Poëzie en grafiek in Stedelijk Museum Zwolle

Zwolle – In het Stedelijk Museum Zwolle vindt vanaf 11 mei tot en met 27 juni de tentoonstelling Poëzien plaats. Op de expositie zijn kunstwerken te zien van 30 Zwolse kunstenaars die beeld verenigen met een gedicht.

poezien.jpg

Afgezien van enkele ruimtelijke werken – zoals een enorm eindeloos dichtend wiel – bestaat het grootste deel uit prenten gedrukt in het Grafisch Atelier Zwolle/R10. De open grafiekwerkplaats werd rond 1975 opgezet in de Emmanuelshuizen en vindt tegenwoordig onderdak in Cultuurwerkplaats R10. De werkgroep van het Grafisch Atelier Zwolle, die de werkplaats draaiende houdt, besloot haar 10-jarig bestaan te vieren door collega-kunstenaars uit te nodigen een grafisch kunstwerk bij een gedicht te maken. De meesten van hen maakten een zeefdruk maar er zijn ook etsen en linosnedes te zien. Sommigen van hen werkten samen met een dichter.

Gedurende de expositieperiode vinden onder andere de volgende activiteiten plaats:

16 mei: workshop zeefdrukken door het Grafisch Atelier Zwolle

30 mei: workshop met het thema ‘tijdscapsule’ door Casperd Schuppert met scholieren uit Epe en Zwolle

5 juni: Gedichten aan de Melkmarkt

6 juni: ter gelegenheid van de twintigste Zwolse Boekenmarkt, Yvette van der Aa met de Verwonderwinkel

13 juni: workshop poëzie door Trijntje Gosker

Publicatie

Bij de expositie is een boek verschenen die tevens als dichtbundel te lezen valt. De eerste honderd exemplaren zijn genummerd en voorzien van een speciale prent. Voor meer informatie en een doorgaande show van alle werken kunt u kijken op de website www.stedelijkmuseumzwolle.nl

Tentoonstelling: Poëzien, Grafisch Atelier Zwolle Periode: 11 mei 2010 t/m 27 juni 2010 Locatie: Stedelijk Museum Zwolle, Melkmarkt 41, Zwolle.

Artikel delen:

Reageer