Veerpontje Zwolle – Hattem gaat weer varen

Zwolle – De kortste weg van Zwolle naar Hattem is dwars over de IJssel en die route is binnenkort weer in gebruik. Vanaf vrijdag 30 april vaart het pontje ’t Kleine Veer dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur op de IJssel. Op Hemelvaartsdag, donderdag 13 mei vaart het pontje al vanaf 7.00 uur om dauwtrappers over te zetten.

Het pontje vormt een voet- en fietsverbinding tussen de Zwolse IJsselvallei en Hattem. Het veer maakt deel uit van een landelijk voet- en fietspadennet. ‘t Kleine Veer vormt samen met de veerdiensten in Zalk, Wijhe, Olst en Deventer een recreatieve route aan weerszijden van de IJssel. De overtocht met het pontje kost € 1,- voor volwassenen en € 0,50 voor kinderen. Bij afname van een tien vaartenkaart kost het € 8,-.

Theeschenkerij Oldeniel

Zolang ’t Kleine Veer vaart kan men op zon- en feestdagen van 10.30 tot 17.00 uur terecht bij theeschenkerij Oldeniel aan de kant van Hattem. Op Hemelvaartsdag, donderdag 13 mei is de theeschenkerij geopend van 7.30 tot 12.00 uur voor een speciaal dauwtrapontbijt.

De theeschenkerij heeft elke laatste zondag van de maand een culinair of cultureel programma. Zo zijn op 30 mei vanaf 14.30 uur de Jongens van de Reisvereniging te gast bij Oldeniel. Zij zingen levensliederen, meezingers en smartlappen, onder begeleiding van een accordeon. Meer informatie over de theeschenkerij is te vinden op de site www.oldeniel.nl.

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Da’s weinig voor veul nostalgie

  De overtocht met het pontje kost ?? 1,- voor volwassenen en ?? 0,50 voor kinderen. Bij afname van een tien vaartenkaart kost het ?? 8,-.

  met gratis

  levensliederen, meezingers en smartlappen, onder begeleiding van een accordeon.

  :D:D:D


  Maak melding

Reageer