'Give me 5' van start

Zwolle – Het Zwolse bedrijf Lindorff organiseert eind april de ‘Give me 5’-actie. ‘Give me 5’ is een project van organisatie Plan dat kinderen in Senegal helpt die zonder hulp een heel groot risico lopen voor hun vijfde levensjaar te overlijden. Er wordt samengewerkt met de lokale bevolking om dit te voorkomen.

28-04-2010_give_me_5_radio_driedaagse_grote_markt_1.jpg

Kinderziektes, hepatitis en malaria worden bestreden met vaccinaties en muskietennetten en de gemeenschap krijgt voorlichting over hygiëne. Statistieken wijzen uit dat de eerste 5 levensjaren cruciaal zijn. ‘Give me 5’; geef me mijn eerste vijf levensjaren. Lindorff zet zich in voor dit project en probeert in de laatste week van april zoveel mogelijk geld in te zamelen. Van 28 t/m 30 april wordt op de Grote Markt een radio-uitzending gemaakt, met verzoekplaten en meerdere rondes radiobingo. Een unieke manier van bingospelen, vanuit de eigen huiskamer. Daarnaast vinden diverse andere activiteiten plaats.

28-04-2010_give_me_5_radio_driedaagse_grote_markt_2.jpg

28-04-2010_give_me_5_radio_driedaagse_grote_markt_3.jpg

28-04-2010_give_me_5_radio_driedaagse_grote_markt_4.jpg


De actie ondersteunen kan door vanaf 14 april bingoloten te kopen bij de diverse verkooppunten, zoals VVV Zwolle en Primera. Hiermee kan vanuit de eigen huiskamer op 28, 29 of 30 april bingo gespeeld worden, via 106,9 FM of voor mensen die buiten Zwolle wonen via internet op http://www.giveme5actie.nl/. Het Zwolse bedrijfsleven en de relaties van Lindorff hebben prachtige prijzen ter beschikking gesteld, zoals een mobiele telefoon en een fotocamera.
 
Verzoekplaten aanvragen of geld doneren is ook mogelijk. Meer informatie en een overzicht van de verkooppunten zijn te vinden op http://www.giveme5actie.nl/.

Artikel delen: