Echtpaar Smit-Van Veen 60 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Smit-van Veen zijn op woensdag 28 april 60-jaar getrouwd. Burgemeester H.J. Meijer bezocht het het echtpaar aan de Van de Laenstraat en felicteerde het stel met een aantal VVV-bonnen.

img_6131_copy.jpg

Hendrikjan Smit is geboren op 9 december 1919 te Renkum en Margje van Veen op 3 december 1926 te Steenwijk. Ze hebben elkaar in de oorlogstijd op straat en in de kerk leren kennen. Na hun verkeringstijd zijn ze op 28 april 1950 in Steenwijk getrouwd. Na hun huwelijk zijn ze gaan varen op een binnenvaartschip. Dit hebben ze altijd met veel plezier gedaan. Begin december 1984 toen de heer Smit 65 jaar werd zijn ze in Assendorp gaan wonen. Waar ze nog steeds wonen. De heer Smit gaat nog altijd twee keer per week naar de schippers biljartclub en heeft als hobby treinen en scheepjes maken. Mevrouw Smit zit op een zangkoor. Verder bezoeken ze elke week de club van oud schippers en de bejaardenmiddag  van de kerk.

img_6144_copy.jpg

De heer en mevrouw Smit hadden vier kinderen, de oudste zoon is in 1984 overleden. De heer en mevrouw Smit hebben zeven kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. Het lopen gaat bij de heer Smit wat minder maar een stukje fietsen gaat nog wel. Mevrouw Smit is na twee nieuwe heupen nog in goede gezondheid.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer