Aanbesteding brug over de Achtergracht

Zwolle – Met een subsidie van € 505.000,- van de provincie Overijssel kan de brug over de Achtergracht gerealiseerd worden. Dit ondanks een hoger uitvallende aanbesteding. De provincie kent dit bedrag toe in het kader van het Programma Investeren in Overijssel. Ze wil hiermee de nieuwe verbinding tussen de parkeergarage Diezerpoort en de binnenstad ondersteunen.

In oktober 2009 stemde de raad in met de start van de aanbesteding voor de brug met een totaal beschikbaar budget van € 370.000,- In maart jl. heeft de aanbesteding plaatsgevonden en het blijkt dat alle drie de inschrijvingen boven het beschikbare budget uitkomen. De goedkoopste inschrijving valt € 91.000 hoger uit. Dat de prijzen hoger zijn dan begroot komt door de transportkosten om de brug ter plaatse te krijgen.

Ondanks de hoger uitvallende kosten kan de brug dankzij de subsidie van de provincie gerealiseerd worden. Met het toegekende bedrag kunnen de onvoorziene kosten voor de brug gedekt worden. Het college gaat over tot gunning nadat de gemeenteraad over de uitkomst van de aanbesteding is geïnformeerd. De gemeente verwacht dat de brug in het najaar van 2010 klaar is.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. @Observer: Mooi dat ze de weg naar de binnenstad weer met 200 meter verkorten voor mij. Hoef ik ook niet meer zovaak nieuwe broeken kopen omdat ik slijtplekken heb van het kruipen naar huis. 8)

  Maar eigenlijk is het natuurlijk absurd om dat ding aan te leggen.


  Maak melding

 2. Inderdaad een brug van niks naar nergens. Is het al duidelijk wat er allemaal gaat komen op het Noordereiland? Zonder extra voorzieningen(horeca, winkels etc) is die brug echt nutteloos. Ook nogal nutteloos om meer dan een half miljoen uit te geven aan een brug voor mensen die geen zin hebben om 150-200 meter extra te lopen..


  Maak melding

 3. Over de nieuwe brug naar de Diezerstraat is 150 meter omlopen.
  Op het Noordereiland zijn tot nu toe dure grondgebonden woningen gepland. Niets geen horeca, winkels of iets dergelijks.


  Maak melding

 4. Een dure grap voor een klein stukje van de route naar de stad af te snijden .Dat stuk wat je minder moet lopen naar de binnenstad dat kan er nog wel bij .Kunnen ze het geld beter aan iets nuttigs besteden.


  Maak melding

 5. Ik zou wel eens willen weten wat de Zwollenaren van die brug vinden.1 van de dingen die in het rapport 2010-1014 staat is dat het nieuwe college meer met de ideeen van de burgers wil doen .Laat ze dat nu maar eens laten zien of dat ook gebeurd.Hier licht een kans om te bezuinigen op iets wat in mijn ogen maar heel weinig Zwollenaren willen.


  Maak melding

 6. Dus we krijgen na de Dick Huiskampbrug bij het Rodetorenplein nu de Jonnie Boerbrug over de Achtergracht???…Hoezo onafhankelijke politiek????


  Maak melding

Reageer