Mannen overvallen aan Palestrinalaan

Zondagmorgen rond 00.30 uur werd er meerdere keren aangebeld bij een 26-jarige bewoner van een flat aan de Palestrinalaan. Toen de bewoner naar zijn voordeur liep zag hij de deur al opengaan en twee donkergeklede mannen met capuchons op binnenkomen. Als de mannen hem zien rent één van hen weg. De andere richtte een voorwerp (mogelijk een vuurwapen of daarop gelijkend voorwerp) op hem en zei dat hij moest gaan liggen. Als de man gaat liggen voelt hij dat het voorwerp tegen zijn hoofd wordt gedrukt. De man bedreigt hem en vraagt wie er nog meer in de woning zijn. Als het slachtoffer aangeeft dat er niemand is zegt de overvaller dat hij waarschijnlijk de verkeerde woning heeft, biedt zijn excuses aan en gaat weg.  Een klein uur later zette een 44-jarige bewoner van een flat aan de Palestrinalaan zijn fiets in zijn garagebox. Toen hij naar buiten liep stonden er drie donker geklede mannen met capuchons op, voor hem. Eén van hen bedreigde hem met een vuurwapen of daarop gelijkend voorwerp. De jongeman vroeg om geld. Toen het slachtoffer zijn portemonnee afgaf haalde de jongen het geld eruit en gaf de portemonnee terug. Vervolgens renden de drie weg.

 

De politie is vannacht een onderzoek gestart naar de beide overvallen op de Palestrinalaan. Er wordt niet uitgesloten dat het in beide gevallen om dezelfde daders gaat.

  

Jongentje aangereden; automobilist rijdt door

Zaterdag rond 16.15 uur stak een 8-jarige jongentje uit Vollenhove samen met zijn vader bij de verkeerslichten de Pannekoekendijk over toen hij werd aangereden door een zwarte personenauto. Deze auto reed waarschijnlijk door rood en is na de aanrijding doorgereden de Schuttevaerkade op. De jongen liep bij de aanrijding lichte verwondingen aan zijn been op en werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. De politie is op zoek naar getuigen van de aanrijding. Personen die de aanrijding hebben zien gebeuren en nog niet met de politie hebben gesproken worden gevraagd contact op te nemen via 0900-8844.

 

Alcoholcontrole Middelweg/Luttekeweg

Zaterdagavond werd er een alcoholcontrole gehouden op de kruising Middelweg/Luttekeweg. Daarbij bleek dat een 57-jarige automobilist uit Zwolle net iets te veel had gedronken. De ademanalyse gaf een uitslag van 265 ug/l. De man kreeg een rijverbod van een uur en een proces-verbaal uitgereikt. Ook werd een 35-jarige snorfietser uit Zwolle gecontroleerd. Hij had ook te veel op. De ademanalyse gaf bij hem een uitslag van 585 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 7 uren en een proces-verbaal. Een andere snorfietser (51 jaar uit Zwolle) had een uitslag van 550 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 6 uren en een proces-verbaal. Tenslotte bleek dat een 31-jarige automobilist uit Zwolle dronken achter het stuur zat. De uitslag van de ademanalyse bedroeg bij hem 825 ug/l. Daarop werd zijn rijbewijs ingevorderd en werd een proces-verbaal opgemaakt.

 

Beginnend bestuurder onder invloed

Zondagmorgen rond 04.00 uur werd op de Jufferenwal een 20-jarige automobilist uit Dalfsen staande gehouden voor een alcoholcontrole. Hij bleek te hebben gedronken. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 170 ug/l. Dit is te veel voor een beginnend bestuurder. De jongeman kreeg een rijverbod van 2 uren en een proces-verbaal uitgereikt.

 

Woordenwisseling in Voorstraat

Zondag rond 2.20 uur ontstond er een onenigheid op de Voorstraat. Een 21-jarige man uit Noordeinde wilde een horecagelegenheid binnen, maar werd geweigerd omdat hij niet aan de kledingvoorschriften voldeed. Hierna ontstond een woordenwisseling met de portier. De man uit Noordeinde werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat er niet echt iets was gebeurd en de man is daarom na verhoor heengezonden.

 

Man weigert hal ziekenhuis te verlaten

Zondagmorgen rond 5.40 uur bleek dat een 24-jarige man uit Eefde zonder reden vertoefde in de hal van het ziekenhuis aan het Groot Wezenland. Hij weigerde echter te vertrekken. Toen de politie de man aansprak begon de man te schreeuwen en slaan richting de agenten. Hierop is de man aangehouden en voor nader onderzoek in gesloten.

 

Coniferen in de brand

Zaterdagmorgen bleek dat in de nacht van vrijdag op zaterdag een conifeer in de brand was gestoken voor een woning aan het Meidoornplein. De gevel en het kozijn waar de conifeer tegen aan stond waren zwart geblakerd, maar dit kon worden schoongemaakt. De conifeer was wel verbrand.

 

Zondagmorgen rond 2.10 uur bleek er een conifeer in de brand te zijn gestoken voor een woning aan de Sumatrastraat. Een buurman wist het brandje te blussen. De brandweer kwam ter plaatse om na te blussen.

Artikel delen: