Veel te doen op Bevrijdingsdag in Zwolle

Zwolle – Feest in de stad. Dit jaar is het 65 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd. In het hart van de stad Zwolle is dat op 5 mei zeker te merken. Het wordt uitbundig gevierd.

oorlogswinter.jpg

Rondom het Bevrijdingsfestival is er veel te doen in de stad. Er is een fietstocht ‘Oorlogswinter Hongerwinter’ en een theatervoorstelling: “Wie niet weg is, is gezien” in park de Weezenlanden. Het grote podium biedt ruimte voor diverse grote artiesten. Bijvoorbeeld: Van Velzen, Lisa Lois, Mala Vita, De Staat, Kane, Junkie XL, Typhoon & New Cool Collective, Caro Emerald, Erick E en Rank1. Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogels heeft enkele bekende musicalsterren uitgenodigd om samen met het orkest om 11.30 uur de opening van Bevrijdingsfestival 2010 te verzorgen. In de binnenstad, op de Melkmarkt, de Nieuwe Markt en diverse andere plaatsen is ook van alles te doen. Er zijn onder andere diverse artiesten en optredens. Kortom in Zwolle gebeurt het op 5 mei.

Fietstocht ‘Oorlogswinter Hongerwinter’

In aansluiting op de bevrijding een fietstocht doen, dat kan. De VVV Zwolle heeft een speciale fietstocht “Oorlogswinter Hongerwinter.” Deze voert u mee naar de bekende honger(fiets)tochten welke tijdens de Oorlogswinter 1944/45 werden afgelegd in de regio Zwolle. De route is een trektocht langs plaatsen die een bijzondere herinnering aan de Hongerwinter oproepen. Het boek van Jan Terlouw ‘Oorlogswinter’ en natuurlijk de gelijknamige film vormen de rode draad in deze fietstocht.

De route is voor €4,50 te koop bij VVV Zwolle en ook te bestellen via de webwinkel op www.vvvzwolle.nl. Uiteraard zijn er nog tal van andere wandel- en fietsmogelijkheden. Kom naar de VVV winkel aan de Grote Markt 20 en/of bekijk de wandel- en fietsroutes via de webwinkel op de website www.vvvzwolle.nl.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer