Nieuw op Bevrijdingsfestival: identificatieplicht onder 20

Zwolle – Met 5 mei vlak voor de deur maakt het Bevrijdingsfestival Overijssel zich klaar voor de opbouw van één van de grootste bevrijdingsfestivals van Nederland. Bevrijdingsfestival Overijssel wordt steeds groter en daarom zijn er dit jaar weer een aantal veranderingen doorgevoerd.

Nieuw dit jaar zijn de merchandise stands op diverse locaties op het festivalterrein en de Festival Boulevard op de Wethouder Alferinkweg. Alle kraampjes van de Festival Markt, Gewoon Doen en Fairtrade zijn hier te vinden. Alcohol onder de 16 jaar is verboden. Om de leeftijdsgrens te controleren geldt dit jaar een identificatieplicht voor iedereen onder de 20 jaar. Het barpersoneel zal iedereen onder de 20 jaar vragen naar zijn of haar legitimatie. De muntprijs is dit jaar € 2,20. Met de munten kan je eten en drinken halen, de toiletten betalen en ook kan je bij de merchandise (BFO gadgets en T-shirts) met de munten betalen. De munten zijn tot 00.30 uur in te wisselen bij de kassa aan de Luttenbergstraat.

Iedereen die het Bevrijdingsfestival Overijssel bezoekt is zelf verantwoordelijk om op tijd een trein of bus naar huis terug te nemen. Er worden extra treinen en bussen ingezet op een aantal trajecten, kijk op onze website www.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl/vervoer voor de actuele trein- en bustijden.

Kinderen die hun ouders kwijt zijn worden naar 1 centraal punt gebracht: het Paviljoen in Via del Mondo. Om zoveel mogelijk te voorkomen dat kinderen lang van hun ouders worden gescheiden delen we op het familieplein polsbandjes uit, die ouders bij de kinderen om kunnen doen en waar het mobiele nummer van de ouders op wordt vermeld.

5 mei is dit jaar een nationale vrije dag. Met de sterk toegenomen bezoekersaantallen in de afgelopen jaren is de kans daardoor aanwezig dat één of meerdere locaties op bepaalde momenten op de dag te druk zijn. Als dat het geval is worden bezoekers uitgebreid geïnformeerd en verwezen naar de alternatieven; zoals andere podia en de activiteiten in de binnenstad. Dit is voor de eigen veiligheid van de bezoekers en mocht het voorkomen dan rekenen we op uw begrip.

Er zijn dit jaar vier toegangspoorten naar het festivalterrein: Kerkbrugje, Luttenbergerstraat, Hanekampbrug en de Wethouder Alferinkweg. Bij de toegangspoorten wordt gecontroleerd op meegebrachte drank- en/of etenswaren. Drugs, wapens, vuurwerk, spuitbussen (deodorant of haarlak), parfumflesjes, glas en blik zijn absoluut niet toegestaan. Daarnaast is het ook niet toegestaan om huisdieren, skateboarden, skeelers, rolschaatsen en fietsen mee te nemen op het terrein.

Het Bevrijdingsfestival is een leuk, divers en inspirerend gratis festival voor jong en oud en een gegeven in Overijssel. Een festival met een duidelijke boodschap waarin je jezelf herkent. Onder het motto "Samen vrijheid vieren" biedt het festival haar bezoekers dit jaar voor het eerst tegen betaling van muntjes ‘herinneringen’ aan in de vorm van een hoedje, T-shirts en een LED-vingerlampje. Laat zien dat jij de vrijheid samen met ons wilt (blijven) vieren en steun het festival! De gadgets zijn te koop bij de merchandise/info stands op het festivalterrein.

Artikel delen:
Reacties 38
 1. 2,20 voor een muntje !?
  En ja, ik reken nog steeds om da’s dus 5 piek voor een luizig biertje of een bekertje cola.
  Vrijheid heeft wel z’n prijs natuurlijk.:(


  Maak melding

 2. :):):) Zwolleeder: zeer terechte opmerking 😀 Maar uh de PRIJS van het festival voor VRIJHEID met super artisten en een geweldige sfeer….bovendien al jaren de imponerendste van ons mooie land =

  GRATIS

  Leg je in gedachten 2 duppies op een plasticje bier toe. Koop je 15 muntjes…..heeft zo’n geweldige dag je 3,00 teveel gekost……

  Oeps, daar krijg je nog geen 2 Liter Benzine voor :o:o


  Maak melding

 3. 2:20 is schappelijk, betaal je op Lowlands ook en daar zit je met een duur kaartje. Entee op BFO is gratis, ze moeten ergens de editie van vorig jaar veilig stellen!


  Maak melding

 4. Ik krijg er steeds meer een benauwd gevoel bij. Beetje bij beetje wordt de privacy aan banden gelegd. Waarom niet onder de 18? Lijkt me geen rare vraag. Gevolg van meer controle is ook dat je langere rijen voor de kassa’s gaat krijgen. En daar heb ik de pest aan.


  Maak melding

 5. Volgens mij is er toch al een algemene indentificatieplicht (tonen indien gevraagd anders boete) vanaf 14?

  Nieuw op Bevrijdingsfestival: identificatieplicht onder 20  Maak melding

 6. Ja maar Lowlands had altijd wel een betere line-up etc. 😉

  Bekers rapen, is dat systeem er nog? Weet nog dat ik in 1994 met mn zus de hele dag bekers liep te rapen, 1 gulden voor 10 bekers, dag erna een nintendo gekocht toen. 8)


  Maak melding

 7. Daarnaast is het ook niet toegestaan om huisdieren, skateboarden, skeelers, rolschaatsen en fietsen mee te nemen op het terrein.

  Dus is er niks bij de skatebaan te zien of?

  Verder voorspel ik wel nog langere wachttijden bij de bars met de legitimatieplicht, geef iedereen bij de ingang n polsbandje oid


  Maak melding

 8. Stja.

  Bericht door Tsja, op 28 april 2010 om 11:16
  Gaan ze bij de ingang schreeuwen: “Ausweis bitte!!!”

  Vindt je dit geen ongepaste uitspraak?


  Maak melding

 9. ^nee….ben het geheel met Tja eens…. lekkere vrijheid. Hoe weet het personeel dat iemand onder de 20 is….. dus moeten ze iedereen om legitimatie vragen. Ofwel gewoon willekeur 😮


  Maak melding

 10. Houdt het je tegen om te gaan Corner? Je hoeft ook niet te gaan? Ga je lekker thuis Tsja, 11:16-gerelateerde teksten uitslaan tegen je huisgenoot/huisdier of tegen de muren als het oplucht?  Maak melding

 11. Vind dit altijd zo raar klinken:

  Om de leeftijdsgrens te controleren geldt dit jaar een identificatieplicht voor iedereen onder de 20 jaar. Het barpersoneel zal iedereen onder de 20 jaar vragen naar zijn of haar legitimatie.

  Als ze weten dat iemand onder de 20 is, waarom dat nog naar legitimatie vragen :P.

  Maar ik ben dit jaar toch grotendeels bij Liberator Outdoor te vinden!


  Maak melding

 12. Die hele identificatieplicht is ons toendertijd toch verkocht als maatregel in het kader van de terrorismebestrijding??


  Maak melding

 13. @ Harry ten K.; Harry ik heb hier al een paar jaar een gaaf plaatje van je hangen. Genomen tijdens een Bevrijdingsfestival in Zwolle. Aantal hoofden close-up, w.o. die van mij gelukkig half. Maar wat een gave kop daarachter! Velen die hier binnenkomen merken het op. Denk dat ik maar een kleurenkopietje door je brievenbus glij met de vraag:

  – Weet jij welk jaar dit geweest kan zijn—-erg moeilijk in te schatten denk ik.

  Zie overigens dat je em op http://www.zwolle.org hebt gezet?
  Misschien kan ik em ook inscannen en mailen. Kijk wel ff.


  Maak melding

 14. @dick… ik ga wel ondanks mijn gezeik (mij zullen ze toch niet vragen). Het gaat om het principe. Laat me vooraf stellen dat het een goede zaak is dat jongeren niet (te) veel moeten/mogen drinken. Wat mij op valt is dat de grenzen voor het gebruik van legitimatie langzaam worden verlegt. En dan ook nog eens op een feest voor de VRIJHEID, expliciet dit soort maatregelen afkondigen….


  Maak melding

 15. Ok Corner, kan me de principe-discussie een klein beetje voorstellen. Hoewel ik geen probleem met de identificatieplicht heb. Lachend haalde ik een gratis id-kaart toen onze tweeling 14 werd. Zwaar eens over: niet teveel drinken.

  Het gaat je dus puur om het verleggen van de legitimatieleeftijdsgrenzen. Je kunt die simpele vraag toch in een mail aan de organisatie stellen? Zou zelf niet weten hoe ze daar bij komen.

  Dat het het feest van de VRIJHEID en de BEVRIJDING is en mijn verjaardag, maakt het voor mij de mooiste dag van het jaar.

  PS mailtje is echt serieus bedoeld, bedoel wij kunnen enkel gissen naar de reden.


  Maak melding

 16. Doe maar 60 muntjes, verkoop ik ze wel door voor 2,50 aan de veeeeeeeeeele mensen die te beroerd zijn om uit het zonnetje te komen en naar muntenautomaat te lopen. Stage-collega gaat met zijn maat trouwens helpen tappen. Wil iets doen voor het Vollenhovense bloemencorso oid. As ’t maar kleurrijk is 😉


  Maak melding

 17. moet je goed opletten wat voor beker je uitkiest. naar het schijnt hebben ze buiten het festival andere bekers, dussssssssssssssssss


  Maak melding

 18. Gezellig gratis festival. Wat je NIET mee mag nemen:

  in glas, plastic of blik verpakte drank en etenswaren, drugs, wapens, vuurwerk, spuitbussen (deodorant of haarlak), parfumflesjes, glas en blik, huisdieren, skateborden, skeelers, rolschaatsen en fietsen.

  Je bent gewaarschuwd!


  Maak melding

 19. dat statie geld systeem is er nog.

  wel chill ik met mijn vreinden gaan dat jaa 10000000000000000000000 bekers zoeken vorig jaar ieder 60 eurie


  Maak melding

 20. van de webiste http://www.noggeen20.nl: “Vanaf 2 maart 2009 wordt aan jongeren tot 20 jaar die alcohol of tabak willen kopen gevraagd om klaar te staan met een geldig legitimatiebewijs. Door het verhogen van de leeftijdsgrens voor legitimatie naar 20 jaar kunnen we beter garanderen dat er geen alcohol aan jongeren onder de 16 jaar wordt verkocht.”
  In de afweging tussen enerzijds de wens om legitimatieplicht te beperken en anderzijds overmatig alocholgebruik (met alle negatieve gevolgen voor de zich nog ontwikkelende hersenen) te bestrijden, heeft de laatste het ‘gewonnen’. Ik begrijp dat wel, want het is soms erg moeilijk om te zien of iemand 15, 16 of 17 is. Een ruime grens voorkomt discussies. Je kunt een ouder uitziend iemand van 19 beter door de controle heen “laten glippen” dan iemand van 15.  Maak melding

 21. Met de munten kan je eten en drinken halen, de toiletten betalen …

  Mag toch hopen dat een bezoekje aan het toilet geen ?? 2,20 gaat kosten ???


  Maak melding

 22. Hoogstwaarschijnlijk zal er dit jaar ook weer de mogelijkheid bestaan om je eenmalig te legitimeren. Als blijkt dat je dan 16 of ouder bent, krijg je een armbandje, die ter plekke omgedaan moet worden. Zodoende kan het barpersoneel direct zien dat je 16 jaar of ouder bent.
  Werkte perfect vorig jaar.

  Ik vind het trouwens veel gezeur over de legitimatieplicht. Bestaat al jaren.
  Ik hoor niemand over de nadelen van alcoholgebruik bij jonge mensen. Lijkt me toch wat belangrijker daarop te letten.


  Maak melding

Reageer