Kinderen leren van link tussen bodem en duurzaamheid

Zwolle – Dinsdagmiddag nam wethouder Erik Dannenberg van milieu en duurzaamheid een bodemmonster van de grond onder de voormalige boerderij in het huidige milieueducatiepark Doepark Nooterhof. Karlijn en Janneke, twee leerlingen van AOC de Groene Welle assisteerden de wethouder daarbij onder toeziend oog van circa 70 basisschoolleerlingen van de Zwolse basisscholen De Vlieger, De Matenburch en Koningin Emma.
 

27-04-2010_project_kinderen_en_bodemonderzoek_met_dannenberg_nooterhof_2.jpg

Dinsdagmiddag organiseerden de gemeente Zwolle, Doepark Nooterhof, Landstede, AOC De Groene Welle en Milieuraad Zwolle de hele dag een doe-activiteit op het Doepark Nooterhof bestemd voor groepen 6, 7 en 8 van het basisonderwijs in Zwolle. Met de doe-activiteit wilden de samenwerkende initiatiefnemers jonge Zwollenaren op een praktische en leuke manier bewust maken van de link tussen bodem en duurzaamheid. De scholieren kregen een zestal praktische opdrachten. In kleine groepen onderzochten de leerlingen daarbij de Zwolse bodem. Ze deden dit met een archeologische proef en een proef met grondwater. De leerlingen werden begeleid door 20 vmbo-studenten van AOC De Groene Welle. Tuinland Zwolle en Vitens hielpen ook een handje: de leerlingen kregen een rieten mandje met een plantje voor Moederdag, en van Vitens een bidon.

27-04-2010_project_kinderen_en_bodemonderzoek_met_dannenberg_nooterhof_1.jpg

27-04-2010_project_kinderen_en_bodemonderzoek_met_dannenberg_nooterhof_4.jpg

27-04-2010_project_kinderen_en_bodemonderzoek_met_dannenberg_nooterhof_5.jpg

De activiteit was mogelijk gemaakt door de gemeente Zwolle met het prijzengeld dat de gemeente in de wacht sleepte in de landelijke duurzaamheidswedstrijd ‘Ei van Columbus’ in de categorie Maatschappelijke initiatieven. De gemeente ontwikkelde de Visie op de ondergrond en ontving daarvoor deze prijs in 2008. Zwolle beloofde toen het prijzengeld van 12.500 euro te benutten om de jeugd bewust te maken van de link tussen bodem en duurzaamheid en het belang van de bodem.

27-04-2010_project_kinderen_en_bodemonderzoek_met_dannenberg_nooterhof_3.jpg

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer