is dat ik dan niet meer verder hoef te lezen. Wel een vinkje bij een troll die ook alleen over anderen roddelt.

  agut puntje/mirjam en of jaap, kun je niet beter?


  Maak melding

 169. Heb net op het (inmiddels) trollendraadje een oproep gedaan. Vluchtige blik leverde veel bagger op (niveautje Sjakel/Calimero zeg maar). Hij zou daar kunnen trollen, gezien sommige teksten. Hoop het eigenlijk anders is het puur een PVV-zelfbevlekkingsgebeuren geworden. We zullen zien.

  Trouwens Tim: enkel posten door ingelogde mensen is nooit verkeerd vind ik. Wat vind jij? Wat is het nou voor moeite om in te loggen? Hier verschijnen ineens ook de meest vreemde namen 😮


  Maak melding

 170. Reminder Dick:

  Ik wil vandaag mijn beklag doen over bezoeker Dick. Na een pittige maar interessante discussie vorige week met Larry over het webloggedrag van Dick ondervind ik vandaag de ‘druppel’.

  Dick blinkt uit in het overal maar antwoord op geven. Tevens weet hij zodanig een reactie te geven dat een debat onmogelijk wordt gemaakt voor anderen.

  Voorbeelden van vorige week waren, dat Dick structureel namen van personen manipuleert. Namen als Gillende Geert en PSVouw maar ook van andere bezoekers. Verder weet Dick ons dagelijks te belasten met zijn uitdrukkelijke voorkeur voor de PvdA, maar als die partij met hun kader op Weblog Zwolle of in de stad is geeft Dick niet thuis.

  Vandaag de druppel; na een reactie van bezoeker El Rey, dat FC Zwolle speler Van den Berg niet goed genoeg is voor de hoofdmacht van de Zwolse eerste divisieclub, neemt Dick dat snel als waarheid aan. Ook weet Dick vandaag drie keer achter elkaar op een klassering van De Librije te reageren waar dat eenvoudig in één keer had gekund.

  Ik wil Dick niet weren, maar zijn gedrag wekt wrevel. Ik voel me als een interessante discussie kan plaatsvinden, en Dick ‘bot’ reageert of altijd het laatste woord wil hebben, niet uitgenodigd om ook iets zinnigs over iets te zeggen. Ik denk dat ik niet de enige ben die dit gedrag van Dick inmiddels goed zat is.

  Mijn tip aan Dick is, om niet overal op te moeten reageren. Soms slaat hij nogal de plank mis en denkt iets te weten waar hij geen verstand van heeft. Ondertussen haakt iemand voor een potentiele reactie al af. Denk ook aan je taalgebruik en verbasteringen, dat heb je helemaal niet nodig om iets duidelijk te maken.

  En vervolg na reactie van Wichert die vindt dat ik maar weg moet zappen:
  Ik weet wel zeker dat Dick mijn verhaal en verzoek gelezen heeft, en wacht dan ook rustig zijn reactie af.
  En Wichert, ik wil me niet weg laten jagen door Dick. Dat is juist mijn punt. Ik weet van diverse reacties en discussies hier op de weblog dat Dick discussies kan laten stagneren. Ik vind dat erg jammer.
  Verder realiseer ik me dat Dick een vaste fanschare heef op dit podium en daarom vanuit die basis support kan verwachten. Desalniettemin wil ik voor mezelf en anderen opkomen.

  Dick, kom d’r maar in 😉

  jaap  Maak melding

 171. pff dieptepunt van de dag 37 gasten >:(

  Geen zin in beeldbuisbode ivm geen zin in tv, ivm vertoeven op het NATUURGRAS (hoop ik) bij het gezellige WVF 😀


  Maak melding

 172. @Dick. Bodeloos overleven we ook wel. ‘k begrijp je stille vreugde wel, want in de VK (sorry Jaap) stond dat ambtenaren desgewenst na hun 65e nog enkele jaren door mogen werken. Kijk, dat zijn noggis vooruitzichten;);)


  Maak melding

 173. Drama, kun jij me helpen? Wat is het verstandigst?

  * gewoon BM kijken vanavond al is bekend wie er winnen
  * wat nuttigers gaan doen?

  Bedoel morgen kijk ik zéker met maten op de bank geen seconde willen missen! Wesley kan ook spelen….maar vanavond. Pfff ik weet niet zo goed wat ik met die Robben aan moet. Ok Lowie en Bommel gun ik het zeker…


  Maak melding

 174. Muziek in de Tent Nieuwsbrief

  Mei 2010
  Wij zijn trots om op zondag 9 mei te mogen presenteren de Zwolse Band Swelter.
  Swelter kent in 2006 een opvallende start door een indrukwekkende reeks optredens met stijlgenoten als The Frames, Johan, The Veils en Bettie Serveert. De shows leiden tot airplay op nationale radio- en televisiezenders. Een jaar later begint de Zwolse band aan de opnames van debuutalbum ??Songs of Distance??. Deze worden in 2008 afgerond en in Belgie gemixt door Werner Pensaert (Manic Street Preachers, Johan) en gemasterd door Uwe Teichert (dEUS, Novastar).

  ??Songs of Distance?? is een eerlijke plaat vol persoonlijke liedjes. Met teksten over hoe we langzamerhand verleren met elkaar te praten. Over onbegrip, angst en verwijdering, zowel op individueel als op maatschappelijk vlak. Over situaties, waarin mensen zich geen raad weten.

  Kwaliteitslabel CoraZong Records valt onmiddellijk voor de volwassen sound en de thematiek van Swelter??s debuut en tekent de band, waarna de plaat al snel in de winkels ligt (feb. ??09). De melancholische gitaarpop van Swelter wordt vervolgens lovend onthaald: Kink FM benoemd ??Songs of Distance?? tot ??Album van de Week??, de plaat staat wekenlang op de 1e plek in de ??Ondergrond Top 5?? van OOR en is geruime tijd de hoogst gewaardeerde act op de 3voor12 Luisterpaal.

  Ook in de Engelse media wordt Swelter opgepikt. Maverick Magazine noemt ??Songs of Distance?? een ??Excellent album?? en Rock n Reel Magazine vindt het ??An impressive album??. Hierop volgen live optredens en airplay bij Kink Fm, 3fm, Radio 2 en zelfs de Duitse televisie. Single ??Saddest Meal?? staat 10 weken in de Kink 40 en behaalt de 1e plaats in de Indie Chart.

  Met ruim 100 optredens in drie jaar, waaronder gerenommeerde festivals als Eurosonic, Popronde, Oerol, Metropolis en Bevrijdingsfestival, laat Swelter ook live ⤽heel duidelijk zien waarom de band niet alleen in Overijssel, maar in heel Nederland zijn sporen flink aan het verdienen is,⤝ aldus 3voor12.

  Swelter is:
  Bart Drost: zang, gitaar, mondharmonica, samples
  Erik Delobel: gitaar
  Gelke Boontje: viool, toetsen, zang
  John Zoet: bas, zang
  Otto de Jong: drums

  Wijkcentrum de Enk en Eureka zijn geopend voor een hapje en een drankje.
  Aanvang: 14.00 uur
  Muziektent Assendorperplein.

  Muziek in de Tent heeft inmiddels een aantal nieuwe vrijwilligers
  Met ingang van heden hebben wij een aantal nieuwe vrijwilligers welkom mogen heten en daar zijn we heel erg blij mee:
  Patrick van Kleeff zal de taken als geluidsman per 13 juni op zich gaan nemen. Hij zal hierin worden bijgestaan door John Post. Beide heren hebben veel ervaring in het werken met geluid.
  Verder heeft zich nog aangemeld als vrijwilliger Boukje Nieuwenhuis. Zij zal ons waar mogelijk helpen met op- en afbouw. Natuurlijk willen we nog meer vrijwilligers betrekken. Mocht u belangstelling hebben of meer informatie wensen, neem dan contact op met het bestuur van Muziek in de Tent (info@muziekindetent.nl of telefoon 038-4218191).

  Programmering
  De programmering tot eind 2010 :
  13 Juni: Bigband Explosion.
  11 juli: Blueskings
  8 augustus: Jackamo
  12 september: Wouter Penris band
  10 oktober: Mary had a litlle band
  14 november: Deline, met zangers Karlijn Kunnen
  12 december: Esther Groenenberg
  Voor een beschrijving van de bands zie onze website

  *****

  Gewoon ter kennisname….de (ook uit Den Haag) afkomstige beregezellige schoonmaakster Jolanda brengt weer een lekkere reep mee. Ze belooft ook……stuk over het Bevrijdingsfestival uit DE SENSATOR hahaha. Toe maar, wil haar niet teleurstellen.

  Toedels alvast.  Maak melding

 175. @Dick. Meende je te horen over gras in Westenholte. Zou daar zeker heengaan; of anders in ieder geval geen mooier leven dan een buitenleven: de Mastenbroekerpolder is je achtertuin. wat wil een mens nog meer.
  Als je wilt kun je elke dag wel voetbal zien, zeker straks in juni. Ik ga vanavond m’n wekelijkse kaartje leggen. Morgenavond zeker kijken, want veel meer klasse te zien.


  Maak melding

 176. Ik ben terug! joepieeeeee Allemaal bedankt voor jullie medeleven. Mail doe ik vanavond even want daar had madam geen toegang toe.

  was wel een flinke klap in totaal waren er 7 auto’s en een vrachtwagen bij betrokken. Nu eerst even de kids ik kom vanavond terug


  Maak melding

 177. Klopt Drma daarom MOET ik nu eigenlijk ook weg. Moet eerst vlaggen en volgens mij is dat al om 18:30. Verwacht dat ik eventueel voor 20:45 terug kan zijn. Maar misschien ook niet 😮

  Misschien fiets ik vanavond ook wel een end ins blauen hinein mag ik dondersgraag doen. Las net van een maat dat ie zondag nog 18 km hard had gelopen tussen Hasselt en Stadshagen. Hopen dat ie niet te dicht bij het door “Verdieping” zéér gevreesde Westenbergerbos is geweest 😮

  Bedankt voor de tip, zou het knap van mezelf vinden als ik helemaal nixxx van BM zou zien.

  Kaarten is ook altijd beregezellig 😀

  Toevallig speelt het team van mijn zoontje tegen de Tuinders waar een vader (rijschoolhouder en ultra-gezellig) altijd een kaartmaat van me was.
  Mooie laatste zin!

  Lekkere avond en bedankt voor de oplossing van het dilemma!


  Maak melding

Reageer