Berkum versterkt zich met twee spitsen

Zwolle – Zaterdaghoofdklasser Berkum heeft zijn selectie voor het volgende seizoen versterkt met twee spitsen: Frank Hoolsema komt over van eersteklasser HZVV en Jeffrey van der Vlist maakt de overstap van stadgenoot Zwolsche Boys naar Berkum. 

Hoolsema is een multifunctionele aanvaller die zowel in als achter de spits kan spelen. Hij kwam één seizoen uit voor HZVV en speelde daarvoor lange tijd bij FC Emmen. Daar doorliep hij de jeugdelftallen en kwam daarna drie jaar uit voor het beloftenteam van de eerstedivisionist. In die periode viel hij ook enkele malen in bij oefenwedstrijden van de hoofdmacht van Emmen. Hoolsema heeft hoge verwachtingen van Berkum. “Ik denk dat we het komende jaar zeker om de bovenste plaatsen kunnen meedoen,” denkt de 22-jarige spits. Bij Berkum treft hij overigens een oude bekende: coach Michel van Oostrum was trainer van het tweede elftal van Emmen toen Hoolsema daar bij de beloften speelde.


De 19-jarige Jeffrey van der Vlist is de trefzekere spits van derdeklasser Zwolsche Boys, waar hij momenteel topscorer is met 20 treffers in evenveel wedstrijden. Vorig seizoen eindigde hij met 21 doelpunten ook hoog op de topscorerslijst, toen nog in de vierde klasse.

Van der Vlist maakte enkele jaren geleden een uitstapje van een jaar naar de A-1 van Be Quick ’28, maar keerde daarna terug naar Zwolsche Boys waar hij eerder in de jeugdelftallen voetbalde.  Met Hoolsema en Van der Vlist komt het aantal “nieuwelingen” bij Berkum voor het komende jaar op vier.

Eerder werd spits en middenvelder Roy Supèr, die nu nog uitkomt voor Go Ahead Kampen, voor het volgende seizoen binnengehaald en centrale verdediger Kees Dorgelo komt over van “buurman” Be Quick ’28.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Ondanks het klasseverschil (vorig jaar 4e klasse, nu 3e volgend jaar hoofdklasse) gaat het vast lukken. Jaartje bij heer Beyen doet namelijk wonderen 😉 Succes!


    Maak melding

Reageer