Ron Gennisse exposeert bij GH Zwolle

Zwolle – Kunstenaar Ron Gennisse uit Dordrecht exposeert sinds 8 april in het gebouw van de Gereformeerde Hogeschool (GH) in Zwolle. Dinsdagmiddag werd de tentoonstelling officieel geopend.

27-04-2010_opening_tentoonstelling_ron_gennisse_2.jpg

Gennisse kwam over zijn werk vertellen en een gelegenheidsensemble van medewerkers van de GH verzorgde een muzikaal intermezzo, als reactie op de werken van Gennisse. Gennisse studeerde tussen 1975 en 1979 aan de Grafische School Utrecht. In de afgelopen 25 jaar exposeerde hij in tal van galeries in binnen- en buitenland (Bulgarije, Engeland en de Verenigde Staten van Amerika). De techniek die hij gebruikt is lithografie, ook wel steendruk genoemd. Vellen papier worden in een speciale (steen)pers van een opdruk voorzien. Het principe van de ze techniek ligt in het feit dat water en vet elkaar afstoten. Steendruk is de voorloper van het huidige offset drukken. Werk rond thema’s “Een nieuw werk ontstaat bij mij vanuit de directe vertaling van wat ik ervaar”, vertelt Gennisse. “Dit schept meestal een abstracte basisvorm en wordt uitgewerkt als een zelfstandige ‘schilderkunstige’ uitdaging. Het is de inhoud die de kleur, de vorm en het ritme bepaalt. Dit samen vormt het werk tot een eigenheid met open en evenwichtige vormen.”

27-04-2010_opening_tentoonstelling_ron_gennisse_4.jpg

27-04-2010_opening_tentoonstelling_ron_gennisse_1.jpg

Veel van Gennisses werken zijn gerelateerd rond thema’s als ‘vrijheid’. “Vrijheid die gevonden wordt, veroverd moet worden of vrijheid die onder drukt staat”, aldus de kunstenaar. “Een aantal van mijn werken is bovendien geïnspireerd door mijn contacten met asielzoekers.” 

27-04-2010_opening_tentoonstelling_ron_gennisse_3.jpg

De kunstwerken zijn ook te bezichtigen gedurende de openingstijden van de GH. Verdere informatie over Ron Gennisse en zijn werk vindt u op: www.rongennisse.nl

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer