Scouting viert 100-jarig bestaan

Zwolle – Wie jarig is trakteert. Daarom zullen ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Scouting in Nederland de 9 gezamenlijke scoutinggroepen uit Zwolle op 30 april a.s. een zelfgemaakte taart aanbieden aan burgemeester Henk Jan Meijer en aan de Centrale Commissie Oranje Zwolle. Om 10.30 uur wordt na het hijsen van de Nederlandse vlag op het bordes van het stadhuis overgegaan tot het aanbieden van de taarten. Deze taartenactie maakt onderdeel uit van tal van activiteiten, gedurende het jaar om extra aandacht te vragen voor het eeuwfeest.

Op Koninginnedag vindt op de Melkmarkt traditiegetrouw de Pretmarkt plaats. Tussen 10.00 en 17.00 uur organiseren de Zwolse scoutinggroepen allerlei spelletjes en activiteiten voor jong en oud. Van schminken tot buks schieten en van broodje bakken boven een vuurtje tot het eten van een hamburger. De inkomsten worden door de scoutinggroepen gebruikt voor aanschaf van materiaal zoals tenten, kampeerspullen en activiteiten materiaal.

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Mmm… geen wonder dat ik hen nooit meer kan vinden:

  Op Koninginnedag vindt op de Melkmarkt traditiegetrouw de Pretmarkt plaats.

  Voorheen op het Broerenkerkplein of op het Rodetorenplein (kant Belgische Keizer)….?
  Ik vind de nieuwste locatie (Melkmarkt) wel een veel betere!


  Maak melding

 2. Vroeger was het ook de Melkmarkt, maar vond de gemeente het nodig te verplaatsen naar het Broerenkerkplein, waardoor voor mij toch wel een stukje sfeer op de melkmarkt verloren ging. Rode Torenplein is eigenlijk de ideale locatie, omdat dan ook de waterscout hun activiteiten op het water kunnen ontplooien.


  Maak melding

Reageer