Het weer: kans op een bui

Zwolle – Zaterdag begint de dag vrij bewolkt. Vanuit het westen trekt wat lichte, buiige, regen het land op. De temperaturen liggen bij aanvang van de dag rond 10 graden. In de middag trekken er ook opklaringen over het land, maar de kans op een bui blijft groot. In de oostelijke helft van het land kunnen de buien wat steviger uitpakken dan in het westen en in het noorden kan ook wat onweer voorkomen.

01-05-2010_weerfoto__oosterenk.jpg
Oosterenk

Zondag is het echt een dag om binnen te blijven. Een actieve storing trekt over het land, waardoor het vrijwel de hele dag regenachtig is. Vooral in de zuidelijke helft van het land kan het flink doorregenen. Daarbij is het met 11 graden aan de kust tot 14 graden in het binnenland fris voor de tijd van het jaar. Er staat een matige wind uit het noorden tot noordoosten.

Ook maandag beïnvloed de storing onze omgeving. Een lagedrukgebied ligt net ten oosten van ons land en blijft vrijwel stil liggen. Hierdoor ligt de storing van zondag nog steeds over ons land. Het weerbeeld ziet er grijs en regenachtig uit. Vrijwel de hele dag regent het, maar de hoeveelheden zijn lager dan zondag. Met temperaturen tussen 10 graden aan de kust en 13 graden in het binnenland is het nog wat kouder dan op zondag.

Dinsdagochtend kan het in het oosten van het land nog licht regenen en het is overwegend bewolkt. Al snel wordt het droog en in het westen en noorden van het land zijn er zonnige perioden. In het oosten blijft de bewolking wat langer aanwezig en de kans is groot dat de zon zich in Limburg helemaal niet laat zien. De temperaturen lopen iets op ten opzichte van de voorgaande dagen: het wordt 12 tot 14 graden.

De dagen daarna verlopen overwegend droog. Bevrijdingsdag lijkt vrij bewolkt te verlopen. Af en toe kan de zon doorkomen. De temperaturen lopen weer wat op en ook de zon komt er steeds meer door. In de nachten koelt het flink af en is zelfs vorst aan de grond is mogelijk.

Artikel delen:

Reageer