Herdenkingsconcert Zwolle 4 mei

Zwolle – Het orkest Musica Michaelis, de Michaëlscantorij en het Michaëlscantatekoor voeren op 4 mei het ‘Requiem’ van Maurice Duruflé uit tijdens een Herdenkingsconcert. Onder leiding van dirigent Toon Hagen start dit concert om 20.45 uur in de Plantagekerk, direct na de Dodenherdenking bij het monument in het Ter Pelkwijkpark. Solisten zijn Astrid Krause (alt) en Jasper Schweppe (bas).

Requiem behoort tot de bekendere werken van Duruflé (1902 – 1986). De Franse organist en componist schreef het in 1947. Van oorsprong is het Requiem de Rooms Katholieke mis die wordt opgedragen tijdens uitvaartdiensten en op het feest van Allerzielen. Uit het Requiem van Duruflé spreekt optimisme tegenover de dood. Naast het Requiem worden er ook twee stukken voor orgel uitgevoerd. Het zijn Victimae Paschali Laudes en Shalom. Uitvoerend organist is Toon Hagen.

Gulle bijdragen van Yarden, de gemeente Zwolle, Van Berkum en van Heijst & partners maakten het mogelijk het Herdenkingsconcert te organiseren. De toegang is dan ook vrij, na afloop kan een vrijwillige bijdrage gegeven worden.

Artikel delen:

Reageer