Be Quick dames verliezen punten voor kampioenschap

Zwolle – Zaterdag was de tweede finale om het kampioenschap voor de dames van Be Quick’28. RKTSV uit Kerkrade was de tegenstander. De dames begonnen op de ongebruikelijke tijd van 16.15 uur omdat de mannen vandaag ook thuis speelden. Voordeel hiervan was wel dat veel mensen de moeite nemen om deze topper uit de hoofdklasse te bekijken. Het was gezellig druk langs de lijn en op de tribune, toen de dames aan hun wedstrijd begonnen.
 
Het eerste kwartier word door RKTSV goed druk gezet op de thuisclub maar echte kansen worden niet gecreëerd. Pas na 20 minuten wordt het een echte wedstrijd. Het is in de eerste helft niet het niveau dat de dames kunnen halen, maar door de kansen over en weer is de spanning dan al om te snijden. Be Quick krijgt meer en meer grip op de tegenstander en de wedstrijd. Er wordt beter gecombineerd dan in het begin van de wedstrijd en de doelpogingen worden ook steeds gevaarlijker maar er wordt niet gescoord in de eerste helft. Wel wordt er noodgedwongen gewisseld, Anneloes Kock verlaat het veld vanwege een pijnlijke knie, voor haar komt Ellen Marissink in het veld. In de tweede helft is het weer RKTSV dat druk zet. Al binnen de minuut ligt de bal op de lat. De tegenaanval van Be Quick treft helaas ook geen doel, Suzanne Herpel vindt de keepster van RKTSV op haar pad.

De tweede helft is het voor de rest eenrichtingsverkeer. Het is Be Quick dat het spel maakt en met grote kansen op voorsprong dreigt te komen. De keeper, de lat en 3 keer een verdediger in de doelmond zorgen dat RKTSV nog in de wedstrijd blijft. Dan is het de bezoekende club die toch op voorsprong komt door een snelle counter. Niet veel later is het door een soortgelijke uitval 0-2.

Gelukkig gaat het publiek er flink achter staan, omdat ze goed door hebben welk belang deze wedstrijd heeft voor de dames. Het kampioenschap staat op het spel en dat willen ze in Zwolle niet zomaar uit handen geven. Een tactische omzetting zorgt ervoor dat RKTSV er helemaal niet meer uit komt. Ook wordt er gewisseld, Linda van Beekhuizen verlaat het veld voor Angenita Lemstra. Een aantal goede corners van Be Quick kan tot 3 keer toe van de lijn gered worden. Maar in de 87e minuut is het dan toch raak. Aanvoerder Karin Tersteeg krijgt de bal van Judith Frijlink en maakt koelbloedig de verdiende aansluitingstreffer. Heel het sportpark gonst en gaat achter de thuisclub staan. De bezoekers lijken wat van slag door de geweldige sfeer en het overweldigende support van de zijlijn. Dit resulteert in een domme overtreding op Lianne Bouwmeester in de 16 meter. Zij wordt hard in de rug gelopen en krijgt volkomen terecht een penalty mee. Karin Tersteeg legt de bal keurig in de onderhoek. Niet veel later fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd (2-2).
 

Na afloop een heel bijzonder beeld. Alle dames gaan bij elkaar op het veld zitten in een grote kring om trainer Sebastiaan Borgardijn heen. Ontredderde blikken staren elkaar aan, staren naar de felle lente zon of het eindeloze kunstgras van veld 1. De trainer spreekt wat, de meiden knikken, er gaan wat flesjes water rond, hier en daar kruipen er twee bij elkaar en slaan een arm om elkaar heen. Als de aanvoerder opstaat, volgt de rest, het is geen ploegje, het is een team, en dat werd vandaag voor eens en voor altijd duidelijk gemaakt.
 

De beste ploeg wint niet altijd, zo ook vandaag niet.

Weer krijgen de Zwolsen minder dan ze hebben verdient op basis van het vertoonde spel. Waar het de vorige wedstrijd in Tilburg in het slot van de wedstrijd mis ging, hebben de dames nu laten zien over een flinke dosis doorzettingsvermogen en veerkracht te beschikken. Helaas wist Ter Leede dit weekend te winnen en heeft het de koppositie overgenomen. Als er volgende week op 1 mei wordt gewonnen van Saestum in Zeist dan is het team afhankelijk van het resultaat van Ter Leede. Ook tegenstander Saestum kan nog kampioen worden, dus we kunnen een heet middagje verwachten daar in Zeist.

De tijd zal het leren…

Opstelling

Maxime Welten, Kitty Oerbekke, Floranne van den Broek, Linda van Beekhuizen (Angenita Lemstra), Lianne Bouwmeester, Suzanne Herpel, Annelies Tuin, Judith Frijlink, Sylvia Beekhuizen, Karin Tersteeg, en Anneloes Kock (Ellen Marissink)

overige wissels: Karin Luchies en Carin Bakhuis.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Goede beelden zeg! Professioneel zo aan het begin…alle speelsters met rugnummers. Voordeel van “geluidsvolume” is dat je het “uit” kunt zetten 😉


    Maak melding

Reageer