ABN AMRO en Fortis Bank Nederland onder één dak

Zwolle – Het kantoor van Fortis Bank Nederland aan het Van Nahuysplein 3 verhuist per 27 mei 2010 naar het ABN AMRO-kantoor aan het Stationsplein 13 in Zwolle. Hiermee is de eerste stap gezet naar de fysieke integratie van de twee banken. Fortis-klanten zijn door hun bank persoonlijk ingelicht over het samengaan. Zij behouden hun eigen rekeningnummer, bankpas en pincode. Vanaf mei wordt de integratie ook zichtbaar in het straatbeeld. Op de gevel is dan voortaan alleen het ABN AMRO logo nog te zien.

fortis-balie20in20abn20amro20kantoor.jpg

Paulus de Wilt, directeur ABN AMRO Particulieren: “Tijdens het integratieproces staat het klantbelang centraal. Op onze vestigingen en in onze call centers zijn extra mensen aanwezig om vragen te kunnen beantwoorden. Ook gaan we vaker ’s avonds open.” In het proces is gekozen voor een geleidelijke verandering voor de klant. Zo wordt er Twinning (two-in-one) toegepast. Dat betekent dat er in de ABN AMRO-vestigingen een speciale balie komt waar klanten van Fortis Bank Nederland voorlopig terecht kunnen.  

Klanten kunnen vanaf 27 mei 2010 aan het kantoor aan het Stationsplein terecht waar het pand omgebouwd wordt tot een kantoor dat onderdak biedt aan zowel ABN AMRO als Fortis Bank Nederland. Voor de huidige Fortis-klanten is er het voordeel dat de openingstijden uitgebreid worden naar de ruimere openingstijden van ABN AMRO. Het kantoor is open op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Bovendien is het kantoor geopend op donderdag tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. Ook is een aantal services uitgebreid. Bij het kantoor zijn meer geldautomaten en is er een sealbag automaat aanwezig voor het storten van contant geld. Ook is er een muntuitgifte en -inname apparaat en kunnen bestellingen boven de € 10.000 worden gedaan. Op de oude locatie aan het Van Nahuysplein 3 verdwijnen de geldautomaten.

Het Fortis-kantoor is open tot en met dinsdag 25 mei. Hoewel er op woensdag 26 mei nog enige werkzaamheden kunnen zijn, is het ABN AMRO-kantoor die dag open voor zowel Fortis- als ABN AMRO-klanten. De officiële opening van het gecombineerde bankkantoor vindt plaats op donderdag 27 mei 2010. Alle geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

In totaal worden 150 vestigingen van ABN AMRO en Fortis Bank Nederland samengevoegd. Voor Fortis-klanten betekent dit een forse toename in het aantal vestigingen: van 150 naar ruim 500 vestigingen. Voor ABN AMRO-klanten blijft het aantal vestigingen gelijk en wordt de service verder uitgebreid. Bij de juridische fusie (tweede helft 2010) wordt het startsein gegeven voor de laatste fase, namelijk het migreren van klanten uit de systemen van Fortis naar ABN AMRO. Voor het einde van dit jaar is de samenvoeging dan een feit.

Klanten kunnen voor meer informatie ook terecht op www.abnamro.nl/fusie.

Artikel delen:

Reageer