Hoorzitting voor licentie Lokale Omroep Zwolle

Zwolle – RTV ZOO en RTV 038 zijn donderdagmorgen voor een hoorzitting over de licentie voor een Lokale Omroep in Zwolle naar het Commissariaat voor de Media geweest. Binnen vier weken volgt de uitslag!

Nadat de gemeenteraad van Zwolle unaniem voor RTV ZOO had gekozen volgde in de procedure donderdag de hoorzitting in Hilversum. Beide partijen werden stevig aan de tand gevoeld met de centrale vraag, waarom zij de licentie voor een Lokale Omroep in Zwolle willen hebben. Namens de gemeente Zwolle was er ook een medewerker present bij de hoorzitting. De definitieve uitslag voor de licentie volgt binnen vier weken.

Artikel delen:
Reacties 23
 1. comedie… is het zeker… straks gaat de gemeente ook nog een referendum houden???
  De strijd is allang gestreden… en de winnaar was en is… RTV ZOO toch??? Ik feliciteer ze dan maar vast, hebben we dat ook weer gehad.


  Maak melding

 2. RTV 038 heeft toen gegokt, gejokt en verloren. Kat in’t bakkie!
  En anders heef tde gemeenteraad wel een probleem lijkt me; met iemand zaken doen en subsidie verlenen waar je niet achter staat.


  Maak melding

 3. Even voor de goede orde: Een hoorzitting is STANDAARD PROCEDURE wanneer er meerdere kandidaten zijn voor een licentie lokale omroep. Deze hoorzitting is onderdeel van de mediawet en wordt opgezet door het CvdM.

  Dit heeft niks te maken met vertragen of komedie, maar alles met zorgvuldigheid, hoor en wederhoor.

  Misschien handig voor sommige posters hierboven om zich iets beter in de mediawet te verdiepen voor ze iets posten. Of anders even klagen bij het CvdM?


  Maak melding

 4. hoho beste @Rutgerz: ik ben zeeeeeer goed op de hoogte van de mediawet dus dat punt vervalt bij deze. Echter comedie is mensen horen terwijl er eigenlijk al een keuze gemaakt is. Dat is mensen voor het lapje houden en dat noemt men dus comedie.


  Maak melding

 5. Huub, ga dat maar aan het Commissariaat voor de Media uitleggen. En ga dan gelijk langs in Den Haag om de mediawet te wijzigen. Want de hoorzitting is gewoon onderdeel van de mediawet, en het CvdM voert die mediawet gewoon uit.

  Dat het jou niet snel genoeg gaat en jij de mediawet daarom als het jou uitkomt een komedie noemt, tja dat ligt toch echt bij jezelf.


  Maak melding

 6. Ja, je kan je op termen vastpinnen, maar de echte strijd is al gestreden. Het Commissariaat zal de ‘komedie’ hier en in de media toch wel gevolgd hebben, en de stem van de Zwolse raad kennen. Nogmaals; kat in’t bakkie 8)


  Maak melding

 7. ja de strijd is gestreden en daar heeft weblog-zwolle een duidelijk steentje aan bij gedragen. Mooi dus… en komedie… politiek is en blijft vaak een komedie… dat weten ze zelfs in den Haag. En dat het niet snel genoeg gaat beste @Rutgerz? Politiek en snelheid gaat nooit samen.


  Maak melding

 8. Ik zou er maar niet van uit gaan dat het CvdM een duiding (advies) van de gemeente altijd maar klakkeloos overneemt. Zielig doen over een handjevol hobbyomroep mensen draagt namelijk niet bij aan een kwaliteits lokale omroep, die verdient Zwolle namelijk wel.
  Heeft die oude omroep waar nu dezelfde bestuurders weer inzitten onder een nieuwe stichtingsnaam hun huiswerk vroeger wel goed gedaan?


  Maak melding

 9. @Mike: zelfde bestuur, kennelijk weet je niet wie er in het oude en nu in het nieuwe bestuur zitten… of…???

  En dat het oude bestuur het heeft verkloot, dat klopt, maar daarom een grotendeels nieuwe groep die op de puinzooi van de historie verder willen gaan bij voorbaat neer te schieten… nee dat is niet terecht. Wat zeggen de financiers ook al weer? Resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. En gelukkig maar. De “rotte plekken” zijn weg gesneden en met vers fruit en een nieuwe elan trachten mensen een nieuwe zender op te zetten… waarvoor complimenten.


  Maak melding

 10. @Huub, ik begreep dat er praktisch hetzelfde bestuur inzit als in de oude omroep?

  Ik heb meerdere malen met het bijltje gehakt en weet dat de gemeente het altijd zielig vindt om een omroep die tenonder ging ook daadwerkelijk tenonder te laten gaan. De meeste colleges beschouwen die lokale omroep namelijk als gemeente-eigendom, en de gemeenteraad luistert braaf naar het college.
  Lekker goedkoop een mediakanaal op radio en tv voor 1,30 per huishouden.

  En het is zo zielig voor al die goedbedoelde vrijwilligers wat een onzin! Hoorde overigens dat er 100 vrijwilligers zijn……veel succes ermee

  Radio en tv is een vak. En een frisse lokale omroep draait met een bestuur met hands on mentaliteit en niet met de vriendjes bestuurders die er meestal inzitten. Hoeveel slechte voorbeelden wil je horen?
  Onafhankelijkheid en kwaliteit daar gaat het om.

  De manier van een bestuur samenstellen zou bovendien veel beter gechecked dienen te worden door het CvdM. Een aanpassing in de opzet van de statuten van publiek lokale omroepen zou daarvoor nodig zijn.


  Maak melding

 11. gelukkig heeft de gemeente het hier niet zielig gevonden en het faillissement gewoon laten komen. Nu is er een grotendeels nieuw bestuur en de “verkeerde”zijn gewipt. Klaar. En lokale radio, de gemeente zou er wat mij betreft meer zicht op moeten houden en zijn te laks geweest. Nu moeten ze dat toch eens echt voorkomen hoop ik.


  Maak melding

 12. Waarom staat dit nieuws aleen op Weblog Zwolle. Heb het nog nergens anders gelezen. Ik vind overigens dat er over de procedure nu niet meer gesteggeld hoeft te worden. Die is doorlopen, en we wachten dan op de beslissing uit Hilversum. Dat RTV 038 een uiterst bedenkelijke rol heeft gespeeld tijdens de procedure is me hier op de website wel gebleken. Mijn voorkeur gaat dan ook uit naar ZOO.


  Maak melding

 13. Ik heb het verslag van de curator gelezen. Als dezelfde bestuurders weer in de ZOO zitten dan zeg ik geef hem maar aan RTV 038. Laat het bestuurlijk eens over aan nieuwkomers in plaats van weer dezelfde mannetjes.
  Waarom kunnnen ze het nu openss wel dan?


  Maak melding

 14. Ik heb geen uittreksel kvk helaas, maar laat maar eens zien dan wie er inzaten en dan graag ook de nieuwe lijst bestuurders van de ZOO. Als de oud bestuurders er zo een soepzooitje (zie verslag curator) van maakten waarom kwamen die 100 vrijwilligers dan nooit eerder in het verweer tegen het bestuur? Zegt heel veel over de organisatie van deze lokale omroep hobbybopclub!

  En met de ” nieuwe” ZOO wordt het niet beter want die omarmen de oude vrijwilligers (100 stuks) toppie hoor!

  Er blijven eilandjes die er alleen maar voor zichzelf zitten en denken dat ze het goed doen ook nog te slecht gewoon! Geweldig en dat in de hoofdstad van Overijssel RTV Oost lacht in zijn vuistje


  Maak melding

 15. @Mike: blijkbaar reken jij de nieuwe groep bij voorbaat al af op de ervaring met de “oude-groep”. Jammer hoor… een nieuwe groep zal je toch minimaal de kans moeten geven. En als dan blijkt dat het dezelfde puinzooi is als dat het was… geloof me… dan schreeuw ik hard met je mee. Misschien zelfs wel harder… maar gun ze nu eerst het vertrouwen dus.


  Maak melding

 16. @Huub, waarom krijgt RTV038 dan op dit forum zoveel tegenstand? Geef die mensen nu gewoon het vertrouwen!
  Waarom moet de oude club nu weer in het zadel worden geholpen. Politieke belangen in Zwolle??


  Maak melding

 17. @Mike: rtv038 krijgt hier veel weerstand en waarom… lees de voorgaande artikelen maar en je ziet waarom. Meerdere malen hebben mensen van RTV 038 hier geblundert waarbij zelfs één woordvoerder (oud zoo medewerker) zich in de discussie mengde onder een valse naam. Dat is not done… en na meedere fouten op een rij kwam er een lijst van “steunbetuigers”, die publiceerde rtv038 en toen bleken daar namen op te staan die absoluut niet steun wilden betuigen aan de nieuwe club. En lees de “draad” er maar over na… is ellenlang en aan het eind van het verhaal is het dan misschien iets duidelijker.


  Maak melding

Reageer