Be Quick doet zichzelf flink tekort

Zwolle – Een maand geleden verloor Be Quick in Apeldoorn met 4-3. Dat was een nipte uitslag in een wedstrijd die eigenlijk voor een groot deel gedomineerd werd door de ploeg uit Apeldoorn. Vandaag was het totaal anders. Be Quick speelde goed, kreeg de kansen, maar verzuimde de wedstrijd te beslissen. Het resultaat komt hard aan. De nieuwe nederlaag betekent vrijwel zeker promotie/degradatievoetbal aan het einde van het seizoen.

Be Quick komt te laat in het seizoen weer in vorm. Althans daar lijkt het op. Veel spelers hebben maandenlang met de vorm geworsteld of met de positie in het veld, maar de afgelopen wedstrijden en ook tegen CSV Apeldoorn lijkt het allemaal weer te kloppen. Alleen dat euvel uit de eerste helft van de competitie steekt weer de kop op: de ploeg scoort weer moeizaam. CSV Apeldoorn komt in de 35e minuut door een schlemielige counter op 0-1. Namens CSV Apeldoorn is het Jaap de Brouwer die de bal binnenwerkt. Dat Be Quick op achterstand komt is bijkans een wonder. Er zijn kansen genoeg geweest om de score te openen en het is vooral Tom Karst die het net niet weet te vinden.  Be Quick speelt goed en achterin wordt nauwelijks iets weggegeven. Maar de toeschouwers zien de bui dan al een beetje hangen. Dit seizoen verloopt geenszins onder gelukkig gesternte en het is dan maar de vraag of Be Quick zich na de rust weet te herstellen.

Hoewel CSV Apeldoorn na de rust wat meer grip op de wedstrijd heeft dan voor de rust, voltrekt zich eigenlijk hetzelfde scenario als voor de rust. In de 69e minuut wordt het 0-2 voor CSV en het is Fennebeumer die het vonnis voltrekt na een counter. Bij Be Quick wordt er driftig gewisseld na de thee. Sander Bolt vervangt de geblesseerde Joram Hendriks. Aran Nijboer neemt de plaats van Saba Gwedelidze in. En in de allerlaatste minuten komt Biko Brazil voor Matthijs Bremmer. De ploeg krijgt nog diverse kansen, waarbij Aran Nijboer de bal in de 77e minuut op de lat kopt. In het slot van de wedstrijd krijgt ook CSV nog kansen om de score verder op te voeren, maar Frans Koornberg toont zich een uitstekende keeper en voorkomt verder onheil.

Al met al wordt het een slechte middag voor de ploeg van Wieb Rodenhuis. Het team verdiende de punten maar kreeg ze niet. Bovendien won Nunspeet bij Harkemase Boys. Volgende week gaat de ploeg op bezoek bij het (vandaag kampioen geworden) Excelsior ’31.

Door Gerco Grevers  

Artikel delen:

Reageer