Studenten beveiliging sluiten seizoen FC Zwolle af

Zwolle – Tijdens de laatste thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard (3-0), mochten ze op de middenstip, de harde kern van Landstedestudenten die het gehele seizoen bij FC Zwolle werkten kwam afgelopen vrijdag op de foto. Het was voor hen de afsluiting van een boeiende en vooral leerzame periode waarin zij zorgden voor de veiligheid tijdens de voetbalwedstrijden.

 

landstede_fc_zwolle.jpg
Foto: Eva Posthuma

Bij alle thuiswedstrijden van FC Zwolle werkten, gedurende dit seizoen, standaard zo’n vijftig studenten van de mbo-opleiding Beveiliger. Ze liepen mee met ervaren stewards en beveiligingspersoneel en leerden samenwerken met politie, brandwachten en ambulancemedewerkers. Dit alles onder begeleiding van vijf docenten/coaches. De studenten komen uit de hele regio Harderwijk, Raalte en Zwolle.

De samenwerking tussen de mbo-opleiding en FC Zwolle past goed bij het buitenschools leren, waarbij praktijkervaring in een uitdagende leeromgeving centraal staat. De mbo-ers leren hoe ze zo goed mogelijk kunnen communiceren met bezoekers en onregelmatigheden kunnen voorkomen door het houden van toezicht op het publiek en het controleren en fouilleren van bezoekers. Daarnaast leren ze ook hoe ze handelend kunnen optreden bij problemen. Een dienstverlenende houding is daarbij van belang.

Toekomstige mbo-ers kunnen zich nog aanmelden voor deze opleiding, voor het volgende schooljaar vanaf september 2010. Meer informatie vind je op www.landstede.nl/mbo

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Klopt, maar in zwolle gaan we daar wel een stap te ver in mijn inziens.
  Door de noemer veiligheid is het een triest betonnen blok geworden, wat onder de naam gaat als een stadion.
  Zit je bekant 5 meter van het veld, en dan nog eens 10 tot 15 meter hoog tot het eerste stoeltje en dan heb je daar deze jongeren staan die de opdracht krijgen om de gehele tijd mensen bij het hekwerk weg te sturen.(je mag kosten wat het kost in zwolle simpelweg niet in de buurt van het veld komen) (Die interactie is nodig voor de sfeer) (zonder supporters geen sfeer) (op rtl 7 zie ik alleen maar een betonnen muur, met af en toe een blik op de trouwe supporters bij het scoren van een doelpunt of het verkrijgen van een corner)
  Ze kijken niet naar het voetbalveld, maar de gehele tijd omhoog richting het publiek.
  Voor zo’n kleine vereniging zijn dit allemaal veiligheid zaken die boven hun proporties uitbarsten.

  Ik dwaalde een beetje af, excuus, maar ten tijde van dit typen dan doet het mij toch wel wat dat ik niet meer naar de voetbal ga kijken in zwolle…


  Maak melding

 2. Tja het is toch wat , ga je voetbal kijken op televisie zie je ook alleen maar voetbal terwijl je toch het publiek wil zien .:o
  Mijn mening is dat je in het stadion perfect zicht hebt op het veld en als ik zonodig op tv wil komen geef ik me wel op voor lingo .


  Maak melding

Reageer