Het weer: zonnige perioden

Zwolle – Koninginnedag begint bewolkt met in de ochtend kans op een beetje regen, maar op de meeste plaatsen is het droog. Geleidelijk breekt de zon steeds meer door. Morgenmiddag bestaat het weerbeeld uit zonnige perioden en een enkele bui in het binnenland. Bij een matige westelijke wind wordt het 14 graden vlak aan zee tot 17 graden in Limburg. In de avond en nacht naar zaterdag is het wisselend bewolkt en koelt het af naar een graad of 7.

29-04-2010_weerfoto__grotemarkt_.jpg
Grote Markt

Zaterdag wordt geen fraaie lentedag. Er zijn veel wolken en er valt af en toe regen. De temperatuur is aan de lage kant met maxima van slechts 12 graden in het noorden tot 17 graden in het zuiden van het land. De wind is meest matig van kracht en waait uit het westen. Zondag is het weerbeeld vergelijkbaar met dat van zaterdag. Met 13-17 graden verandert er ook aan de middagtemperaturen weinig. De wind draait in de loop van de dag naar het noorden.

Maandag lijkt het een koude en natte dag te worden. Doordat de wind naar het noorden is gedraaid wordt het slechts 12 graden. Dit is vier graden kouder dan de normale waarde voor begin mei.

Na maandag houdt het wisselvallige weer aan. Bijna elke dag is er wel kans op een bui en met een noordelijke stroming wordt nog steeds frisse lucht aangevoerd. Later in de week lijken de temperaturen geleidelijk wel weer iets te gaan stijgen.

Artikel delen:

Reageer