Programma Koninginnedag Zwolle Zuid

Zwolle – Ook dit jaar zal Zwolle Zuid op Koninginnedag weer in het teken staan van tal van Oranjeactiviteiten. Zo begint deze feestdag met een Optocht van Versierde Fietsen die eindigt bij sportpark ‘de Siggels’ aan de IJsselcentraleweg. Op de voetbalvelden van SVI gaat het Oranjefeest vrolijk verder met het Vlaghijsen (met daarbij het Wilhelmus door Kunst na Arbeid), de Ballonnenwedstrijd en diverse Kinderspelen.

Zwolle Zuid begint deze feestdag met de Optocht van Versierde Fietsen. De mooist versierde fietsen kunnen rekenen op een fraaie prijs, beoordeeld door een deskundige jury. De optocht wordt vergezeld door de ruiters van Ritsaert en Muziekvereniging Kunst na Arbeid. Om 09.15 uur vertrekt de optocht vanaf de Oude Deventerstraatweg in Schelle. Via de Grenslaan en de Zwarteweg gaat de stoet via de Nieuwe Deventerweg naar de Thorbeckelaan (Ittersum). Via de Troelstralaan gaat het weer naar de Nieuwe Deventerweg en vervolgens via de Oldeneelallee naar de Staatsmanlaan. Rond 10.15 uur eindigt de optocht bij het sportpark van SVI, maar daar gaat het feest vrolijk verder.

Vlaghijsen en Ballonnenwedstrijd

Nadat de optocht bij Sportpark ‘de Siggels’ (IJsselcentraleweg) is gearriveerd zal rond 10.30 uur de Nederlandse vlag officieel worden gehesen. Muziekkorps ‘Kunst na Arbeid’ speelt hierbij het Wilhelmus.

Daarna is het tijd voor de grote Ballonnenwedstrijd. De kinderen vullen hun naam en adres in op een kaart en knopen die aan de ballon. Voor degene wiens ballon het verst komt (en je staat versteld van de honderden kilometers die de ballon kan afleggen!) zijn er mooie prijzen te winnen.

Vertier met de Fierelier en schminken!

Na de ballonnenwedstrijd kunnen de kinderen meedoen aan diverse Kinderspelen. Voor elke leeftijd zijn er leuke activiteiten. Naast de springkussens en het meedoen aan diverse spelletjes kunnen de kinderen ook nog geschminkt worden door Studio Marian.
Feestfabriek ‘de Fierelier’ biedt daarnaast nog uniek feestplezier. En als klap op de vuurpijl kunnen de kinderen smullen van pannenkoeken en ijs.

Niet alleen buiten, maar ook in het clubhuis zijn er nog leuke activiteiten, waaronder het befaamde Rad van Fortuin met fraaie prijzen.

Kortom, veel vermaak voor de kinderen van Zwolle Zuid. Niet alleen de kinderen, maar ook de ouders kunnen op Sportpark ‘de Siggels’ genieten van een prachtig Koninginnefeest.

Artikel delen:

Reageer