Echtpaar Van Olst – Bredewold 60 jaar getrouwd

Zwolle – Het echtpaar Van Olst – Bredewold is dinsdag 60 jaar getrouwd. Met hun familie vierden ze dit diamanten huwelijk in Dalfsen. Daar kwam dinsdagavond wethouder E. Dannenberg hun feliciteren en verrassen met een paar VVV bonnen.

De heer Willem van Olst, geboren 24 november 1925 te Zwollerkerspel en mevrouw Johanna Bredewold, geboren 24 juni 1926 te Zwolle, hebben elkaar ontmoet in de toen bekendste flaneerstraat van Zwolle:”De Diezerstraat”. De heer en mevrouw Van Olst hebben zich verloofd op 8 september 1946 en zijn in Zwolle getrouwd op 27 april 1950. Het echtpaar heeft gewoond aan de Schellerweg, de Buxtehudestraat en de Rijnlaan. De heer Van Olst is als werkvoorbereider van Telecom, afdeling IJsselcentrale werkzaam geweest. Als dienstplichtig militair in de periode 1946 tot 1950 is de heer Van Olst 3 jaar naar voormalig Nederlands Indië uitgezonden. De heer en mevrouw

Van Olst hebben toen met een intense briefwisseling contact met elkaar gehouden.

Samen hebben ze 2 kinderen gekregen. Inmiddels hebben ze 4 kleinkinderen, 1 achterkleinkind en is het 2e achterkleinkind op komst.

Het echtpaar had samen vele hobby’s en deed vroeger aan zwemmen, roeien, zeilen,  schaatsen, badminton, schaken, dammen en tennis ( ± 25 jaar lid bij TVZ).

Hun gezondheid is nog redelijk en vanaf juni 2009 bewoont het echtpaar een zorgappartement in de Havezate in Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 6

Reageer