Het weer: opklaringen

Zwolle – Dinsdag begint de dag met name in de noordelijke helft nevelig en met laaghangende bewolking. Elders is het dan al zonnig. In de loop van de dag weten de opklaringen steeds meer terrein te winnen.

26-04-2010_weerfoto__klok_lubeckplein.jpg
Klok Lübeckplein

In het westen volgt er in de middag wel wat sluierbewolking, maar daar weet de zon nog wel doorheen te schijnen. Het wordt 14 graden op de Wadden tot 19 graden in het binnenland. De wind is zwak tot matig uit richtingen tussen zuidwest en noordwest. In de nacht van dinsdag op woensdag is er veel sluierbewolking en koelt het af naar 5 tot 7 graden. Woensdag is er veel sluierbewolking, maar de zon weet er nog wel doorheen te schijnen. Met een zwakke tot matige zuidwestelijke wind, wordt warmere lucht aangevoerd. Het wordt dan 16 graden op de Wadden en 22 in het zuidoosten. Het blijft droog.

Donderdag is de sluierbewolking dik genoeg om de zon af te schermen. Slechts af en toe weet de zon nog door het wolkendek heen te prikken. Daarnaast komen er ook wat stapelwolken voor en is er in het oosten tegen de avond kans op een bui. Er waait een zwakke tot matige, aan zee mogelijk vrij krachtige, westelijke wind. Met maxima tussen 17 en 24 graden wordt het wel warm.

Op Koninginnedag is er nog steeds veel sluierbewolking en ook komen er enkele flinke stapelwolken voor. Erg zonnig wordt het dus niet. Zoals het er nu naar uit ziet blijft het wel overwegend droog. Met maxima tussen 15 en 19 graden wordt het wel iets minder warm.

Op de lange termijn wordt het gevoelig frisser en bovendien neemt ook de kans op regen toe.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Kijk, zulke foto’s zul je niet veel zien. De factor “tijd” close in beeld gebracht. De klok brengt ons de tijd vanaf een in het oog springende plek in Zwolle…hulde Harry 😀


    Maak melding

Reageer