23-jarige Zwollenaar overleden na partijtje voetbal

Zwolle – Zaterdagavond 24 april is een 23-jarige Zwollenaar in het ziekenhuis overleden nadat hij kort daarvoor, bij een opstootje tijdens een wekelijks partijtje voetbal op een oefenveldje aan de Hyacinthstraat, buiten bewustzijn was geraakt. Tijdens het opstootje had het slachtoffer een opzettelijke schop tegen het bovenlichaam gekregen van een 23-jarige plaatsgenoot. Door de voetballers is geprobeerd het slachtoffer te reanimeren.

politie_logo_4.jpg

Dat werd al snel door gealarmeerd ambulancepersoneel overgenomen; echter zonder resultaat. De 23-jarige is aangehouden en ingesloten voor het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel, de dood ten gevolge. Vandaag, zondag 25 april, wordt op last van het Openbaar Ministerie in Zwolle-Lelystad, door het Nederlands Forensisch Instituut in den Haag obductie op het slachtoffer verricht. Getracht wordt duidelijkheid te krijgen of er een causaal verband bestaat tussen het toegebrachte letsel en het overlijden van het slachtoffer of dat mogelijk sprake is geweest van een fysieke oorzaak bij de overleden Zwollenaar. De aanwezige voetballers zijn vrienden/ bekenden van elkaar. De verslagenheid onder hen is groot. Naar de mishandeling wordt een onderzoek ingesteld.

Artikel delen:
Reacties 86
 1. Dit is gebeurd op het veld van SV Zwolle. Er was grote paniek onder de vrienden. Hij kwam thuis met dit verhaal en zij al dat zag er niet goed uit voor deze jongen, toen hij de ambulance in ging. En helaas is dit waarheid geworden. Sterkte voor de familie en voor de jongens die er bij waren.


  Maak melding

 2. Zeker tragisch, maar voor diegene die het heeft gedaan waarschijnlijk nog wel erger:

  De aanwezige voetballers zijn vrienden/ bekenden van elkaar.

  Want een

  had het slachtoffer een opzettelijke schop tegen het bovenlichaam gekregen

  is waarschijnlijk ‘gewoon’ een grove overtreding, en ik denk niet dat de dader het bewust heeft gedaan..

  Daarom sterkte aan de familie en voetbalvrienden (incl. dader)…


  Maak melding

 3. @ TIM
  Het lijkt mij geen overtreding want het gebeurde tijdens een opstootje en niet tijdens het spel.

  Jij wenst de dader sterkte? Iemand tijdens een opstootje een dooschop verkopen is OK wanneer het om een ‘kennisenkring’ gaat?

  😮


  Maak melding

 4. @ja-tja indd, ik wens de dader sterkte. Klinkt vreemd he, maar als iemand niet de intentie heeft iemand te doden, en het toch doet, kan het ook voor die persoon echt enorm zwaar zijn. Daarom doe ik dat. Die persoon wordt er zijn hele leven mee achtervolgd. Maar je hoeft mijn mening niet te delen hoor, ga maar snel weer on-topic.


  Maak melding

 5. 12.43, vergat er bij te zetten dat mijn oudste zoon na zijn wedstrijd thuis kwam met dit verhaal.

  Laten we het onderzoek nu afwachten, tot die tijd niemand veroordelen, immers alleen deze vrienden weten wat er echt gebeurd is.


  Maak melding

 6. ””Op een gegeven moment is er onenigheid ontstaan over iets dat met het spel te maken had”, zegt een politiewoordvoerder. Daardoor ontstond een opstootje tussen de spelers. “Hierbij heeft het slachtoffer een opzettelijke schop tegen het bovenlichaam gekregen van een 23-jarige plaatsgenoot”.

  Dit is gewoon doodslag, niks medelijden met de dader.


  Maak melding

 7. Ik heb wel medelijden met de dader, ik heb medelijden met iedereen die bij dit ongeval betrokken is en met nabestaanden van deze jongen.


  Maak melding

 8. Hoezo medelijden met de dader? hij is toch ook de schuldige? hij is toch ook diegene die de schop heeft gegeven? hij had gewoon geen schop of wat dan ook mogen geven.. tegenwoordig word alles maar opgelost met agressie! met de jaren word het steeds erger helaas.

  vind het een erg treurig bericht.. veel sterkte gewenst!


  Maak melding

 9. Sterkte aan familie en vrienden van het slachtoffer.

  Ik heb ook geen beklag met de ‘dader’, je weet dat je met zo’n slag of schop schade kán aanrichten, dus doe je het gewoon niet! Korte metten! Helaas zal hij er waarschijnlijk met een paar uurtjes taakstraf vanaf komen…


  Maak melding

 10. Treurige situatie.

  Diana e.a. Wie zijn wij om te oordelen. Je zult toch door de politie gebeld worden dat jouw zoon die dodelijke schop heeft uitgedeeld. Is het dan ook: korte metten etc.?


  Maak melding

 11. wat verschrikkelijk dat mensen zich hier inleven in de dader of de familie daarvan of zelfs medelijden hebben met de dader alsof het een slachtoffer is, waar wanneer en wat is er in godsnaam mis gegaan met jullie??? 😮


  Maak melding

 12. @alle mensen die uitdrukkelijk geen medelijden hebben met de dader (niet verwijtend):
  Als jij iemand doodrijd omdat je te snel reed, hebben mensen het ook met je te doen, want je hebt iemand het leven ontnomen terwijl dit niet de intentie was toen je te snel reed. Je wist echter wel dat je gevaarlijk rijgedrag vertoonde en daardoor gevaarlijk was op de weg.

  Zover ik lees, staat er dat er een opstootje kwam; de jongen was neem ik aan ook echt niet van plan om die andere jongen te vermoorden, maar hij wist wel dat wat hij deed, niet ongevaarlijk was (vergelijk met het voorbeeld hierboven).

  Moet ik het nog verder uitleggen of is het nu wel duidelijk?

  En ik zou het ook wel respectvol vinden als andere mensen nou gewoon accepteren dat ik er zo over denk.

  wat is er in godsnaam mis gegaan met jullie??? smilies/shocked.gif

  Met mij is niets mis, misschien met jou, want wat heeft een god hiermee te maken?


  Maak melding

 13. @drama123
  Er zal wel weer een reactie komen als, ‘dat kan je nu makkelijk zeggen’ oid.
  Maar inderdaad, zelfs als het mijn zoon was (ja, ik heb er één van 19) die zo’n belachelijke trap had gegeven met dit als gevolg, zou ik de eerste zijn die dat zou roepen! Korte metten!


  Maak melding

 14. Een paar items verderop wordt de voetbalclub Go-ahead “aartsvijand” van FC Zwolle genoemd, in deze ophitsende atmostfeer wordt de mooie voetbalsport echt oorlogje spelen, met bovengenoemd resultaat als gevolg. De media gaan hierin dan ook niet vrijuit. Maar anderzijds, wie een ander een doodschop geeft moet dan ook niet in de slachtoffer rol geplaatst worden vind ik.


  Maak melding

 15. Ok dus TIM ik begrijp het goed, als jij vanavond met 130 door een woonwijk blaast terwijl je denkt ‘goh dit is verkeerd wat ik nu doe maar ik doe het wel’ en vervolgens iemand dood rijdt vind jij dat wij medelijden met je moeten hebben? 🙁


  Maak melding

 16. JE MOET GEWOON NIET TE HARD RIJDEN en JE MOET EEN ANDER GEWOON NIET SLAAN/SCHOPPEN

  als dat er bij jou niet in kan, TIM, heb jij echt een serieuze persoonlijkheidsstoornis!


  Maak melding

 17. Ik heb tot nu toe niemand gehoord die er werkelijk bij is geweest toen het gebeurde. Ik ga er nog steeds van uit dat de dader die schop niet heeft uitgedeeld om die ander te doden. Daar moet hij de rest van z’n leven wel mee omgaan.
  En laat duidelijk zijn: ik zie hier maar één slachtoffer: de jongen die helaas overleden is.

  Ik vind Tim z’n reactie duidelijk en ben het ook met hem eens.

  En jajaja, als jij z’n meningen niet WILT begrijpen, probeer ze dan ook niet te verdraaien.


  Maak melding

 18. Misschien moeten jullie je allemaal niet zo druk maken om elkaar maar om het feit dat dit gebeurd is!
  Niemand heeft er wat aan!
  Als familie van lijkt me toch dat ik dit kan zeggen!  Maak melding

 19. @iemand, je hebt gelijk, niemand heeft er wat aan, maar als lichamelijk geweld op het voetbalveld niet op dezelfde manier wordt aangepakt als op de openbare weg zal er ook nooit iets veranderen.
  En wie van zichzelf weet dat ie op het sportveld in een bepaalde “sportieve” opwinding zn handen/voeten niet thuis kan houden kan beter gaan kickboksen toch?


  Maak melding

 20. Bijzonder vervelend incident. Het is onwerkelijk dat dit gebeurd is. De naaste omgeving is er kapot van en lijdt aan de gevolgen van dit vreselijke ongeluk, want zo is het!! Tim verwoord het goed, iedereen is slachtoffer, reken daar maar op!


  Maak melding

 21. Bericht door Zuikdsi Oner, op 25 april 2010 om 17:12
  Jongens, ga die discussie ergens anders voeren, niet echt gepast om dat hier te doen.

  inderdaad ga dit ff lekker ergens anders doen, hier heeft niemand er wat aan!


  Maak melding

 22. Dankjullie!
  Ik ga me sowieso op dit moment niet druk maken of lichamelijk geweld op het voetbalveld moet worden aangepakt!
  Dat dit gebeurd is telt op het moment alleen!
  De rest komt ooit wel!  Maak melding

 23. “Lekker” ergens anders doen???…In de media, in de politiek, in de kroeg, op verjaardagen, overal en al jaren lang wordt bezorgd over voetbalgeweld gesproken omdat het maar niet ophoudt. waar kunnen bezorgde burgers dan nog wel hun ontsteltenis kwijt?


  Maak melding

 24. Ja ik weet zijn naam…(natuurlijk)
  maar ik denk niet dat ik in positie ben die hier te posten…
  weet niet wat de rest van de familie wil!
  zal komende dagen vast nog meer in het nieuws komen…  Maak melding

 25. Wat een enorm triest verhaal…

  ..en ondanks dat de dader waarschijnlijk een ‘bekende’ is van het slachtoffer vind ik het toch een beetje voorbarig om de dader ‘sterkte’ te wensen.

  We weten immers helemaal niet wat er nou precies gebeurt is…

  Wat we wel weten is:

  1. Er is iemand doodgetrapt
  2. De dader is waarschijnlijk een bekende

  …maar dat komt veel vaker voor! Zowel bij mishandeling als doodslag zijn het slachtoffer en de dader vaak bekenden

  Dat de dader een bekende is van het slachtoffer en misschien vaker een potje voetbal speelden hoeft helemaal niet te betekenen dat deze personen vrienden waren

  sterker nog, het kan goed zijn dat er al een (jarenlange) irritatie tussen beide was!

  Ik vind het dus ZEER voorbarig om de dader sterkte te wensen… het lijkt me ZEER onwaarschijnlijk dat een VRIEND je zo hard op de borst trapt dat je er aan overlijdt…


  Maak melding

 26. Gerry,
  Ga er vooralsnog vanuitdat het niet de intentie was iemand te dood te schoppen. Ik weet niet of je ooit aan sport gedaan hebt, maar voetbal is een contactsport. ( absoluut niets goedpraten wil)


  Maak melding

 27. @ Brug, op 25 april 2010 om 17:50

  …Het zal niet z’n intentie zijn geweest… maar er is wel iemand overleden, en niet door een schouderklopje.

  Weerzinwekkend hoe “een trap tegen het bovenlichaam” door iedereen hier die de dader “sterke wenst” over het hoofd wordt gezien.

  Mensen, er is hier iemand gestorven door een actie van iemand anders, een actie die een normaal mens niet doet.

  De dader hiervan, hoe weinig hij ook heeft nagedacht, is schuldig aan de DOOD van een jongeman.

  DOOD. Einde. over. KLAAR…

  Het is ZIEK om de dader NU AL sterkte te wensen, ZEKER voor de nabestaanden.

  NIETS kan de dood van deze jongen ongedaan maken. Maar onthoudt dat er maar 1 iemand verantwoordelijk is voor de dood van deze jongen: de gever van de fatale trap

  Mensen, denk na.  Maak melding

 28. vreselijk voor de achterblijvers, heel veel sterkte in deze moeilijke tijd. Jammer genoeg heb ik gisteren ook een opstootje meegemaakt met een basketbal wedstrijd, 2 jongens die een andere tegen de muur aansloegen, wat een schrik is dat zeg, dit liep gelukkig redelijk goed af. Zit je niet op te wachten dit soort vreselijke dingen. Jammer dat er zo veel agressie in de mens zit


  Maak melding

 29. ik ken familie noch nabestaanden, maar dit lijkt mij vrij zinloos en totaal niets toe te voegen aan de sympathie en de persoon die overleden is.


  Maak melding

 30. Zolang we het over Wilders of buitenlanders hebben wil je wel praten Verdieping. Schaam je!

  Het bericht is nieuws, en zoals Wilbert zegt kan je er hier over discussiëren of je medeleven laten weten. Helemaal niets mis mee!!
  Weblog Zwolle gaat in ieder geval verstandiger om met de materie en titel dan b.v. de Stentor, die kopt “Voetballer doodgetrapt” of de Swollenaar met “Dode in Zwolle”.


  Maak melding

 31. Al die mensen die dit goedpraten als een ‘ongeluk’…
  Gevalletje ‘pech gehad’, voor de dader nog wel.

  Hopelijk keert deze instelling nog weer eens om, en komt er minder begrip voor mensen die fysiek geweld gebruiken.


  Maak melding

 32. Zijn we tegenwoordig al zover dat we begrippen als eigen verantwoordelijkheid al niet meer kennen? De dader als slachtoffer? zo lust ik er nog wel een.
  Iemand die zo hoog kan trappen dat ie de ander in de borst trapt moet daar toch wel veel inspanning voor leveren, dat noem ik geen ongelukje meer.
  Ach, straks staat er een herdenkingskruisje op de middenstip met wat bloemen er omheen met een waxinelichtje en gaan we over tot de orde van de dag. helaas, maar zo gaat het toch?


  Maak melding

 33. R.I.P Tim
  Deze jongen heet Tim en heeft gister een schop gekregen nadat die door een sliding de dader per ongeluk raakte. de dader was voor dat dit gebeurde al opmerkzaam gefrustreerd over de team samenstelling. De dader rende naar deze trap op Tim weg begon te vloeken, barste in huilen uit en zei waarom waarom heb ik dit nou gedaan.

  Rest In Peace


  Maak melding

 34. Wat verschrikkelijk voor de familie en nabestaanden.. Wat jammer dat er nu al gepraat word over een dader … misschien is het niet eens zeker wat de oorzaak is … ik denk dat de familie en nabestaanden er niets aan hebben. Het is erg genoeg dat zoiets gebeurt, gezellig een potje voetballen… en dan zo n afloop.. gecondoleerd voor alle betrokkenen…


  Maak melding

 35. Het is verschrikkelijk dat dit is gebeurd, laat dat duidelijk zijn. Tegelijkertijd lees ik hier alleen maar speculaties en dat terwijl de doodsoorzaak nog niet vaststaat. Het is voor iedere betrokken verschrikkelijk dat dit is gebeurd. Laat de politie zijn/haar werk doen. Er zal vanzelf duidelijk worden wat de exacte doodsoorzaak is. De nabestaanden hebben alleem maar verdriet en zij verdienen alle steun. Het is niet aan dit forum hier om allerlei wilde speculaties de wereld in te helpen.


  Maak melding

 36. Echt heel erg dit,
  kmoest gistermiddag nog voetballen bij SV Zwolle. Daar had ik nog een gesprek met de materiaalman over dat er tegenwoordig veel meer agressie is in het voetbal enz. En dan hoor je vandaag dat vlak na onze wedstrijd op hetzelfde sportpark iemand overlijd door een trap van een ander:S

  RIP Tim


  Maak melding

 37. Ik zie hier heen en weer gescheeuw….. En denk dit heeft deze goede vriend niet verdient… Het was een goede jongen die geen vlieg kwaad deed. Bij een vechtpartij in de stad was hij degene die zei: kom we gaan… En liep weg. Hij zit niet nu hier bij ons op de bank wat ie normaal wel had gedaan.

  En over de dader… dat is de dader hij is niet weg gerent want dit is helemaal niet wat hij wou. Naar mijn mening is dit een actie geweest uit opgekropte emoties want de dader in kwestie heeft vorige week zijn vader verloren. Ik denk niet dat wie hier dan ook aanwezig het makkelijk zou hebben als hij of zij zo iets had gedaan en dat binnen een week na een groot verlies.

  Ik mis hem en dat zou ik voorlopig nog wel blijven doen


  Maak melding

 38. zijn vader is al veel langer overleden hoor. Maar ik vind ook de dader was boos is fout geweest met een trap maar wie zegt dat hij iemand dood wou?? het is net zo goed voor de dader erg want die zit zijn leven lang met een enorm schuldgevoel!! Tis voor beide erg


  Maak melding

 39. ok dat zou dan zo zijn. ik begreep dit via mijn moeder vanmiddag ken de dader niet. ik hoor alles via via op het moment en daar kunnen fouten tussen zitten… weet wel dat vrienden en kennissen momenteel 2 dagen en avonden met elkaar doorbrengen. het is gewoon erg voor beiden hoewel mijn eerste reactie ook wel iets anders was…. maar vind dat heen en weer geschreeuw gewoon niet nodig daar krijgen we Tim niet mee terug


  Maak melding

 40. Lopen we hier nu niet te snel weer te roepen?
  Al die speculaties!

  Weinig mensen weten precies wat er gebeurd is en hoe en wat.
  Laten we daar dan nu nog niet over praten.
  Belangrijk is nu dat de nabestaanden steun krijgen die ze nodig hebben.
  Zonder dat er verhalen komen die het erger voor ze maakt.
  Uiteindelijk worden er dan dingen verteld die niet waar zijn.

  Sterkte voor de nabestaanden.
  Ik denk aan jullie!

  RIP Tim  Maak melding

 41. Wat een vreselijke gebeurtenis.Het zal je maar overkomen. Ik wens alle Familie leden en zeker ook alle Vrienden Heel veel sterkte in deze zeer moeilijke en zware tijd.


  Maak melding

 42. Langs deze weg wil ik alle Vrienden en Familie leden condoleren met dit vreselijke verlies. Voor ALLEN heel veel sterkte gewenst.


  Maak melding

 43. Hoe droevig de omstandigheden, de oorzaak is simpel: iemand kan zich niet beheersen en schopt de ander opzettelijk tegen de grond.
  Zo’n iemand is dader, schuldig, en bovendien een klootzak en verdiend nul medelijden. Als je jezelf niet onder controle hebt, moet je van evt problemen wegblijven.
  Klaar.


  Maak melding

 44. Misschien moeten mensen die slachtoffer, noch dader kennen gewoon niet oordelen. Familieleden en vrienden van zowel slachtoffer als dader lezen dit ook en hier hebben ze echt geen steun aan.

  Je kan mensen gaan veroordelen en natuurlijk is het fout, maar de vrienden hebben alleen maar verlies, verlies omdat hun vriend er niet meer is, verlies omdat een vriend is opgepakt, als zij niet oordelen wie zijn jullie dan om dit wel te doen.

  Al mijn steun gaat uit naar al de mensen die dat op dit moment nodig hebben.


  Maak melding

 45. Verdachte komt vandaag vrij. Forensisch onderzoek heeft nog geen verband tussen geweld en de oorzaak van de dood vastgesteld. Er is geen reden om verdachte dan langer vast te houden. Specialistisch onderzoek volgt. Man blijft wel verdachte.


  Maak melding

 46. jaap werkt bij de politie? Ik val hier van de ene verbazing in de andere. Ik hoop voor iedereen dat er rust rond dit drama komt.


  Maak melding

 47. TV Oost nieuws bericht net ook dat hij niet is overleden door de trap van de andere jongen.. Er wordt idd nog uitgezocht waaraan hij wel is overleden. En de andere jongen is idd weer vrij, voor zover je nog van vrij zijn kan spreken in zijn geval.. Hij zal waarschijnlijk altijd met een schuldgevoel blijven zitten.. Dat is wat ik denk..


  Maak melding

 48. ik vind het zo erg wat hier gebeurt, iedereen heeft hier een mening! ik kan alleen maar zeggen dat ik een ieder die hier bij betrokken is heel veel sterkte en kracht toe wens, want ik ben zelf ook moeder dus als ik er aan denk wat deze beide ouders moeten mee maken, dan breekt mijn hart.
  ik denk aan jullie

  een verdrietige moeder:'(


  Maak melding

 49. Iedereen heeft altijd een mening, dankzij internet ligt het alleen op straat. Ik weet niet of het goed is om hem wel of niet te ventileren…in elk geval enorm veel sterkte voor de nabestaanden en hopelijk zet het enkele agressieve mannetjes aan tot nadenken…


  Maak melding

 50. Wat erg dat hier op het weblog zo hard is geoordeeld……..
  Heel veel mensen op het log reageren zelf agressief, wat ze de verdachte kwalijk nemen. Het is een ontzettende ongelukkige samenloop van omstandigheden geweest met een zeer triest gevolg….
  Iedereen die hier bij betrokken is, heel veel sterkte gewenst!


  Maak melding

Reageer