Nieuw evenement: Blauwvinger Verzamel Festival

Zwolle – Helaas wordt er dit jaar geen Hanzefestival georganiseerd in het eerste weekend van september. Daardoor komt er ruimte voor een nieuw initiatief. Het Sinterklaas museum (Meine Boonstra) en het Stadsomroepers museum (Peter Vader) organiseren het evenement “Blauwvinger Verzamel festival”.

Zwolle heeft vele kleine musea. Onder andere het Brillen museum, Emaillen museum, Sinterklaas museum en Stadsomroepers museum. In het weekend van 04 en 05 september openen zij hun deuren om bezoekers gastvrij te ontvangen. Het centrale punt wordt het Gasthuisplein, waar een podium staat, komt een informatiestand en men kan daar een heerlijk drankje en hapje nuttigen. Het programma bevat vele leuke elementen. Zo zal er op zaterdag een dorps – en stadsomroepers concours zijn, er is een boekpresentatie, er is een opening van een nieuw klein museum en zijn er vele verzamelingen te bekijken. De verzamelaars zijn zelf aanwezig om alles over hun verzameling te vertellen en vragen te beantwoorden.

In het kader van samen maken we de stad zoekt de organisatie inwoners van Zwolle die een verzameling hebben en die in dat weekend willen tentoonstellen.

De locaties waar de verzamelingen worden tentoon gesteld zijn horeca gelegenheden in het centrum van de stad.

Heb je een prachtige verzameling postzegels, stripboeken, vingerhoedjes, opwind speelgoed een andere mooie verzameling geef je dan op bij petervader@ziggo.nl.

De organisatie zorgt voor een locatie, verzekering en een drankje.

Uiteraard komt U deelname ook op de website te staan zodat er mensen zich kunnen melden die met je willen ruilen of je verzameling willen uitbreiden.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. buurtmuseum de Kamperpoort is er nog en jammer dat er nog geen kerstballen museum is van de collctie van Egbert Dikken.Ik wens Peter en Meine wel alle geluk en succes toe,Gasthuisplein lijkt me een mooie lokatie.Peter mag opwindend speelgoed ook??


    Maak melding

Reageer