Programma Bevrijdingsfestival Overijssel 2010

Zwolle – Het complete programma en alle projecten van het Bevrijdingsfestival Overijssel 2010 zijn bekend.  Het festival is één van de grootste bevrijdingsfestivals van Nederland. Dit is ook terug te zien in de line-up van alle podia. Zo’n 70 bands en acts maken hun opwachting; in totaal geven enkele honderden muzikanten en artiesten acte de presente  op 5 mei in Zwolle.


VanVelzen ook in 2007 al in Zwolle aanwezig…

Naast de ambassadeur van de vrijheid Junkie XL zullen o.a. ook  KANE, Caro Emerald, De Staat, VanVelzen, Bettie Serveert, Daily Bread, Blaudzun, Lisa Lois, George Kooymans, Tim Knol, Erik E. en Rank1 en nog vele anderen optreden. Bijzondere aandacht gaat uit naar het dubbel concert van de Fakkelbrigade samen met Typhoon & New Cool Collective op het hoofdpodium. Dit allemaal voorafgegaan door de bijzondere ultieme toegift van de band Malavita samen met Ellen ten Damme, Ella Bandita en Typhoon. Het openingsconcert is weggelegd door het jeugdsymfonieorkest De Vuurvogel (80 jongeren)samen met Noortje en William Spaay (uit de musical Mary Poppins).

Behalve de vele podia staat het Bevrijdingsfestival Overijssel ook bekend om de vele culturele, inhoudelijke projecten die het thema cachet en schwung geven. Op het familieplein is een uitgebreid programma met kinderwereldstad Via del Mondo en het plein van de vrijheid is omgedoopt tot bloementuin met het project “Dansen voor Vrijheid” als middelpunt.Verder viert het Bevrijdingsfestival haar 4e lustrum; maar liefst de 20e editie!

Kijk voor meer festivalinformatie op www.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl.

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Warstila podium o.a.:
  Van Velzen 13:15-13:45
  De Straat 17:35-18:25
  Fakkelbrigade 18:55-19:15
  Typhoon & NCC 19:45-20:45
  Kane 21:15-22:15
  Junkie XL 22:45-23:45

  Ziet er goed uit idd. Zo eens kijken wat de andere podia en plekken te bieden hebben.  Maak melding

 2. @Dick ->

  De Straat 17:35-18:25

  De Straat ??? Dit moet De Staat zijn ;. Afgelopen jaar hebben ze reeds in Park De Weezenlanden and PinkPop opgetreden. Wat mij betreft de beste band die op het hoofdpodium optreedt.  Maak melding

 3. Oh dan had ik die naam vast van jou gelezen. Heb er alleen nog maar over gelezen. Wilde het hier noemen, maar vergeten. Goed dat jij er ff de nadruk op legt. “Paste” ik het ook om mijn eigen lijstje…..waar meestal achteraf nooit een halve ruk van terecht komt….

  Maar a’s ’t maar GEZELLIG is!


  Maak melding

 4. De STAAT gewoon op het hoofdpodium, dus wel genoemd.

  De Staat

  De Nijmeegse band De Staat kan het best worden omschreven als een combinatie tussen rock en donkere pop. Het nieuwe album Wait for Evolution is na het succes in Nederland nu ook internationaal uitgebracht. Live zijn de nummers nog net iets overtuigender en hun eigen enthousiasme straalt er vanaf. Ze proberen van elke show iets unieks te maken, dus wat we precies kunnen verwachten blijft spannend, maar dat het een rockend optreden wordt, dat is zeker.  Maak melding

 5. Bericht door richards, op 26 april 2010 om 12:57
  goed lezen is ook een kunst verdieping
  Henry treedt dan niet op maar Roel..

  Goddank! Roel van Velzen rules! Geen hazes-achtige toestanden voor de plantman! 😀

  Kane en Junkie XL heb ik ook zeker wel een keertje zin in!


  Maak melding

Reageer