Oefenwedstrijd beachsoccer Nederland – Duitsland

Zwolle – Het Nederlands Beach Soccer Team speelt woensdag 28 april om 19.00 uur een oefenwedstrijd tegen Duitsland op het sportpark van de samenwerkende sportclubs De Pelikaan (Haersterveerweg 2) te Zwolle. Het is de eerste interland van het team van bondscoach Niels Kokmeijer in 2010. Kokmeijer selecteerde twee debutanten, de ex-profs Iwan Redan (o.a. RKC Waalwijk, Roda JC en Willem II) en Pierre Tosch (Jong Ajax en Stormvogels Telstar).

Het Nederlands Team bereidt zich voor op de zogenaamde Regular Phase van de B-landen van de Euro Beach Soccer League. Nederland staat veertiende op de Europese ranglijst en neemt het in de voorronde (2-4 juli in het Italiaanse Lignano) op tegen Azerbeidzjan en Tsjechië. De winnaar van dit toernooi plaatst zich voor de zogenaamde Best 5, waaraan ook de winnaars van de andere drie groepen van de B-lijst en de beste nummer 2 deelnemen.

Voor de wedstrijd ondertekenen Dave Offenbach namens KNVB Beach Soccer en Diederik Meijntjes van De Pelikaan een samenwerkingsovereenkomst voor twee jaar. Het doel van de samenwerking is Beach Soccer in de regio Zwolle als breedtesport en topsport verder te ontwikkelen.

Niels Kokmeijer selecteerde de volgende spelers:

Reijer Ran (woonplaats: Nieuwegein), Roël Liefden (Hoogvliet), Willem van der Gaauw (Bergen), Delano Summerville (Rotterdam), Abdel Ajiach (Kesteren), Iwan Redan (Schiedam), Arne van Geldermalsen (Amersfoort), Leo Koswal (Eindhoven), Daryl Rawidjan (Axel), Patrick Ax (Huissen), Lukas Wiering (Sassenheim), René Schiphof (Wieringerwerf), Pierre Tosch (Amsterdam), Edwin van Rooijen (Tiel) en Paulo Ferreira (Rotterdam).

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Wie staat internationaal hoger aangeschreven? Volgens mij doet NL het goed als beachsoccerland. Mooi nu dat aantrekken van bondscoach Niels Kokmeijer 😀


    Maak melding

Reageer