Het weer: bewolkt

Zwolle – Donderdagochtend is de zon nog wel even aanwezig, maar in de loop van de ochtend wordt de sluierbewolking steeds dikker. Ook verschijnen er flink wat stapelwolken. In de middag is het half tot zwaar bewolkt. Die bewolking wordt veroorzaakt door de nadering van een storing.

28-04-2010_weerfoto__tulpen_op_de_brink.jpg
Tulpen op de Brink

Ondanks alle bewolking lopen de temperaturen flink op. In het zuidoosten kan het wel 27 graden worden. In het westen wordt het circa 23 graden, maar koelt het door de aanvoer van frisser lucht (koufront) in de loop van de middag af naar 17 graden. De wind is eerst zuidelijk, maar draait in de middag naar zuidwest tot west en neemt in het kustgebied toe tot vrij krachtig, windkracht 5. Donderdagavond en in de nacht valt er verspreid over het land buiige regen. De temperaturen dalen naar circa 10 graden.

Koninginnedag begint bewolkt met in de ochtend kans op een beetje regen. In de loop van de dag klaart het vanuit het westen op en is het op de meeste plaatsen droog. De zon komt tevoorschijn en dan kunnen de feestgangers toch genieten van een mooie middag. Alleen in het oosten van het land blijft de bewolking overheersen en kan er af en toe nog een bui voorkomen. Er staat een matige tot vrij krachtige westenwind en het wordt gevoelig frisser. Aan zee circa 14 graden en in het zuidoosten misschien nog net 17 graden. In Middelburg wordt het redelijk zonnig, maar er staat wel veel wind. Ook in Amsterdam is het nog wel een aardige dag. In Utrecht is er minder zon, maar het is wel een paar graden warmer.

Zaterdag is het wisselend bewolkt. Af en toe kan er verspreid over het land een beetje regen vallen, maar er zijn ook enkele zonnige en droge perioden. Vooral in het noorden staat er veel wind (vrij krachtig, 5 Bft). Tegen de avond zwakt de wind af. Het is fris met maxima tussen 12 graden op de Wadden en 16 in Limburg.

Zondag krijgen we te maken met een klein lagedrukgebied dat ons land passeert. Daardoor is er nog steeds veel bewolking en komen van tijd tot tijd buien voor. Waarschijnlijk valt er zondag meer regen dan op zaterdag. De wind draait van het zuidoosten naar het noordwesten en is matig boven land, aan zee mogelijk even vrij krachtig. We komen tijdelijk in iets warmere lucht: maxima tussen 14 en 18 graden.

Daarna houdt het wisselvallige weer aan. Er is elke dag kans op regen. De temperaturen liggen rond 15 graden, aan het eind van volgende week lijkt het weer iets warmer te worden.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer