Koninginnedag Zwolle rustig verlopen

Zwolle – De Koninginnedag in Zwolle is rustig verlopen. Dat meldt de politie IJsselland zaterdag. Er was sprake van een paar kleinere incidenten en het slechte weer was, met name in de ochtend, wel een spelbreker, maar bovenal heerste er een goede en feestelijke stemming in de stad.

 

Bij een horecagelegenheid aan de Voorstraat werden vrijdagavond 30 april een 17-jarige jongen uit IJsselmuiden en twee mannen (19 en 21 jaar) uit Hasselt aangehouden voor mishandeling. Het tweetal uit Hasselt werd door een van de beveiligingsmedewerkers naar buiten gebracht na een opstootje. De medewerker kwam echter ten val, waarna de twee mannen hem schopten en sloegen. De jongen uit IJsselmuiden zou een 21-jarige vrouw uit Bemelen hebben geslagen. Alle drie de verdachten werden voor nader onderzoek ingesloten. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Op de Voorstraat werd ’s avonds een 16-jarige jongen uit Kampen aangehouden voor baldadigheid/vandalisme. Hij had over een geparkeerde auto heen gelopen en was daarbij aangehouden door beveiligers van een horecagelegenheid. Ook hij ontvangt een proces-verbaal.

Aan de Luttekestraat werd in de vroege ochtend een 20-jarige Zwollenaar aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering, het niet kunnen tonen van zijn ID en belediging. De man bleef vervelend doen nadat een vriend van hem was aangehouden voor vernieling. Daarop sommeerden politiemedewerkers de man de binnenstad te verlaten, maar dit weigerde hij. Ook kon hij geen identiteitsbewijs overhandigen en uitte hij diverse beledigingen in de richting van de politiemensen. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Aan de Botervatstraat werd tussen 13.10 en 13.30 uur een 47-jarige vrouw uit Havelte gerold van haar portemonnee. Daarin zaten pasjes, een rijbewijs en een geldbedrag.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer