BNN in Zwolle actief voor jongerenpartij Lijst 0

Zwolle – Bij het stadskantoor aan het Lübeckplein in Zwolle vond maandagmidddag een bijzondere verkiezingsactie plaats. Eén van de acht geselecteerden voor het lijsttrekkersschap van het tv-programma Lijst 0, Lot Feyen, probeerde in Zwolle 30 steunverklaringen voor de nieuwe partij bij elkaar te sprokkelen. Lijst 0 mocht, namens omroep BNN, zelf niet meedoen aan de Tweede kamerverkiezingen van 9 juni a.s. Het Commissariaat voor de Media keurde dat initiatief af. 

26-04-2010_bnn_lijst_nul_promotietour_zwolle_2.jpg

De presentatoren Filemon Wesselink en Sophie Hilbrand zijn nu middels een politieke talentenjacht op zoek naar getalenteerde aspirant-kamerleden. De winnaar krijgt als hoofdprijs de mogelijkheid om zelf een echte politieke partij op te richten. Rond 13.50 uur waren in Zwolle al 20 steunverklaringen gestempeld op het gemeentekantoor, en volgens een medewerker van BNN gaat het aantal van 30 dan ook lukken maandag. Lot Feyen begon haar campagne maandag in haar woonplaats Wijchen. Daar werden in de ochtenduren al snel de gewenste 30 verklaringen opgehaald, waarna de actie een vervolg kreeg in Zwolle. Van de campagne werden door BNN opnames gemaakt. BNN wil door deze grote campagne bij alle 19 kiesdistricten 30 steunverklaringen ophalen. BNN neemt de kosten voor inschrijving van de nieuwe jongerenpartij voor haar rekening. Dinsdagmiddag 13.00 uur geeft Lijst 0 een persconferentie in Den Haag. Dan zal ook blijken welke nieuwe naam de politieke partij gaat krijgen en wie de lijsttrekker is geworden.

26-04-2010_bnn_lijst_nul_promotietour_zwolle_1.jpg

Sophie
"Het wordt een heel ander seizoen. We volgen de zoektocht naar een lijsttrekker en kijken hoe je een partij opricht. Maar Filemon en ik gaan natuurlijk ook langs bij de lijsttrekkers van bestaande partijen. De finalisten moeten oppassen dat ze niet willen zijn zoals huidige politici. Ze kunnen natuurlijk veel van ze leren, maar moeten juist onderscheidend zijn. Campagne voeren zoals Obama dat deed: via internet, verrassende acties, filmpjes etc. Ik ben benieuwd waar ze zelf mee komen!"

Filemon
“Ik verwacht dat we op een andere manier echt laten zien hoe politiek in z’n werk gaat in Lijst 0. En de kandidaten die ik heb gezien zijn van een heel hoog niveau. Hoezo, jongeren niet betrokken bij het land? Ik heb veel gehoord dat jongeren bang zijn om de rekening van de voorgaande generaties te moeten betalen.”  “Hoe campagne voeren? Klinkt heel stom, maar ik denk vooral zichzelf zijn. Niet hipper, vlotter of brutaler doen dan ze zijn.”

Artikel delen:
Reacties 8
 1. BNN neemt de kosten voor inschrijving van de nieuwe jongerenpartij voor haar rekening.

  volgens mij zijn deze praktijken verboden. ik heb er weinig verstand van, maar in het geval lucht was het niet toegestaan.


  Maak melding

 2. Ach Fil…’t is maar net wat mensen aangepraat wordt

  Ik heb veel gehoord dat jongeren bang zijn om de rekening van de voorgaande generaties te moeten betalen.

  Dat lijst 0 loopt aardig achter de feiten aan nu ze (zoals te verwachten) niet mee mogen doen met de verkiezingen.


  Maak melding

Reageer