Zwolse steppers op het podium in Zaandam

Zaandam – Op zondag ging de landelijke stepcompetitie 2010 van start met het stepcriterium van Zaandam. De wedstrijd maakte deel uit van het Noord-Hollands Wielerweekend, waarin ook de 65e Wielerronde van Noord-Holland werd verreden. Het evenement trok veel bekijks en samen met het mooie weer  zorgde dit ervoor dat de stepwedstrijd zich afspeelde in een gezellige ambiance waarin meer dan 40 steppers aan de start verschenen. 

step.jpg

Leden van Stepteam Zwolle deden met succes mee aan deze wedstrijd over een half uur (voor de jeugd) of een uur. Bij de dames pupillen (10-12 jaar) haalde Zwannet van Dijk de derde plaats en bij de dames cadetten (13-15 jaar) werd Judith Steenbergen eveneens derde.  Een mooie prestatie voor beide meiden op het zware parcours aan de Zaan, waarin twee bruggen waren opgenomen, zodat elke ronde een paar lastige klimmetjes opleverde. Mary Folkers van Stepteam Zwolle wist bij de dames veteranen als vierde te eindigen. Het criterium van Zaandam was de eerste van een tiental wedstrijden waarin wordt gestreden om de Kickbike Cup.

De Zwolse steppers hebben hun eerste klassementspunten nu dus binnen en kunnen met vertrouwen de volgende wedstrijd ingaan. Die is al op 15 mei als de Grote Prijs van Woudenberg op het programma staat.

Stepteam Zwolle traint op maandagavond om 19.00 uur. Startpunt is de parkeerplaats van de atletiekbaan aan de Peterskamp. Meer informatie is te vinden op www.stepteamzwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer