Bevrijdingsfestival Overijssel live via internet

Zwolle – Op 5 mei kun je vanuit je eigen luie stoel, je tuin of een gezellig terras genieten van het Bevrijdingsfestival Overijssel. De provincie Overijssel verzorgt die dag in samenwerking met iGlow Media via de website www.jijenoverijssel.nl een unieke twaalf uur durende marathonuitzending van het negende Bevrijdingsfestival Overijssel.

De ‘webcast’ bestaat uit meer dan alleen een live registratie van de optredens van grote namen als Lisa Loïs, Van Velzen, Fakkelbrigade, New Cool Collective, Caro Emerald en Junkie XL. Vanuit een speciaal ingerichte studio in het provinciehuis krijg je online een kijkje achter de schermen, met reportages van het veld, registraties van andere podia dan de main stage, interviews met artiesten en bezoeken backstage. Het Bevrijdingsfestival Overijssel is het enige bevrijdingsfestival dat live via internet integraal te volgen is.

De provincie spant zich in om culturele festivals voor een zo groot mogelijk publiek beschikbaar te stellen. Dat doet zij niet alleen door sponsoring van verschillende Overijsselse festivals als Festival Zwart, Deventer op Stelten en Grenswerk, maar nu ook door het bevrijdingsfestival via internet aan alle inwoners van Overijssel ter beschikking te stellen.

Ondersteuning van vrijwilligers

Naast sponsoring van evenementen zorgt de provincie ook voor ondersteuning van vrijwilligers. Zij zijn onmisbaar om grote evenementen als het bevrijdingsfestival tot een succes te maken. De provincie vindt het belangrijk dat vrijwilligers deskundig zijn in wat ze doen. Dat vraagt begeleiding en scholing. De vrijwilligerssteunpunten die dit verzorgen, kunnen rekenen op steun van de provincie. Zij zorgen ook dat vraag en aanbod van vrijwilligerswerk goed op elkaar wordt afgestemd.

Over www.jijenoverijssel.nl

De website www.jijenoverijssel.nl maakt deel uit van de publiekscampagne Jij & Overijssel. Deze campagne wil de inwoners van Overijssel meer betrekken bij het werk dat de provincie doet. Zo laat de provincie via verschillende activiteiten zien hoe de provincie werkt aan een prettige leefomgeving. Bovendien kunnen inwoners ervaren hoe zij daarin zélf mee kunnen denken en meebeslissen. De website www.jijenoverijssel.nl biedt verschillende mogelijkheden om daar invulling aan te geven. Bijvoorbeeld door de Droomfabriek, een online platform dat inwoners van Overijssel de gelegenheid biedt hun ideeën of dromen voor een mooier en beter Overijssel te presenteren. Daarnaast biedt de website informatie over andere activiteiten uit de campagne, een forum en is het de thuisbasis van de familie Overijs, de fictieve familie die een belangrijke rol speelt om het gesprek tussen provincie en inwoners op gang te brengen.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Wauw dit is echt cool, ik heb zelf nooit zo de behoefte om tussen zoveel mensen te lopen en zo kan ik het toch nog zien, horen ging al, als je het park in je voortuin hebt 😀


  Maak melding

 2. Dit super-medium mag natuurlijk niet onvermeld blijven:

  BFO in Zwolle live op radio
  donderdag 29 april 2010 13:02
  ZWOLLE – Op 5 mei verzorgt de provincie Overijssel via de website http://www.jijenoverijssel.nl een twaalf uur durende marathonuitzending van het negende Bevrijdingsfestival Overijssel in Zwolle. De website maakt deel uit van de publiekscampagne Jij & Overijssel. Deze campagne wil de inwoners van Overijssel meer betrekken bij het werk dat de provincie doet. De provincie spant zich in om culturele festivals voor een zo groot mogelijk publiek beschikbaar te stellen. Dat doet zij niet alleen door sponsoring van verschillende Overijsselse festivals als Festival Zwart, Deventer op Stelten en Grenswerk, maar nu ook door het bevrijdingsfestival via internet aan alle inwoners van Overijssel ter beschikking te stellen.

  Sorry voor de diefstal Pedreau 😮 Net bericht!


  Maak melding

Reageer