Nieuwe boot Reddingsbrigade

Zwolle – Burgemeester Henk Jan Meijer heeft donderdag 29 april de nieuwe reddingsboot van de Reddingsbrigade Zwolle gedoopt. Samen met directeur Van Mourik van Reddingsbrigade Nederland heeft hij een stukje in de nieuwe boot gevaren en daarmee de boot gelijk ingewijd.

hve-20100429-0170.jpg

De nieuwe reddingsvlet is ter beschikking gesteld door het Nationaal Rampenfonds en wordt ingezet bij overstromingsrampen in heel Nederland. De Zwolse Reddingsbrigade hoopt met deze vlet ook een plekje binnen de veiligheidsregio IJsselland te kunnen verwerven en hun steentje bij te dragen aan de lokale hulpverlening.

hve-20100429-0188.jpg

hve-20100429-0208.jpg 

Om de naamsbekendheid van de vereniging te vergroten en nieuwe redders te vinden (vanaf zwemdiploma A), zullen op Koninginnedag van 10.00-17.00 uur  demonstraties met de snelle reddingsboot gegeven worden op het water bij het Rodetorenplein. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om tegen een kleine vergoeding een stukje mee te varen met de nieuwe reddingsvlet! Zo kan iedereen een kijkje nemen bij het reddingsbrigadewerk.

hve-20100429-0152.jpg

hve-20100429-0158.jpg

hve-20100429-0190.jpg

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Wel een dure grap om even zo,n bootje te water te laten mag wat kosten .Een kraanwagen huren en alle nodige poespas erbij .Hadden ze ook bij Leenman van de helling kunnen laten glijden.


  Maak melding

 2. @ pieters

  Lijkt mij toch dat het gewoon de kraanwagen van de brandweer is, als ik de foto zo zie. Dus dat valt ook wel weer mee.


  Maak melding

 3. ik zie nergens iets over de kosten, maar dat zeker niet goedkoop geweest zijn. goede zaak in ieder geval dat de reddingsbrigade eindelijk eens een fatsoenlijke reddingboot tot haar beschikking heeft.
  succes ermee!


  Maak melding

 4. Hallo Pieters en Verdieping,

  De Reddingsbrigade is een vrijwilligers organisatie, dus de hulp die ze krijgen bij dit soort evenementen moet ook vrijwillig zijn. Alle lof voor de brandweer en de burgemeester, de voorzitter en alle vrijwilligers van de RBZ die dit geheel kosteloos hebben gedaan! Ik zal de tip van Leenman doorgeven, tenminste ik begrijp dat die dit ook kosteloos had willen doen?

  Jenny:D


  Maak melding

Reageer