Het weer: lente

Zwolle – Woensdag wordt opnieuw een mooie lentedag. Met een zwakke tot matige zuidwestelijke wind, wordt warmere lucht aangevoerd. Het wordt met maxima tussen 17 en 23 graden nog iets warmer dan vandaag. Vanuit het westen komt er wel meer sluierbewolking opzetten. Van tijd tot tijd dekt die de zon af, maar de zon schijnt ook vaak.

27-04-2010_weerfoto__zwolle_vanaf_de_hoge_spoorbrug_.jpg

Donderdag krijgen we te maken met meer bewolking. In de loop van de dag wordt de zon steeds meer afgeschermd door de bewolking. Het blijft tot de avond droog. Het wordt 16 graden aan zee tot 22 graden in het binnenland. Later in de avond volgt er vanuit het zuidwesten een regengebied. De nacht van donderdag op vrijdag verloopt dan ook regenachtig.


Op Koninginnedag heeft het regengebied het land inmiddels verlaten. Overdag is er vrij veel bewolking, zonnig wordt het dus niet. Vooral in de middag kunnen in het oosten enkele buien ontstaan Op dit moment lijkt het in het noorden en westen overwegend droog te blijven. Het wordt minder warm dan afgelopen dagen, maar met maxima tussen 15 en 19 graden is het niet koud.

De meimaand gaat gevoelig frisser van start. Ook is er veel bewolking en kan er regen vallen. Op de lange termijn blijft het dus even wisselvallig. En met gemiddeld 14 graden is het vrij fris voor de tijd van het jaar.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Een prachtige foto van een nostalgisch stukje Zwolle en mijn speelterrein waar ik als kind mn jeugd heb doorgebracht, mooier had je het niet in beeld kunnen brengen Harry!!


  Maak melding

 2. @Observer. Inderdaad. In de winter met sneeuw van de taluds van de spoorbrug. had je geen slee voor nodig; gewoon “op je kont” naar beneden. Heb op die manier m’n eerste zwarte manchester broek van gaten en scheuren voorzien. Wist ik niet tot dat ik thuis kwam:o


  Maak melding

 3. Zo wat gaaf zeg, daar kan ik me daar wat bij voorstellen! Hoe gaaf ook om met gaten en scheuren in de broek thuis te komen 😉

  Bedoel: dan heb je je niet ingehouden. En waarom zou je ook 8)


  Maak melding

 4. Haha…dan is er in die tussentijd wel wat veranderd denk ik. Onze (patat?) generatie l*lde zich er meestal bij moeders wel uit.

  Maar jullie kunnen eerder met de VUT! >:(


  Maak melding

 5. Hoe zit dat bij jou dan Drama….tot welke leeftijd ben jij van plan door te werken? Of wil je nixxx liever? Bedoel, mensen zijn er in allerlei soorten en maten.


  Maak melding

 6. Ach, laat ik maar niet zeggen in welke jaren ik hier speelde dan haha
  Ter indicatie, wel reden er nog de laatste stoomlocomotieven onder de Hoge spoorbrug door.
  En wij probeerden vanaf de brug graspollen in de hevig rokende schoorstenen te mikken. en ja, mijn moeder rook ook meteen aan mn kleren dat ik in de steenkooldamp had gestaan 🙂


  Maak melding

 7. Ja….dan heb je groot gelijk dat je nog ff doordoet. Had namelijk zo op “begin roerige zestiger jaren” bij jou ingeschat.

  Ach, en doordoen willen we toch allemaal! Je moet toch wat om handen hebben. Anders ga je elkaar alleen maar lopen irriteren. Of vlieg je zelf tegen de muren op.

  PS ’52 had ik je egg niet gegeven!


  Maak melding

 8. @ Observer: heerlijke anekdote!

  wij probeerden vanaf de brug graspollen in de hevig rokende schoorstenen te mikken. en ja, mijn moeder rook ook meteen aan mn kleren dat ik in de steenkooldamp had gestaan  Maak melding

Reageer