Expositie Weblog Zwolle fotograaf Frank van Hienen

Zwolle – In de  maand mei exposeert Frank van Hienen met de expositie ‘Groen’ in het Biebcafe  van Bibliotheek Zwolle Centrum. Het  thema is van meerdere kanten gefotografeerd en belicht;  groen als kleur, maar ook groen in de betekenis van “als groentje aan iets beginnen”.

biebexpo.jpg
Foto: Frank van Hienen

Frank van Hienen fotografeert van jongs af aan en met veel plezier. Het vastleggen van beelden heeft hem altijd al op verschillende manieren geboeid. De ontwikkeling van de digitale fotografie was een belangrijke stimulans om de fotografie opnieuw en nog intensiever op te pakken. Zodoende heeft (digitale) fotografie een belangrijke plaats ingenomen in zijn leven. De afgelopen ¾ jaar is hij als persfotograaf werkzaam bij Weblog Zwolle. Hiermee heeft ook zijn fotografische “productie” een grote vlucht genomen. Naast het maken van nieuwsfoto’s is er ruimschoots gelegenheid tot het maken van vrij werk, hetgeen met enige regelmaat uitmondt in een expositie.

In de themamaand ‘Groen’ exposeert Frank van Hienen met de gelijknamige expositie. Het  thema is van meerdere kanten gefotografeerd en belicht;  groen als kleur, maar ook groen in de betekenis van “als groentje aan iets beginnen”.Frank van Hienen benadert de onderwerpen voor zijn foto’s vaak vanuit een onverwachte hoek. De fotografie van Frank van Hienen maakt van alledaagse voorwerpen een abstracte voorstelling. Het onderwerp van een foto is niet altijd direct herkenbaar of terug te leiden tot het origineel. Het vormt daarbij altijd een geheel waarbij vormen, kleuren en compositie de hoofdrol voor zich opeisen.


De kunstenaar aan het woord

Frank van Hienen is zaterdag 15 mei van 14.00 tot 15.00 uur aanwezig in het Biebcafe van Bibliotheek Zwolle Centrum. Hij geeft dan een toelichting op zijn werk en gaat met belangstellenden in gesprek over de geëxposeerde foto’s. De entree hiervoor is gratis.De expositie ‘Groen’ is  van 27 april tot en met 29 mei gratis te bezichtigen tijdens openingstijden van Bibliotheek Zwolle Centrum (Diezerstraat 80).

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Wat tof Frank! Nog een kleine maand:

  van 27 april tot en met 29 mei gratis te bezichtigen tijdens openingstijden van Bibliotheek Zwolle Centrum

  ff zoeken naar de openingstijden:

  Bibliotheek Zwolle Centrum
  maandag gesloten
  dinsdag 11.00-20.00
  woensdag 11.00-18.00
  donderdag 11.00-21.00
  vrijdag 11.00-18.00
  zaterdag 11.00-16.00

  Moet kunnen toch….succes Frank!


  Maak melding

Reageer