Handelaren in beschermde vogels aangehouden

Zwolle – Het regionaal Milieuteam van Politie IJsselland heeft op vrijdag 26 maart 2010 een 38-jarige en een 59-jarige man uit Zwolle aangehouden. Tegen de beide verdachten was onder leiding van het Functioneel Parket al eerder een opsporingsonderzoek ingesteld naar de in- en verkoop via internet van beschermde vogels.

Het ging hierbij onder andere om de soorten goudvink, putter, sijs, geelgors en groenlingen. De vogels waren vaak voorzien van valselijk aangebrachte en gemanipuleerde pootringen waarmee de schijn werd gewekt dat de vogels in gevangenschap waren geboren en geringd. De vogels bleken echter uit de Belgische en Nederlandse natuur te zijn gevangen en als volwassen vogel daarna te zijn geringd. Zowel bij de verdachten thuis als ook bij een tiental afnemers van de beide verdachten, werden door de politie in samenwerking met de Algemene Inspectie Dienst (AID), totaal 40 beschermde vogels in beslag genomen. Deze vogels waren gedeeltelijk niet geringd of voorzien van gemanipuleerde ringen.

Ook werden vangkooitjes, vangnetten en lijm aangetroffen. Tegen de beide verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt en alle inbeslaggenomen vogels zijn inmiddels teruggezet in de natuur.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Uitstekend en duidelijk bericht op het onvolprezen WeblogZwolle. Gaat hier dan ook als voorbeeld dienen. Men is hier namelijk nogal van de pot gerukt over een tendentieus stuk in…DE SENSATOR. Verder ga ik hier niet op in.


    Maak melding

Reageer