Nieuwe speeltuin voor Louis Armstrongflat

Zwolle – Zaterdag vond aan de Palestrinalaan, net als voorgaande jaren, ook dit jaar een voorjaars- schoonmaakactie voor de bewoners aan de Palestrinalaan in de wijk Holtenbroek plaats. Bewoners werden opgeroepen om mee te helpen hun omgeving schoon te houden. De actie start vond plaats bij de Elvis Presleyflat.

pal_2.jpg

Op een terrasje konden de ‘schoonmakers’ eerst een kopje koffie/thee drinken, waarna vervolgens in vier groepen (bewoners en medewerkers van betrokken partijen) de omgeving van de vier flats wordt schoongemaakt. Per flat werd vervolgens de schoonste galerijverkiezing gehouden. De winnende galerijen kregen per woning een bloembakje aan de regenpijp. Het geheel werd muzikaal opgeluisterd door draaiorgel ‘De Parel’ uit Meppel. Om 12.30 uur werd het nieuwe speeltuintje bij de Louis Armstrong flat geopend. Deze speelgelegenheid is voor de helft bekostigd uit het wijkbudget en voor de andere helft uit een bijdrage van woningcorporatie SWZ. Maxi Axi van Travers zorgde voor de begeleiding van de deelnemende kinderen, die allemaal na afloop een cadeautje kregen. De dag werd georganiseerd door het team "Samen gaan voor de Palestrinalaan", waarin de woningcorporaties SWZ, deltaWonen, TRAVERS, Politie en gemeente Zwolle samenwerken.

pal_1.jpg

pal_3.jpg

pal_4.jpg

Samen gaan voor de Palestrinalaan gaat over samenwerken aan een leefbare en veilige Palestrinalaan. Het is een initiatief van de wooncorporatie SWZ en deltaWonen, politie regio IJsselland, TRAVERS en gemeente Zwolle.

Samen met de bewoners van de Palestrinalaan werkt een team van vier frontwerkers (wijkagent, opbouwwerker, huismeester en complexbeheerder) aan de verbinding tussen de behoefte van bewoners op het gebied van leefbaarheid en veiligheid en het aanbod van organisaties die werkzaam zijn in de wijk. Want dat is volgens Samen gaan voor de Palestrinalaan dé manier om ervoor te zorgen dat de laan na enige tijd weer op eigen kracht verder kan. En waar geen bestaand aanbod toereikend is, wordt nieuw gecreëerd.

pal_5.jpg

De Palestrinalaan

De Palestrinalaan is een zeer gekleurde laan in de Zwolse wijk Holtenbroek., met 69 nationaliteiten verdeeld over 1300 bewoners. Het is een laan waar mensen kunnen wonen in ruime goedkope woningen, met veel groen rond de flats en dichtbij het centrum van de stad en de uitvalswegen. Maar daarnaast is het ook een laan waar mensen veelal in de anonimiteit leven. Voor de één is dit vrijheid en privacy, de ander ervaart het gebrek aan sociale contacten als een gemis.

pal_6.jpg

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Dat is makkelijk,
    eerst maak je met elkaar daar een teringzooi, door alles van de flat naar beneden te gooien en vervolgens maak je er een feestje van om het op te ruimen.


    Maak melding

Reageer