Librije in Top 50 beste restaurants van de wereld

Zwolle – In Londen is maandagavond bekend geworden dat driesterrenrestaurant De Librije in de Top 50 van beste restaurants van de wereld is gekozen. De eigenaren van het Zwolse restaurant Jonnie en Thérèse Boer waren bij de bekendmaking aanwezig.

De Librije kwam als nieuwkomer in de lijst van het Engelse Restaurant Magazine op plaats 37. Het magazine raadpleegt voor de beoordeling vele chef-koks, culinaire recensenten en andere eetliefhebbers. In de lijst staat nog een Nederlands restaurant, Oud Sluis van Sergio Herman. Het Zeeuwse restaurant staat op een verdienstelijke 19e positie in de lijst.

Op de eerste plaats staat restaurant Noma in Denemarken, het Spaanse restaurant El Bulli volgt op de tweede plaats en The Fat Duck uit het Verenigd Koninkrijk bezet de derde plaats.

Artikel delen:
Reacties 27
 1. Wel even bijzetten dat het gaat om:
  ‘de jaarlijkse lijst van 50 beste restaurants ter wereld van frisdrankfabrikant S. Pellegrino (de stentor)

  m.a.w. leuk, maar niet bijzonder boeiend


  Maak melding

 2. Frisdrankfabrikant who? Die tappen hun sappie alleen bij die 50 keten in de wereld? Jammer dat de Sensator die info dan weer net NIET heeft >:(>:(>:(


  Maak melding

 3. pbl…hmmm zou voorletter/1e letter achternaam en 1e letter straat kunnen zijn :o; Leuk: goed lezen, maar ik hoef dat ding niet. Reageerde puur op puntje, op 27 april 2010 om 12:16


  Maak melding

 4. helaas bleek dit niet om voedselvergiftiging te gaan appie. hier gingen ze vanuit. alle gasten zijn ziek geworden behalve 2 mensen. die 2 mensen droegen een bacterie bij zich en die heeft de rest ziek gemaakt. als het goed is is dit ook bekend gemaakt. des al niet te min mogen we zowiezo trots zijn dat we 2 restaurants uit nederland hebben die op deze lijst mogen staan.


  Maak melding

 5. Z&z, goeie vraag? geen idee, welke definitie van “goed” hanteer je? persoonlijk lust ik alles en genoot ik gister verschrikkelijk van de Lasagna van mijn vrouw….dus persoonlijk: 10.000?

  Wat denk jij?


  Maak melding

 6. Tjonge wat is dat lang gelezen Kaya…in de beregezellige tijd dat we ook nog wel eens naar De Singel gingen.

  Loop ik net te Lunchwandelen langs een kroeg waar ik bijna 5x per week langswandel. Maar er is een kerel (2 jaar jonger dan mij bleek) bezig met het mooie bord “Wijn & Bier”. Bleek dat Steenwijk de kakkers-uitstraling niet pikte…over een paar dagen gaat hij onder een andere naam open. Het kleinste café in NL met de biertanks achterin!!

  Kom nog eens langs om zijn http://www.internetadres.nl op te halen.

  Weet je wat er gezeten heeft…daar heeft tot 10 jaar geleden een café gezeten dat zo verschrikkelijk goed liep dat ik het zelfs in Zwolle kende. Er gingen ook mensen uit Zwolle heen. En nu ben ik verdeurie de naam weer vergeten. Zal het hem wel ff vragen als ik zijn internetadres ophaal.  Maak melding

 7. @ dick als ik jou bericht van 12:18 lees, dan lees ik dat je zegt dat de stentor vergeet dat te melden…. maar het stond juist in de stentor dat het om een frisdarank producent ging  Maak melding

 8. Pardon, lees ik dat goed? Wat is niet het sensatiogehalt wat is objectief en op feiten gebaseerd? Voorbeeldje van wél? Gister nog genoemd hier…de suggestieve kop boven het verschrikkelijke stukje over die jongen van 23.

  – 1 persoonlijke ervaring die ik hier niet ga noemen.

  Ach, sensatie zal ook wel weer subjectief zijn. Maar laat de abo’s genieten van de inhoud, hopelijk de mensen ook die ze in de losse verkoop kopen. Maar aan mij is ie niet meer besteed.

  Terwijl ik al op mijn 12e ongeveer fan was! Appie Happie…..Bertje Dijkstra’s over de vleugels……Nee, zal nooit meer van de Zwolse Courant gaan genieten. heb een hele verzameling Zwolsen met historische gebeurtenissen. Koester ik die wel.

  Maar uh….laat er geen traan om hoor 😉


  Maak melding

 9. @ PBL ik bedoel met “die informatie” wat ik schrijf:

  Die tappen hun sappie alleen bij die 50 keten in de wereld?

  Het gaat dus om de vraag of die leverancier alleen bij de genomineerden tapt…Zoals vaak gebeurd bij genomineerden van verkiezingen. Ze komen uit het eigen kliekie.

  Ik geef toe dat de tekst ook tot andere uitleg kan leiden.


  Maak melding

Reageer