Identificatieplicht onder de 20 jaar…

Zwolle – Alcohol onder de 16 jaar is verboden op het terrein van het Bevrijdingsfestival. Om de leeftijdsgrens te controleren geldt dit jaar een identificatieplicht voor iedereen onder de 20 jaar. Het barpersoneel zal iedereen onder de 20 jaar vragen naar zijn of haar legitimatie.

bevrijding2.jpg

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Bert had liever geen hek en beveiliging gezien? Wel drugs en drank voor iedereen op het grootste en populairste gratis toegankelijke bevrijdingsfestival van NL?

  Tja, zou kunnen. Doe dan ook maar drinken in gewone glazen en een kroketje met mes en vork op een bord. Dan wordt hier de komende jaren nixxx meer georganiseerd en ben ik bang dat sommigen de ruzies niet zullen overleven.


  Maak melding

 2. @ Dick, is dat dan het resultaat van 65 jaar vrijheid?
  Gewoon niemand meer op de eigen verantwoordelijkheid aanspreken maar de overheid alles met beveiliging en hekken laten controleren??
  Dan zijn we met deze samenleving de laatste 65 jaar niet echt opgeschoten he?


  Maak melding

 3. Gewoon niemand meer op de eigen verantwoordelijkheid aanspreken
  * Ook geen Horeca-gelegenheden die de wet overtreden?

  maar de overheid alles met beveiliging en hekken laten controleren??
  * Kan alleen voor mezelf spreken: de hekken en de beveiliging zijn daar noodzakelijk. Ervaar het elk jaar weer en elk jaar verbaast het me hoe goed de sfeer is. Voel me er enorm veilig, juist DOOR de maatregelen. Met mij velen. Jij bent er ook elk jaar?

  Dan zijn we met deze samenleving de laatste 65 jaar niet echt opgeschoten he?
  * Vind je?  Maak melding

 4. Tja, het is natuurlijk wél jammer dat een bevrijdingsfestival, waar je vrijheid komt vieren, steeds meer moet moet voorzien van hekken en pasjes en dergelijke.


  Maak melding

 5. @ick, in de bajes kun je je ook enorm veilig voelen he?, en ja ik was verleden jaar bij het optreden van Ilse de Lange, ik heb er van genoten.
  Maar als iemand eerst in het handtasje van mn vrouw wil kijken en er een klein flesje leidingwater uitvist als verboden waar, dan word ik wat opstandig.


  Maak melding

 6. Observer je maakt het me wel makkelijk: bajes-vergelijking is een kant noch wal verhaal volgens mij.

  Word je ook opstandig als ze je vrouw bij de supermarkt in haar tasje willen kijken?


  Maak melding

 7. @ Dick, laten we maar ophouden, als mijn bajes verhaal kant nog wal raakt is jouw supermarktopmerking net zomin steekhoudend.
  Ik krijg bij dat soort massa-evenementen met een hoog Oostblokgehalte altijd vluchtneigingen, maar ga jij er maar rustig heen hoor jij zult wellicht minder eisen stellen aan een fatsoenlijke benadering op basis van vertrouwen en respect.


  Maak melding

 8. moet wel gelijk denken aan het liedje “over de muur” van het Klein Orkest.
  Dat is nou 65 jaar vrijheid er is in die tijd véééél bereikt.


  Maak melding

 9. Ben en blijf benieuwd naar hoetzougaan als het niet gratis was, en van overheidswege geen subsidie zou worden verstrekt. Heb trouwens ook geen idee hoeveel zwolle en de provincie bijdragen. Vind dat overheden geen financieel vangnet moeten zijn voor festivals etc., waarbij een aantal marktpartijen voor hun logische diensten betaald worden en daarmee een goede boterham kunnen verdienen. Zorg er als organisatie voor dat je met een betaalde toegang in ieder geval break-even speelt.

  Ik weet ook wel dat de BF’s een nationaal, van de overheid uit, initiatief zijn, en dat commerciele jongens dat handig hebben opgepakt.
  Stel dat er naar het BFO 100000 betalende bezoekers à ?? 5,00 zouden komen, is daarmee het overheidsgeld overbodig?


  Maak melding

 10. Het is toch gewoon de verantwoordelijkheid van die ouders of ben ik nou gek? Het kwam bij mij niet op toen ik 15 jaar was om bier te bestellen aan een bar. Zou ik dat wel gedaan hebben dan liet mijn vader me alle hoeken van de kamer zien.
  Maar ja, tegenwoordig kunnen veel ouders hun ongenoegen alleen nog laten blijken door de stem te verheffen en als dat niet meer helpt dan moet de overheid het maar oplossen, dan hebben zij er alles aan gedaan.


  Maak melding

Reageer