Algemeen Log 114

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 250 reacties van een vervolg ( Algemeen Log 115 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang!

Artikel delen:
Reacties 424
 1. :D:D woehoeeee

  Iedereen roes aan het uitslapen, koko op de gelderse dijk, wichert bij wvf, Ingrid boodschappen doen

  En tassie? tja die ligt op de loer:D


  Maak melding

 2. Tussenstand log-openers t/m dit log:

  wij van de felicitatiedienst feliciteren

  Natascha met haar 4e! gouden plak.

  Wat een weekje Egypte al niet vermag!

  en verwelkomen haar in de eregallerij

  met 4: ja-tja en Natascha

  met 5: Tim en drama123

  met 6: Gezellig

  met 7: Joppuh

  met 17: Dick

  :D:D:D


  Maak melding

 3. Natas inspiratie opgedaan vanmorgen he .Westenholtse koffie.Wat sneu voor die leider van D2 9 jongens maar.Als leider wordt je daar niet vrolijk van begreep ik van hem.


  Maak melding

 4. Hoes’t met Derk en vrouw-Derk dan? Gister een hele tijd gesproken met een oud-stagair bij ons. Uit Genemuiden afkomstig! Hij woont nu (inmiddels Ing) met vrouwlief (uit hetzelfde dorp) vlakbij het strandhuis! Straknaast de vrienden waar we veel mee waren gister.

  Kees heet ie, zijn achternaam onthoud (ahum) ik wel ff: hele goeie vent….zijn met z’n 2-en gewoon Zwollenaar geworden :D:D:D Grappig vond ik het ook dat ze dezelfde Genemuiden-bezwaren hadden als jullie. Tjoooo.


  Maak melding

 5. Speler van vv Berkum krijgt hartstilstand. Wedstrijd Berkum bij 2-1 voorssprong voor de Zwollenaren gestaakt. Speler, nummer 7 Jean Paul Ndizeye, inmiddels gereanimeerd. Hart vertoonde wel activiteit, maar moest direct naar ziekenhuis. Daar wordt hij verder behandeld.  Maak melding

 6. Wichert zal ik je wat verklappen, die leider is me vader:D;)

  Dat zijn nare berichten bezoeker, sterkte voor de Berkummer!

  Mag ik u danken voor de felicitaties:D


  Maak melding

 7. Natascha , weet je toevallig al wat de uitslag is van de wedstrijd van de B1 van Fc Zwolle tegen volendam ?


  Maak melding

 8. Bericht door dick, op 1 mei 2010 om 14:51
  Hoes’t met Derk en vrouw-Derk dan? Gister een hele tijd gesproken met een oud-stagair bij ons. Uit Genemuiden afkomstig! Hij woont nu (inmiddels Ing) met vrouwlief (uit hetzelfde dorp) vlakbij het strandhuis! Straknaast de vrienden waar we veel mee waren gister.

  Kees heet ie, zijn achternaam onthoud (ahum) ik wel ff: hele goeie vent….zijn met z’n 2-en gewoon Zwollenaar geworden Grappig vond ik het ook dat ze dezelfde Genemuiden-bezwaren hadden als jullie. Tjoooo.

  😉 LOL Tsja wat moet ik er van zeggen he?


  Maak melding

 9. natasch ik had echt met je vader te doen hoor .ben je leider en kun je er soms helemaal niet van aan of de jongens komen opdagen.Petje af voor hem,dat hij het nog kan opbrengen.


  Maak melding

 10. hallo

  ieder jaar heb ik verschilllende soorten muntjes nodig
  kwam ik bij de queen dance waren mijn muntjes van vorig jaar , dei blauwe niet geldig!!
  nou ja
  ik word er iedere x wee kots misselijk van dat ik muntjes moet kopen en ze t volgend jaar niet geldig zijn .
  daar baal ik enorm van!!!  Maak melding

 11. Hij is er echt flink zat van, volgend jaar wil hij ook echt geen leider meer zijn.

  Weet iemand hoe het met de Berkummer is op het moment?


  Maak melding

 12. @ natascha, ik denk dat voor veel teams bij sv Z geld. Het ontbreekt aan verantwoordelijkheid van vele jongens naar hun team toe.  Maak melding

 13. Is er nog iemand van het Log aan de gelderse kant geweest om te kijken bij het hijsen voor de nieuwe spoorbrug.
  Kun je het van die kant een beetje zien? En is het terrein goed te bereiken


  Maak melding

 14. Joppuh, dat was ook wat gisteravond bij Stap. Om 23.00 uur werd er door de barkeeper geroepen, dit is de laatste ronde. >:(>:(


  Maak melding

 15. Hallo Joppuh 😮

  Albert Verlintje

  Zal Trix regelmatig met het bord op schoot naar RTL-Boulevard kijken? Dat ze haar kruimige aardappeltje zit te prakken terwijl ze kijkt naar illegaal verkregen beelden van een tongende soapster met een beroemde voetballer.
  Weet de vorstin dat die beelden zijn gestolen door de medewerker van de parkeergarage waarin de zoenpartij zich afspeelt en dat de presentator van het programma dus eigenlijk gewoon een ordinaire heler is? Realiseert ze zich dat niet? Of wel? Is het een onderwerp voor haar jaarlijkse kersttoespraak? Daarin mag ze graag vertellen hoe we met zijn allen afglijden. Hoe verschrikkelijk oppervlakkig we in de loop der jaren zijn geworden met ons weinig diepzinnige gechat en ge-sms. Het is toch vreselijk dat we zo liederlijk met elkaar omgaan? Het gaat om aandacht en respect en naastenliefde en oprechte belangstelling en liefde en zorgzaamheid en??

  Dan is het misschien toch interessant om eens wat aandacht te besteden aan het feit dat miljoenen mensen loeren naar gestolen beelden van een stel dat denkt geheel onbespied elkaar te kussen. Ik vind het wel een kerstonderwerp.
  Moet altijd lachen om die jaarlijkse toespraken. Vooral omdat ze die woorden schrijft in een kamer, terwijl in de ruimte ernaast iemand de duistere fiscale constructies voor haar zus Marijke in elkaar zit te flansen. Constructies waar ze bij Goldman Sachs nog wat van kunnen leren. Dezelfde boekhouder moet diezelfde middag ook nog eens de meest rare bedragen naar allerlei door haar vader verwekte halfbroertjes en ??zusjes overmaken. En zij onderhand maar puzzelen op woorden als respect, zorgzaam, liefde en aandacht.
  Maar terug naar RTL. Zal Trix daar nou wel of niet naar kijken? Ze wil toch voeling houden met haar klootjesvolk. Simpele zielen die een hele winter figuurzagen voor een decor voor een uurtje koninklijk bezoek op Koninginnedag. Aandoenlijke lieverds.

  Misschien kijkt ze wel naar Boulevard om te weten hoe het met haar eigen familie gaat. De redactie van het programma houdt de halve familie met telelenzen voortdurend onder schot. Omdat het volk daar tussen het figuurzagen door nou eenmaal recht op heeft. En ze leert nog eens iets over tweedehands musicals, die niet echt lekker lopen. Dat laatste wordt niet verteld omdat de dienstdoende journalist tevens de producent is. Dus vertelt de producent dat het fantastisch en hartverwarmend is. Derdehands sterren zitten ondertussen bij de journalist op schoot om over een bloederige bevalling te kletsen. Het aantal centimeters ontsluiting, de kracht van de persweeën en de radeloosheid van de werpende moeder worden doorgenomen, waarna de eerste foto??s van de liefdesbaby met het hele land worden gedeeld.

  Zal onze vorstin meegenieten? Ik vrees van wel. Ze zag zelfs onze premier in het hoogstaande programma een avond lang kakelen om op die manier wat stemmen bij elkaar te rapen. Vond ik zelf een van de grappigste momenten uit de Nederlandse politieke geschiedenis. De minister-president, die zelf graag schermt met normen en waarden, aan tafel bij een kakelende roddelkont. Voor mij was het het definitieve failliet van de politiek en de premier in het bijzonder. Maar terug naar onze vorstin met haar kersttoespraakjes vol oprechte bezorgdheid over haar figuurzagende volk en de zeephelling waar het zich op bevindt.
  Diezelfde vorstin, die dus niet gek is, die weet waar ze het over heeft, die wij jaarlijks stevig honoreren, die in tijden van crisis niet bereid is om maar een eurocent in te leveren, die wil dat we ouderwets tegen haar opkijken, die hecht aan enige afstand met haar onderdanen, die vorstin heeft het dus behaagd om de presentator van het roddelprogramma, tevens de heler van gestolen videobeelden, te benoemen tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
  Zo benieuwd naar de komende kersttoespraak!  Maak melding

 16. @Dick ; waarom werden die keizerlijke stoelen eigenlijk gevorderd, een laatste restje zon is toch nog niet om één uur ’s nachts?


  Maak melding

 17. Oeps, sorry Drama maar ivm de hoeveelheid ingegoten drank in de WVF-kantine en bij Paolo-’t Pleintje, En natuurlijk ivm de mooie spelersvrouwen, moet ik je vraag ff een paar keer overlezen 8)


  Maak melding

 18. Uh, horloges stonden geloof ik niet heUlemaal gelijk; Gewoon laatste restjes zon. Op sommige/veel momenten is het tijdstip niet heel belangrijk 😉


  Maak melding

 19. Absoluut! En de vormcrisis is overwonnen; ’t was geloof ik allemaal niet even mooi maar niemand pakt de punten meer af! :D:D:D

  Winst volgende week is voldoende ook voor A1 die strak won! TrainerT iest maat en kan volgende week nacomp. realiseren!!!!

  Maar uh, dan is ie ook jarig en ik MOET daarheen. Zien we dan wel. Eerst morgen ff zien mijn jas terug te krijgen van ’t Pleintje. Voor ik bij G. Ajax en Twente ga kijken.


  Maak melding

 20. Gefeliciteerd, dus beide teams kunnen volgende week nog kampioen worden. Zou mooi zijn 2 kampioenen op 1 dag. Beiden thuis?


  Maak melding

 21. Idd WVF thuis! Weet niet van de concurrent maar als je volgende week geen 3 punten in huis houdt, verdien je het niet.


  Maak melding

 22. Natas; kan je verzekeren dat ut wel goed komt zaterdag; heb zelf tenminste ALLES gedaan aan het “mentale opladen” :D:D:D


  Maak melding

 23. @Dick ; begrijp je terrasverhaal
  Neem even een time-out, volgens mij heb je een bijzonder drukke week in ’t vooruitschiet;)


  Maak melding

 24. Reken erop Ingrid, dat het goed is gekomen! Morgen alleen nog ff achter m’n jas aan. Maar hoe belangrijk is een jas?


  Maak melding

 25. Skerp Ingrid! Dat zei een vrouw van een lieftallige innemerT ook gelijk….Nee, nixxx kostbaars! Ach en misschien zie ik morgen Ajax-CasperT (de waard) ook nog wel ff VOOR de wedstrijd; breng vast geluk :D:D:D


  Maak melding

 26. @Dick
  Ik begrijp je betoog tegen relnicht Verlinden…
  Toch zouden we met zn allen ook weer niet anders willen. We smullen er van. En zelfs jouw anti-betoog is weer gratis reclame voor hem.
  Zolang er meningen zijn, voor of tegen, blijft het onderwerp bestaan. Als niemand de mening meer de moeite waard vindt, bloed het leeg.
  Zo dus ook met Albert Verlinden.
  Maar geduld, als het roddelcircuit klopt, stopt hij er over een jaar mee?


  Maak melding

 27. Hallo Eva, Dick heeft niet aan bronvermelding gedaan maar kenners die dit weblog al eneige tijd volgen weten dat wij elkaar een plezier proberen te doen door af en toe een column van Youp te plaatsen, dat heeft Dick dus in dit geval ook gedaan. De reden dat ik deze keer de eer aan mij voorbij heb laten gaan was dat ik ‘m niet opzienbarend sterk vind.


  Maak melding

 28. @ Eva, wat verklaart dat dan.
  @ Natas, denk dat ie het tegen mij had. Na een hele gezellige 3e helft na de wedstrijd van het 1e van WVF, die bij het pleintje door ging.
  Maar wie weet legt Dick hetzelf nog uit. Als ie nog boven water komt.
  Of de kater is te groot.


  Maak melding

 29. Marieke, denk dat iedereen vast achter de tv zat, zowel beeld als txt…

  Ben ook erg blij dat Twente kampioen is geworden, zwaar terecht, Ajax is pas de seizoenshelft pas echt goed gaan voetballen en daardoor is het het gewoon niet geworden, jammer van die extra ster maar helaas. Feijenoord ook zeer goed seizoen, chapeau voor Mario. Ook wil ik Heracles complimenteren, sterk seizoen ook!

  En nu Zwolle nog goed eindigen dit seizoen!:D Zeer veel zin in donderdag!


  Maak melding

 30. de tweede seizoenshelft bedoel ik…

  -p- als je hier nog bent, gefeliciteerd!

  Jammer, Dick. Volgend seizoen beter.


  Maak melding

 31. @-P-
  Van harte met het kampioenschap van je club. Ze hebben het verdiend.

  Fantastisch: Al twee jaar achterelkaar zijn de “grote drie” verslagen door de clubs die ze vaak op een denigrerende als “provincieclubs” betitelen.

  Hopelijk gebeurt dit de komende jaren nog veel vaker. :D:D:D:D


  Maak melding

 32. Hoop ook dat Zwolle, het gaat maken in de na- competitie.
  En dan ook nog 11-5 de belangrijkste wedstrijd van dit seizoen voor ZAC C2 thuis tegen BeQ.
  Dus zou zeggen webloggers kom voor een leuk potje voetbal dinsdag 11-4 om 19.00 uur naar het ZAC veld.


  Maak melding

 33. Twente kampioen, Ajax de beker en Ajax is weer hoger geëindigd dan Feijenoord maar dat is ook niet zo moeilijk.:):)


  Maak melding

 34. natasch dat gerucht gaat inderdaad van Wolfsburg.Bosch heeft het goed gedaan bij Heracles,dus wens ik ze een goede samenwerking.


  Maak melding

 35. Bericht door ingrid, op 2 mei 2010 om 16:58
  @ Eva, wat verklaart dat dan.).

  Ingrid…

  Ik vond die tekst niet zo passen bij hoe Dick op schrift op mij overkomt. Hij lijkt mij juist heel erg in de waarde latend, geen azijnpisser, zeg maar…
  Maar ja, wat weet ik er van, ik ken hem (en jullie allen) alleen van af en toe even online lezen).


  Maak melding

 36. Ik kreeg net een telefoontje uit .attem. De ijssel is wer vrijgegeven voor luchtbedden, deze kunnen er alweer onderdoor


  Maak melding

 37. ok snap hem eva. Ik ken Dick ook niet persoonlijk. Enkelen hier kennen elkaar zo onder tussen wel persoonlijk. Tot deze elite behoor ik niet.
  Ken alleen Natas.


  Maak melding

 38. Dick is ’n goeie jongen, maar alleen voor Ajax, geeft verder niets, iedereen heeft het recht op zijn/haar eigen gebreken! 😉


  Maak melding

 39. Bericht door Natascha, op 2 mei 2010 om 18:47
  Je ziet wel dat Assendorper veel respect heeft voor Feijenoord doordat hij IJ gebruikt, goed zo

  Vrogger was het nog wat maar tegenwoordig is het niet meer dan een provincieclubje.:):)


  Maak melding

 40. Ja, je kan aan de witroodwitte letters in het logo van de nos wel zien waar de voorkeur ligt. Mooi daarom ook dat FcTwente kampioen is!


  Maak melding

 41. @ingrid,
  Het is idd druk op de camping, we zitten lekker in de caravan mens erger je niet te spelen.
  Ik ga denk ik nie winnen, kost me een snack voor vrouw en kids


  Maak melding

 42. Ik ben helemaal niet zo’n voetbal-fan, heb hier wel een twente-fan zitten en rtvoost staat op: hilarische, bijzondere, beelden…

  (sorry Dick, sterkte)


  Maak melding

 43. Koko, je kunt beter een spelletje spelen waar jij goed in bent.

  Gakbalhappen ben je volgens mij niet te verslaan.:D


  Maak melding

 44. Ik ga die koko daar op de camoing toch maar eens met een bezoekje vereren (pas op Koko je krijgt de hele fam Derk weer 😉 Toch wel kruk vriendelijk?


  Maak melding

 45. Trots & tevreden genoten van één lange sprint van Ajax, dit seizoen!
  Regelmatig oogstrelend voetbal en 106 doelpunten….daar is het voetbal toch voor uitgevonden?
  1 gelijkspelletje teveel….bijvoorbeeld tegen Sparta. Kleine 20 kansen omzeep geholpen en eindigen zonder doelpunten >:(
  Met de inhaalrace diskwalificeerden ze PSV en kwamen ze slechts 1 punt tekort voor het kampioenschap. Jammer, maar mooi (lijkt me) voor iedereen die van voetbal houdt. Een extra concurrent bij PSV en Twente…terwijl Ajax gewoon de bloedstollende kampioensrace in een tweestrijd met Twente op de laatste dag aan liet komen.

  Twente van harte! Sympatieke, Grolsch-club uut ’t OOST’N 😀

  Jammer dat er zoveel zogenaamde “voetballiefhebbers” altijd met een andere club bezig zijn. Ze kunnen ook niet meer duidelijker worden over hun frustraties.


  Maak melding

 46. Tjonge wat een drama-regie bij Eredivisie-live! Gelukkig hebben de publieken het betaalde voetbal “met het bord op schoot (zoals vanavond weer). Geloof dat de ijdelste van ’t hele stel “Humberto Tan” gedurende 1 (veel teveel geschakelde) wedstrijd nog 6x vaker zinloze kreten kwam uitstamelen dan er reclame bij een gemiddelde commercjele uitzending zit. Prutsers; en daar betaal je dan ook nog voor >:(>:(>:(


  Maak melding

 47. Derk het is hier idd krukvriendelijk, met name barkrukken:D

  We zijn nu aan het pim pam petten, net was de vraag “een soort vis met een L” antwoord van onze dochter: elvis:D:D


  Maak melding

 48. Assendorper; jas had gewoon op een stoel gelegen. Stonden ongetwijfeld (:o) mensen voor. Paolo had em netjes opgehangen. Toen ik “Het Plein” binnenkwam zat daar ook 3 rij dik achter een groot scherm naar de voorbeschouwing van Ajax te kijken! Veruit de meesten tot allemaal, waren ze voor Ajax. Wat mijzelf betreft was het eigenlijk puut “hoop”. Had een overwinning van Ajax verwacht, maar van Twente ook. Hoe anders zijn mijn verwachtingen voor donderdag…

  Was zelf wel op tijd om de aftrap mee te krijgen.


  Maak melding

 49. Ach Koko zo zie je maar weer dat als het weer je in de steek laat er altijd nog leuke dingen te doen zijn. Welke letter/vraag heb jij nu bij pimpampet


  Maak melding

 50. Bericht door dick, op 2 mei 2010 om 21:51
  Twente van harte! Sympatieke, Grolsch-club uut ’t OOST’N

  Hmm grolsch komt van oosprong uit de achterhoek ( GROLLE) en das geen twente hoor 😀

  Maare was er voetbal dan vandaag? 😉


  Maak melding

 51. Ach Derk, als er niet gevoetbald wordt is er eigenlijk elke dag toch wel een beetje voetbal. Alleen zie je het niet altijd. Beetje dagdromen en in de lach schieten, om wat het heerlijke spelletje allemaal teweeg brengt.


  Maak melding

 52. Trammelant met Ziggo? Zou ie niet de enige zijn.
  Een andere tijdsbesteding gevonden?
  Toch geëmigreerd?

  Vragen, vragen en nog eens vragen.


  Maak melding

 53. Oh KPN ja die hebben wij hier met digitenne werkt perfect! Internet Xs4all met als reserve een stick om te internetten als het net er uit mocht vallen.

  Maare fam derk gaat op bezoek bij koko op de camping! Vandaag voor het eerst weer gereden, maare dat gips mag er van wat mij betreft wel af hoor heb geen goed gevoel met het gaspendaal 😀


  Maak melding

 54. Vandaag voor het eerst weer gereden

  :D:D:D

  Ook leuk voor vrouw-Derk 😉

  Tja, wanneer het gips eraf mag…bepaal jij niet (helaas misschien). Maar wat is de planning? Al weer een tijdje zonder pijn?


  Maak melding

 55. Derk verstop maar een hondenkoekie in die gipspoot.
  Dan kan kokowoef het gips wel wat losser maken als je hier komt:D;)


  Maak melding

 56. Gips laat ik er morgen van afhalen en gewoon goed intappen. Ja die kneuzing voel ik goed hoor zal nog wel even duren.


  Maak melding

 57. Ja Dick, was de bevrijding van zijn moeder. Eindelijk die kleine druktemaker op de wereld gezet. Dacht dat je het vandaag al aan het vieren was.


  Maak melding

 58. @Dick 22.04, bedankt voor de info. Pfff te erg voor woorden toch, ben je lekker aan het ballen zak je zo tot de aarde… Ik hoop dat ie er gauw weer bovenop komt.

  Dick ik heb nog gezegd dat ze je niet zo moeten jennen maar ze wilden er niet aan…..

  Wat een prachtige beelden he, zonder gezeik, precies zoals het in Amsterdam en Rotterdam NIET gaat. Chapeau!

  En nu klaar met die ongein;D Zwolle is de volgende :D:D:D


  Maak melding

 59. Mogguh allemaal,
  Hier in koekange bewolkt maar wel droog.

  Dus Dick je bent binnenkort jarig?
  Kruk en co komen wel ff helpen de taart opmaken hoor;)


  Maak melding

 60. Trouwens Dick wat was het probleem met Ziggo? Wij hebben gister namelijk geen problemen ondervonden en gewoon de hele wedstrijd van Twente kunnen kijken op eredivisie live 3. Zonder onderbrekingen.

  Hier grauw en grijs koko maar inderdaad ook droog.


  Maak melding

 61. wat is er bij de benzinepomp op de hanekamp aan de hand?

  Me moeder zei dat het helemaal afgezet is met lint en dat er een glasbedrijf bij staat.

  Marcel zag vanmorgen vroeg voor 7 uur dat de in en uitgangen met pilonnen waren afgezet.


  Maak melding

 62. Nico Dijkshoorn: Over 3 dagen is alles afgelopen en wonen ze gewoon weer in ….dat f*cking Enschede!

  Toevoeging: En dan vieren wij feest, om een geslaagd seizoen.
  * Voorrondes CL (wat wéér erg lastig zal worden, net als Twente in CL)
  * De Cup!
  ====
  Ff overal mee bezig Koko….tot zo.

  —–
  Pfff die dikke van RTV TWENTE ook: gistermiddag…mijn broertje en ik hoorden zeggen (weet ut niet meer letterlijk) dat Jol in een slachtofferrol kroop. We keken elkaar aan vol ongeloof….
  Nog ff gezapt: nixxx geen bewijs. Integendeel: zeer volwassen commentaar van Jol

  :D:D:D

  Dikke meneer: “Als je valse beeldvorming en toonzetting de wereld in wilt helpen, waarom ga je dan de politiek niet in?”


  Maak melding

 63. Goedemorgen allen.
  Vond het op ’t journaal wel een mooi voorbeeld van Theo Jansen:
  “even een biertje halen”. ’t was duidelijk dat er al flink wat in ’t systeem in zat; ook wel logisch; zo vaak wordt je geen kampioen.;)


  Maak melding

 64. drama: Theo heeft wel vaker wat teveel gerstenat in zijn systeem. Voor het gemak maar ff snel vergeten. Opvallend dat ie geloof ik geen wedstrijd gemist heeft 😮

  Ach ja, Engelsen kennen dat wel: alcohol en de gevolgen. 😛

  Trieste betaaldvoetbaltrent trouwens (komt dat door die mislukte metroman met zijn etalagepop) “zoveel mogelijk plakplaatjes” 🙁

  Onze Jaap had er geloof ik ook wel 1 of 2 maar hij maakte gewoon jarenlang indruk op het allehoogste niveau….puur met zijn uitstraling :D:D:D


  Maak melding

 65. Hallo allemaal.
  Zo, weer terug van een flinke week Brussel.
  Heb even wat oude log berichten doorgelezen.

  @Derk, hoop dat de genezing voorspoedig gaat. Deze week het gips er weer af? Ik meen ooit gelezen te hebben dat jij zelfstandig ondernemer bent. Kom je nu een beetje uit met de verzekering ed.? Is er evt. wat terug te halen op de veroorzakers van het ongeluk?

  @ Wiegert, proficiat, geniet er van. Wel verdiend.

  @ Natas, Ik heb de wedstrijden van vorige week niet gezien. Dus kan ik geen oordeel geven over jou gestelde vraag. Maarja, zoveel S’rechters, zoveel meningen. Het is ook maar net wat je ziet in het veld. Iedereen ziet het vanaf een bepaalde plaats. Het gebeurt ook wel eens dat er tussen het gezicht van de scheids en de plaats van de actie met de bal, net een speler voorbij loopt, dan zie je dus niet wat er zojuist heeft plaats gevonden. Iedereen begint dan wel te roepen, maar je kan aleen reageren op wat je ziet in het veld.

  @ Koko, jammer dat het weer misschien niet is wat je zou wensen op de camping. Misschien een spelletje ganzeborden of een ander oud “Attems” spelletje.

  @ Dirk, ik heb genoten gisteren en wat een feest in T. Het viel mij wel op dat men liet horen, hoe het doelpunt van Twente werd ontvangen in de andere stadions in den lande. Hierbij had men in die, andere, stadions m.i. enige leedvermaak t.o.v. Ajax. Later hoorde je in de nababbel met de trainert van A. dat hij dit niet begreep. Maar als dit in practisch/ theoretisch 😉 (mijn Duits is niet zo goed), 😉 in ieder stadion hoort, zal er toch wel iets aan de hand zijn met de (beperkte)liefde voor A. door andere supp. Zeg niet dat het afgunst is. trouwens volgens mij was Henk Kessler ook zeer populair bij heel veel supp.

  Do. avond lekker naar het stadion. :D:D

  Voor een ieder die nog kampioen kan worden of promoveren, (WVF) succes. (Ik hoop de de oude vereniging van jullie huidige trainert het 2e klasseschap kan behouden. Dan maar via de na competitie).

  Zo en nu weer hard aan het werk. Groetjes.8)


  Maak melding

 66. @Dick ; “die dikke” zal waarschijnlijk z’n hele carriere bij rtvtwente blijven. De “besten” zijn er allang door Hilversum c.s. uitgepikt, en hij blijft er maar hangen; hoe zou dat toch komen?


  Maak melding

 67. @ Natascha en rest: Goeiemorgen…dat van die voetballer is idd zwaar triest. Merk je weer eens waar het allemaal over gaat! Schrikken toen ik het hoorde. Terecht is er hier ook een topic aan besteed!

  Jennen? :):):) Nee joh, was errug lief van je: bedankt. Maar dat lok ik zelf ook uit natuurlijk. Nee dit stelt nixxx voor. En met de andere jen-situaties (op andere luizige draadjes) heb ik me ook uitstekend gered. :D:D:D


  Maak melding

 68. Bericht door dick, op 3 mei 2010 om 09:44
  Derk: niet an’t werk?

  Jawel hoor beetje rond bellen en wat berekeningen maken, mailen ach je moet wat he


  Maak melding

 69. Bericht door Pappa val, op 3 mei 2010 om 09:47
  Hallo allemaal.
  Zo, weer terug van een flinke week Brussel.
  Heb even wat oude log berichten doorgelezen.

  @Derk, hoop dat de genezing voorspoedig gaat. Deze week het gips er weer af? Ik meen ooit gelezen te hebben dat jij zelfstandig ondernemer bent. Kom je nu een beetje uit met de verzekering ed.? Is er evt. wat terug te halen op de veroorzakers van het ongeluk?

  Alleen de schade aan de auto maar dat was een shortlease dus heb ik ook niets aan. Letselschade is nu nog niet vast te stellen maar de verzekering is al wel ingelicht.


  Maak melding

 70. @ Derk.
  Okay, Ik ben wel benieuwd hoe dat afloopt, want dit kan mij ook overkomen. (ZZPer). Uiteraard wel enige verzekeringen, maar na zoiets zit je altijd met derving van inkomsten. Vaak heb je dan nog een maand eigen risico en dus naast het euvel, geen tot weinig inkomsten. De andere kosten lopen wel door.
  Maar uiteraard ben je blij, dat het dan nog zo afloopt.
  Anders even een keer kontakt opnemen.


  Maak melding

 71. Spreek net een collega, nu (Zwart)sluuziger, die nog maar een paar dagen hier werkt:

  * stond een kerk op de plek van V*D
  * met basisschool op ’t Aa-plein
  * ging naar de MAVO die in de zijstraat van de Veemarkt stond

  Ex-collega Bertus werkte trouwen bij Min L+V op de Veemarkt.

  Nu is er al jaren niet eens Vee meer 😮


  Maak melding

 72. Derk als je toch berekeningen aan het maken bent, bereken dan ff of je op de camping genoeg hebt aan 1 kr HJ of 2? 😀


  Maak melding

 73. Over rood gesproken, weet iemand misschien, welke vereniging voor het laast kampioen is geworden (eredivisie) die geen rood in haar shirtkleur had?


  Maak melding

 74. Bovenstaande was antwoord op

  Bericht door Pappa val, op 3 mei 2010 om 10:37
  Over rood gesproken, weet iemand misschien, welke vereniging voor het laast kampioen is geworden (eredivisie) die geen rood in haar shirtkleur had?  Maak melding

 75. Koko…zou zeker 1 Kr HJ in ’t kwadraat aanschaffen. Mits de buitentemperatuur 20+ wordt. Bij 25+ denk ik aan nog 24 kant en klare HJ’s. Heb zelf een beetje op aanbiedingen gelet omdat dat heerlijk veel scheelt. Verdieping betrapte me met een Heinken van 8,99 en een Grolsch. De 1 van C1000 en de ander van uh 1e en 8e letter van het alfabet. Bijkomend voordeel: ff beetje oh-en. Zo kwam ik foute conciërge van basisschool tegen die meldd dat Alleen 06052010 de Heineken bij C1000 voor 6 euri is. Maar dat is vette onzin: wel een mooie en geloofwaardig gebrachte poging om de boel een beetje te stangen 😉

  Maar uh: je hebt ut nooit teveel op voorraad 🙂


  Maak melding

 76. @

  Bericht door drama123, op 3 mei 2010 om 09:49
  @Dick ; “die dikke” zal waarschijnlijk z’n hele carriere bij rtvtwente blijven. De “besten” zijn er allang door Hilversum c.s. uitgepikt, en hij blijft er maar hangen; hoe zou dat toch komen?

  :D:D:D


  Maak melding

 77. “De politie in NewYork is op zoek naar een blanke kale man”. Hebben wij er heul veel in NL…(dit waren 1e woorden 3fm-journaallezer.

  Er wordt verwezen naar 8:09 uur helaas niet knippen/plakken-proof[/url]


  Maak melding

 78. NRC mist

  De fans van Ajax hadden op de tribune in Nijmegen meer aandacht voor het radioverslag van de wedstrijd van de concurrent dan voor de wedstrijd van hun eigen club. Ajax won door doelpunten van Suarez (twee keer), De Zeeuw en Pantelic. NEC-speler Saïdi maakte in de slotfase een tegendoelpunt.

  Troostprijs voor Suarez is dat hij met 35 doelpunten topscorer is geworden van de eredivisie. Hij evenaarde de prestatie van PSV’er Mateja Kezman als meest scorende buitenlander in de Nederlandse competitie. NEC-speler Patrick Pothuizen vestigde een ander record: hij kreeg tegen Ajax de 84ste gele kaart in zijn carri?re, meer dan enige andere eredivisiespeler in de historie.
  &
  Amsterdam

  Het contrast met Amsterdam kon nauwelijks groter zijn. Het Leidseplein lag er troosteloos bij nadat FC Twente de landstitel voor de neus van Ajax had weggekaapt. Honderden voetbalfans die in de kroegen op het plein de twee wedstrijden volgden, dropen voor het laatste fluitsignaal al af. De politie verrichtte een handvol aanhoudingen. Het betrof een aantal mensen dat vuurwerk naar de politie gooide.

  Ook in de Amsterdam ArenA was de sfeer gemoedelijk. Na afloop van de wedstrijd gingen de 16.000 supporters die NEC-Ajax op een groot scherm volgden direct naar huis. Ook bij de wedstrijd NAC-FC Twente in Breda verrichtte de politie geen enkele aanhouding. De politie Midden- en West-Brabant omschreef het gedrag van de Twentesupporters als ⤸prima⤝.

  Respect: Ook in de Amsterdam ArenA was de sfeer gemoedelijk :D:D


  Maak melding

 79. In het kader van de rubriek ‘blunders’ kondigt weekblad de Swollenaar vandaag een Tienerdisco van 1 mei aan 8)


  Maak melding

 80. Swollenaer; nou je het zegt Marcello. Vorige week, tijdens die comedy met dat “gemiste Peperbus-draadje” kreeg ik zelf de Swollenaer niet. Geen enkel probleem want ze liggen bij ons lang bij de C1000. Zaterdag zag ik ze echter niet liggen en ik vond het ook niet de moeite waard om diezelfde, zeer goede, krantenhalte te bellen.

  Viel me eigenlijk tegen van mezelf, meestal wil ik er wel ff doorheen fietsen. Nu is zelfs die behoefte al weg.


  Maak melding

 81. @pappa
  Jammer dat het tweede doelpunt van *j*x eigenlijk een eigen doelpunt was, uiteraard zag niemand dat. De enige prijs voor *j*x mag namelijk niet in gevaar komen.


  Maak melding

 82. Oh ja, twente bal is besteld bij een twente supporter.:D:D:D

  Wie is er eigenlijk voor twente hier op het log?

  ps dat zijn dus niet de anti *j*x supporters ;););)  Maak melding

 83. Jammer dat er zoveel zogenaamde “voetballiefhebbers” altijd met een andere club bezig zijn. Ze kunnen ook niet meer duidelijker worden over hun frustraties.

  Voetballiefhebbers zijn gewoon fan van hun eigen club! En de meesten hebben gewoon een hekel aan arrogantie en dat is *j*x.  Maak melding

 84. Bericht door dick, op 3 mei 2010 om 12:54
  Complotten Ed haha

  Kijk maar op de herhaling, het been van de nec’er zit er voor, suarez kan zijn trap beweging niet eens af maken.  Maak melding

 85. Jammerlijke conclusie op gevoel Ed:

  En de meesten hebben gewoon een hekel aan arrogantie en dat is *j*x.

  Weet bijna zeker dat in NL de meeste mensen voor Ajax zijn. Wereldwijd zijn er in elk geval veruit de meesten voor Ajax.
  Waarom enorm veel kinderen fan Ajax zijn?

  Als je van mooi voetbal houdt, kun je toch alleen maar voor AJAX zijn 😛


  Maak melding

 86. Reminder:

  Ik wil vandaag mijn beklag doen over bezoeker Dick. Na een pittige maar interessante discussie vorige week met Larry over het webloggedrag van Dick ondervind ik vandaag de ‘druppel’.

  Dick blinkt uit in het overal maar antwoord op geven. Tevens weet hij zodanig een reactie te geven dat een debat onmogelijk wordt gemaakt voor anderen.

  Voorbeelden van vorige week waren, dat Dick structureel namen van personen manipuleert. Namen als Gillende Geert en PSVouw maar ook van andere bezoekers. Verder weet Dick ons dagelijks te belasten met zijn uitdrukkelijke voorkeur voor de PvdA, maar als die partij met hun kader op Weblog Zwolle of in de stad is geeft Dick niet thuis.

  Dick weet niet van ophouden.


  Maak melding

 87. Weet bijna zeker dat in NL de meeste mensen voor Ajax zijn

  Bewijs?
  Nee! Dus dat is gewoon op zijn telegraafs roeptoeteren!  Maak melding

 88. Wat een gezeur mensen .Twente is kampioen radio Twente zend niets anders meer uit .Dat heet trots en daar is niets verkeerds aan.Ik heb hem afgezet er zit n.l en aan/uit knop .Zet hem weer aan als Zwolle promoveert .Het gaat bij jullie altijd maar over Aj en Fey en PSV.Laatste twee jaar AZ en Twente mooi voor de competitie.Internationaal hebben de Ned clubs toch niets meer te betekenen dan is dit toch het beste.Jaap we weten het nou wel hoe je over Dick denkt Remember.


  Maak melding

 89. Troeptoeteren of realistisch Dit mag hier ohne problemen gelinkt worden

  Dit zijn de reacties tot nu toe op Sargasso (gedurende een dag):

  Chinaman | 2 May 2010 | 08:49
  Kansloos??

  Anton | 2 May 2010 | 08:59
  Een muntunie zonder politieke unie, geen noemenswaardige democratische instituties, de hals-over-kop uitbreiding met straatarme, corrupte oostelijke en zuidelijke staten, geen draagvlak onder de bevolking. Dit Europa is gedoemd te mislukken. Dus inderdaad wegwezen voordat je in de val wordt meegesleurd.

  Peter | 2 May 2010 | 09:20
  Destijds waarschuwden velen de gevestigde politiek (=D66/PvdA/CDA/VVD) dat de euro een mislukking zou worden wegens zwakke landen als Griekenland, Portugal en Spanje. Maar nee, riepen onze poltici, niets aan de hand??
  En het wordt nog erger??

  Peter | 2 May 2010 | 09:24
  Twee uur eerder in het NRC.

  zmoc | 2 May 2010 | 10:07
  Stom plan. Maar niet per se stommer dan het alternatief.

  Rene | 2 May 2010 | 10:17
  @4: Dat viel me ook op ja. Dezelfde formulering zelfs.

  Wilders: We kunnen de Grieken niet dwingen uit de eurozone te stappen maar zelf kunnen we er als Nederland wel uitstappen.

  van Winden: Je kunt een land niet uit de euro zetten.[ … ] Wat wel mag, is dat Nederland uit de euro stapt.

  caprio | 2 May 2010 | 10:40
  Een Europa van verschillende snelheden waarin landen geleidelijk op en neer bewegen in de Europese standaard op basis van meetbare criteria, is de enige weg voor Europa. Griekenland schat ik in op een niveau waarbij ze uit de Euro zone vallen, met Portugal op niveau D zeg maar, Italie, Spanje en de Britten op niveau C, op het randje maar er net binnen, maar allemaal met vrije toegang nog tot de EU, de Turken zitten op hetzelfde niveau als de Grieken, Polen op niveau B.
  Ik heb nooit begrepen waarom er zo halsstarrig aan 1 keurslijf voor allen werd vastgehouden, dat is tegen elk principe van marktwerking in.

  Nederland profiteert enorm van de Euro volgens mij, maar ik zou er wel eens een onafhankelijk onderzoek over willen zien, een parlementaire enquete wellicht.

  caprio | 2 May 2010 | 10:47
  Niet geheel onafhankelijk, maar toch, tien jaar EMU door de EU:
  http://ec.europa.eu/economy_finance/emu10/index_en.htm

  met wat kritische opmerkingen:
  http://blogs.euobserver.com/mujagic/2010/02/25/let??s-face-it-the-euro-did-not-deliver/

  Rene | 2 May 2010 | 10:48
  Waaruit bestaat in jouw idee de differentiatie tussen de categorieën precies dan?

  (ik bedoel dus niet waarom Spanje C en Polen B zou zijn, dat is wel te objectiveren; maar wat Polen met die status meer kan doen, nalaten, krijgen, ??, dan Spanje)

  Yevgeny Podorkin | 2 May 2010 | 10:57
  @ namaakPeter (en als de échte Peter het ook met zijn niet door hemzelf gecreëerde alter ego eens is idem??)

  In de huidige verhoudingen wordt een/ de gulden weggespeculeerd en bij het eerste de beste crisisje weggeblazen. Naast Blonde Engelen met bij zijn electoraat in het gehoor liggende makkelijke (korte termijn)oplossinkjes??nooit vermogensbeheerders napapegaaien die alleen maar geïnteresseerd zijn in korte termijnwinsten. Maar we hebben geen geduld h?, nu nu nu Groei en snel een beetje. Piepkuikens 4 jaar kamerlid en hup weg zijn ze weer om ⤽er voor hun gezinnetje te staan⤝ en laten de boel aan andere gelukszoekers. Turkse aannemers zijn we, degelijk fundament is bijzaak??

  Zo gaat er nóóit haar op groeien.

  caprio | 2 May 2010 | 11:30
  @Rene: bijvoorbeeld zeggenschap over beleid, dekking in de Euro bijvoorbeeld met Europese bonds van verschillende rentes, zetels in het parlement (hoewel ze die van mij mogen afschaffen en alles via nationale parlementen goedkeuren en controleren, wellicht in de plaats van een Eerste Kamer), toegang tot bepaalde categorieen van subsidies (landen moeten op eigen kracht afdwingen dat ze in een hoger niveau belanden, niet kunstmatig door subsidies omhoog gestuwd worden), noem maar op. Je kunt het vergelijken met de toetredingsartikelen, een proces waarin Turkije zit nu, die krijgen ook bepaalde voordelen in ruil voor aanpassing van hun regelgeving en administratie.

  Anton | 2 May 2010 | 11:40
  @YevPod. Degelijke fundamenten, daar en ik voor. Voor Europa bestaat dat wat mij betreft uit een politieke Unie met fatsoenlijke democratische instituties. Bij zo??n Unie hoort een munt. Als Europa daar nog niet aan toe is dan zijn (opzegbare) verdragen tussen staten onderling het best haalbare. In die staten zijn dan de nationale parlementen verantwoordelijk.

  Waar is het fundament van dit Europa? Ik zie alleen een moeras waarin we wegzakken dus wordt wegwezen een reële optie.

  Rene | 2 May 2010 | 11:44
  @ caprio: Akkoord. Het is me vandaag teveel zondag om uit te gaan zoeken hoeveel differentiatie er inmiddels al mogelijk en/of geïmplementeerd is??

  Peter | 2 May 2010 | 11:59
  @Yevgeni Podorkin: ik wees er alleen maar op dat de gedachte niet bijster orgineel was. Had er verder geen commentaar bij.
  De euro of de gulden, ik vind het veel te ingewikkeld om er iets van te vinden, behalve:
  – ja, na de euro werd het hier wel duurder, maar we leven nog.
  – en prettig buiten de grens met de euro te kunnen betalen, waardoor een leek meteen ziet hoe duur het in Nederland eigenlijk is.
  – en zou Griekenland niet geholpen zijn, als ieder land nog de eigen muntjes had? Je helpt of je helpt niet en in welke klinkende munt, dat maakt weinig uit?
  – de vermogensgoeroe stelt in het NRC dat Nederland het hulpgeld kwijt zal zijn. Nou dacht ik dat hulp nooit zonder voorwaarden wordt geboden. Een kale kip kan misschien niet worden geplukt, maar van de economische wurgreep zullen de Grieken nog lang ??plezier?? van hebben. Want wordt de schuld niet afgelost in flappen, dan toch wel in andere voorwaarden, denk ik.

  (#3 is die andere, deze en #4 ben ik)

  Daniël Hoenderdos | 2 May 2010 | 12:32
  Ik ben nooit een voorstander van de Euro geweest, en ik vind nog altijd dat ie me door de strot is gedrukt. Dat gezegd hebbende: in het VK hebben ze geen Euro en is er ook een economische crisis.

  Als Griekenland gaat, krijgt het VK daar ook een tik van, of ze nou dezelfde munt hebben of niet. Die euro was op zich geen slecht idee, indien men beter had toegezien op de begrotingen van de deelnemende staten, en er alleen ??betrouwbare partners?? aan hadden deelgenomen.

  Nu hebben we een probleem ja, en dat is Europa??s eigen schuld. (En het wordt nog veel erger hoor, wacht maar af.)

  Yevgeny Podorkin | 2 May 2010 | 12:43
  @ Peter

  Er is maar 1 optie: Samen uit samen thuis. Buiten dat het verdrag niet eens de mogelijkheid biedt om de euro te verlaten??als Nederland e/o Duitsland de euro verlaten gaan gld en mark zeer sterk in waarde stijgen. Export stort in en negatief effect op buitenlandse investeringen, pensioenfondsen en midden- en kleinbedrijf (weer fors op kosten worden gejaagd). Kortom, recessie.

  (Vrijwillige) terugtrekking van Griekenland uit de Euro ook niet. Op dat moment gaat namelijk alle aandacht uit naar de andere knoflook-landen en stort de Euro in wegens een volledig gebrek aan vertrouwen in de zwarte gateneconomieën van deze landen.

  @ Anton

  Een PVV in het europarlement is inderdaad positief en vertrouwenswekkend??ja, je moet er wel achter gaan staan inderdaad, of vast russisch of chinees gaan leren. Grote wereldproblemen (honger,dorst, energie, milieu) kunnen alleen nog maar in grote verregaande samenwerkingsverbanden worden opgelost.

  En oorlog zinloos wordt??

  Crachàt | 2 May 2010 | 13:10
  en vroeger was echt alles beter en kocht je zoethout voor een cent.

  Het is precies die onwaarschijnlijk provincialistische houding die Europa en de munt naar de afgrond doet neigen -niet het Europees project op zich.

  Zonder die euro hadden de Nederlandse banken failliet geweest, maar het is natuurlijk altijd makkelijker om voorstander te zijn van dat wat niet was. Dat de Euro alles duurder heeft gemaakt ?? wie heeft daar aan verdient? Inderdaad, de stilzwijgende landgenotenmiddenstand die keihard gaan cashen is. Niet de euro, niet die Griek, niet de Chinees, niet de Dollarman.

  Rene | 2 May 2010 | 13:31
  Trouwens, niet irrelevant in deze context:

  http://money.technetium.be/

  Met op het moment van plaatsen het volgende plaatje. Ofwel een hele sterke euro ook tijdens zorgen over flinke delen van het eurogebied:

  Riku | 2 May 2010 | 13:45
  Griekenland stelt met een financieringsbehoefte van 135-150 miljard niet zo heel veel voor.
  De totale financieringsbehoefte van de PIIGS landen op korte termijn is een kleine 2000 miljard. Daar maak ik mij toch wel een klein beetje zorgen om. Zeker ook omdat Nederland een grote bijdrage levert aan de financiering van het IMF.

  Geert Wilders PVV ?? De Gulden middenweg versus Ping-Ping foetsie « Debat in de Digitale Hofstad | 2 May 2010 | 13:50
  […] Voorstel Wilders: stap uit de euro?? […]

  caprio | 2 May 2010 | 14:24
  @Yevgeny Podorkin: precies de blikvernauwing die tegen domheid aan leunt: ??Er is maar 1 weg?? doet me denken aan ??je bent OF tegen ons, OF voor ons?? iets anders KAN gewoon weg niet. BS er zijn duizend verschillende wegen die naar Rome lijden, Rome of Jeruzalem, in dit geval is het voordeligste voor NL. Ik ben met je eens dat het voor Nederland waarschijnlijk niet gunstig is uit de Euro te stappen. Maar laat ze het maar onderzoeken.

  Wat Griekenland betreft: als Griekenland failliet gaat, wat ze vroeg of laat toch wel doen, het is de RDM van de Eurozone, dan is de meest voor de hand liggende optie om uit de Euro te stappen, je gaat geen failliette inboedel overnemen immers, en voor de Grieken is het ook beter, die kunnen helemaal niet mee met het Euro niveau, en zullen altijd weer opnieuw tegen te hoge uitgaven/kosten oplopen, ze hebben buiten het Toerisme immers geen economie, en juist dat toerisme is gebaat bij een devaluerende munt. Die schuld is van tafel zodra ze failliet gaan, en ook dat verdrag waar ze zgn aan vast zitten.

  Bismarck | 2 May 2010 | 14:32
  Ik snap niet waarom de focus op Griekenland (en Portugal) ligt. In Italië zitten ze nog dieper in de staatsschuld. België staat er trouwens ook bijzonder slecht voor.

  Ik vraag me verder af wat we eraan hebben om uit de euro te stappen. Zolang we wel in de EU blijven zitten we toch aan de Griekse economie vast (en moeten we dus wel mee het schuitje in).

  Share | 2 May 2010 | 14:41
  Aan de andere kant, with eurofriends like these you don??t need enemies.

  Share | 2 May 2010 | 14:47
  Gaat dat bij amerikaanse staten of chinese provincies ook zo? Dat men elkaar continue bedriegt, besteelt, besodemietert en voorliegt?

  Crachàt | 2 May 2010 | 14:56
  België heeft één iets voor op de rest: de Belgen z?lf hebben een gigantisch kapitaal. Gemiddeld steenrijk, eigenlijk. Toen Dehaene dat ging uitleggen om België??s voorstellen voor Maastricht goedgekeurd te krijgen, sprong onze deelname meteen van oranje op groen.

  Crachàt | 2 May 2010 | 14:58
  23: of dat elke staat of provincie terug naar een munt wil die al lang niet meer kan bestaan?
  Nostalgie en naïviteit: het gaat ons nog zuur opbreken in tijden van emocratie.

  Olav | 2 May 2010 | 15:08
  Bismarck, België en Italië (en vergeet Nederland e.a. niet) hebben misschien wel hoge schulden, maar zijn beter in staat deze te dragen. Schulden worden pas een echt probleem als je ze niet meer kan betalen.

  gronk | 2 May 2010 | 15:25
  Het is in duitsland ook niet allemaal kip en ei. Die Landesbanken zijn ook niet helemaal OK..

  Bismarck | 2 May 2010 | 15:59
  @26: Waar moeten de Italianen hun schuld dan van betalen (ze hebben volgens NRC relatief de hoogste schuld tov. hun economie)? Ik zou er niet te zeker van zijn, want alleen in het Noorden hebben ze geld en die scheiden zich zonder pardon meteen af als Rome daar aan wil komen.

  Nederland valt volgens de gegevens nog behoorlijk mee(middenmotor), al zitten hier natuurlijk erg veel mensen ook nog met torenhoge persoonlijke schulden (deels de schuld van ons woningbeleid). Wat ik trouwens niet snap is Estland. Het enige EU-land met een begrotingsoverschot, een verwaarloosbare staatsschuld en toch een negatieve kredietrating.

  JSk | 2 May 2010 | 16:16
  Hmmm.. ik denk dat we hier de historisch achtergrond vergeten. Wilders, natuurlijk, weet niks en wil niks weten. Maar voor de discussie is de geschiedenis relevant. De euro is namelijk ingevoerd volgend op het Europese Monetaire Systeem (EMS) waarin de facto de wisselkoersen van de lidstaten gekoppeld waren aan de koers van de D-Mark. Stabiliteit van de Europese wisselkoersen is een noodzakelijke voorwaarde voor de Europese economische integratie en (later) de gemeenschappelijke markt, waaraan met name Nederland een groot deel van haar welvaart te danken heeft.

  Maar de koppeling creerde het volgende probleem: door de economische zwakte van de zuid Europese landen raakte hun valuta??s overgewaardeerd wat noopte tot terugkomende devaluatierondes ten opzichte van de Mark. De financiele markten zagen deze devaluaties al van verre aankomen en ondernamen zogehete ??speculatieve aanvallen?? op de zwakke munteenheden. Om de zwakke lidstaten binnenboord te houden moest er een oplossing gevonden worden: deze was de gemeenschappelijke munt.

  Nu is het probleem dat de gemeenschappelijke munt en de gemeenschappelijke markt de economische zwakte van de zuid Europese landen niet heeft verholpen. Deze landen hebben in demografisch gunstige tijden hun economieen zien groeien (met name tijdens de periode 1950-1970). Nu vergrijzen hun (beroeps)bevolkingen in hoog tempo. Spanje, Italie en Griekenland zullen onvermijdelijk armer worden. Hetzelfde geldt in mindere mate voor Frankrijk, Belgie, Duitsland en Nederland (naar mijn mening).

  Maar als de Europese Unie op een economisch neerwaarts traject zit, dan is de oplossing niet een terugkeer naar protectionisme en nationale munten. Als wij uit de euro stappen zal het onze handel met Europa (toch 90% van de uitvoer) bemoeilijken. Als de sterke landen de zwakke landen uit de Euro gooien, verliezen de sterke landen de zuid Europese markten. De oplossing lijkt mij dus een verdere economische integratie in Europa. Namelijk een centraal loket voor staatsobligaties. De zuid Europese landen moeten gedwongen worden hun lagere toekomstige welvaart te accepteren ipv het onvermijdelijke uitstellen door te lenen.

  Yevgeny Podorkin | 2 May 2010 | 19:10
  Duizend verschillende wegen @caprio? Zozo. Zijn er realistisch hooguit een stuk of vier met nuanceverschillen. EU in afgeslankte vorm of juist uitgebreide(re) vorm (met Turkije). Dat b.v. alleen de grote sterke en betrouwbare landen verder gaan en het hele Oostblok van Polen tot Tsjechië als vazalstaten laten aan gazpr..Rusland. En in Griekenland, Portugal en België lig je dan hooguit wat in de zon, speel je een potje golf en vooruit met de geit druk agent Sjefke nog es een frankske in zijn knuist. Engeland, Schotland, Ierland worden zonder toetreding EU vanzélf wel de nieuwe Knoflookstaten. De rest van het nutteloze stomme grut en IJsland ook laten we sowieso helemaal uitgeknepen verrotten.

  Nederland weer als een knipmes achter VS aan (en dan ook maar gelijk die 22 kernbommen verdubbelen in Volkel), EU helemáál opheffen is natuurlijk ook een optie, weer ouderwets KO- domino spelen, ook leuk??

  Het nieuwe spel Energy Risk is kwestie van wie er de meeste zessen gooit met de meeste legers en kanskaarten, klinkt hoe-dan-ook gezellig allemaal dat geklok in de beker??

  Bismarck | 2 May 2010 | 19:54
  @30: ⤽Engeland, Schotland, Ierland worden zonder toetreding EU vanzélf wel de nieuwe Knoflookstaten.⤝

  Het zou de respectievelijke keukens wel goed doen!

  cracken | 3 May 2010 | 01:27
  kunnen we niet gewoon doen wat bedrijven doen als ze een slechte naam hebben en de Euro gewoon iets anders gaan noemen?

  Share | 3 May 2010 | 01:34
  Toch een geinig initiatief van Brusselmans..

  Maggi | 3 May 2010 | 09:43
  Ik heb niet overdreven veel verstand van economie, maar meen mij te herinneren dat de grootste economische problemen in Europa tot nu toe gerapporteerd werden in het Verenigd Koninkrijk (geen euro) en IJsland (geen euro).

  Ik snap dat oorzaak en gevolg hier niet per se met elkaar te maken hoeft te hebben, maar het is toch opvallend. Zeker omdat naar mijn idee in beide landen een zekere euroscepsis sindsdien behoorlijk is verminderd.

  Iemand met meer inhoudelijke bagage die hier iets zinnigs over kan zeggen?

  Bismarck | 3 May 2010 | 11:53
  @35: Het is al eerder aangestipt door sommige anderen: In het geval IJsland is er waarschijnlijk (ook) tegen de munt gespeculeerd. Dat is tegenwoordig erg makkelijk mogelijk bij kleinere landen/muntgebieden, omdat de economie van deze landen in het niet valt tegen de geldstromen onder beheer van banken en hedgefunds. Die kunnen zo??n land makkelijk financieel omduwen en zullen dat ook doen als ze daar winst mee kunnen behalen. Als klein land ben je dan helemaal kansloos, tenzij je in een muntunie zit die te groot om te behappen is door dit soort malafide bedrijven. IJsland heeft dat inmiddels ingezien en vandaar dat de opinie daar hard is omgeslagen en ze graag de bescherming van de Euro zoeken.  Maak melding

 90. @ Fredric, 13:18 ; Bedankt! Japiow wordt waarschijnlijk door niemand serieus genomen want hij komt voortdurend met dezelfde kopie die niemand leest 😛


  Maak melding

 91. Precies Wichert! Trots…heb ze al gefeliciteerd. De TROTS van het Oosten. ben ook trots op het Ajax van dit seizoen…en WVF-1 😀 Alsmede WVF-A1 😀 WVF-C2 😀 De FC…die 2 (misschien?) Rotterdamse ploegen achter elkaar kan uitschakelen 😀 De Zwolse hoofdklassers 😀 Ome Lowie en de rest van de Nederlanders bij Bayern (zéker ook de ass.trainert en tegenpool van Lowie):D Barca…wordt kampioen met record puntenaantal 😀 Trots (natuurlijk!!!!) op Zwolle en Nederland 😀

  En op mijn vrouw en kinderen. En verder wil ik graag van deze sympatieke gelegenheid gebruik maken om de groetn te doen aan…….;)


  Maak melding

 92. Vindt het idee van Maarten van Rossem wel aantrekkelijk Dick.Nederland als een groot waddeneiland maken,de euro vervangen door de florijnen,radio/tv afschaffen,s avonds verplicht dansen om de door Geert geplaatste totempaal,met als dagsluiting de symbolische hoofdoekjesverbranding.:D:D:D


  Maak melding

 93. @ Edwin, 12.47, heb ik niet gezien of op gelet.
  Keek hoofdzakelijk naar Twente. Zoals eerder beschreven, vond ik het opvallend dat in de meeste stadions, bij het bekend maken van de doelpunten van Twente, er bij zowel het thuis publiek alsmede het uit publiek, er enig gejuig volgde. Hoe zou dat komen ? Dit waren vast geen Ajax “Anhangers”.:D:D:D H n i A.


  Maak melding

 94. jaap heeft in dit geval helemaal gelijk. Ik ben nog niet zolang hier op WZ, maar Dick is zeer aanwezig. Hij bevestigd dat hierboven nog eens door een enorme lap tekst te plempen. Overkill en zeer storend vind ik.


  Maak melding

 95. Bericht door Arnold, op 3 mei 2010 om 14:52
  jaap heeft in dit geval helemaal gelijk. Ik ben nog niet zolang hier op WZ, maar Dick is zeer aanwezig. Hij bevestigd dat hierboven nog eens door een enorme lap tekst te plempen. Overkill en zeer storend vind ik.

  je hoeft het niet te lezen arnold


  Maak melding

 96. @ Arnold, lezen en gelezen worden, net zoals Wiechert schreef, er zit een knop aan de radio of tv, waarmee je hem kan uitzetten of op een andere zender zetten. Volgens mij als je het niet wenst te lezen dan lees je het niet.;)


  Maak melding

 97. @ Dick
  Ik wil toch even kwijt, Jol deed het inderdaad uiterst professioneel iets wat je van Demy de Zeeuw niet kon zeggen….. Die stond gewoon heel zielig te zijn voor die camera, iets wat ze overigens bij de NOS niet hebben uitgezonden.

  Jol was strijdvaardig, reeel, gewoon goed bezig ( zal ik niet vaak zeggen over Jol) maar Demy :'( was niet zo professioneel meer ineens.


  Maak melding

 98. @ Arnie, zeg eerlijk: heb je dat woord “overkill” gejat van mijn “Overkil-Mu”?

  Laat je de tv ook aanstaan als je er niet naar wilt kijken?


  Maak melding

 99. @ Natascha, bedoel je de beste aankoop en dé schakel voor het Ned.Elftal 😉

  Demy laat zijn voeten spreken, denk dat Mart’n dat vrogger heel goed deed en ook nog graag zou wille! Maar door zijn gestalte (zo je kunt zien) nu helaas niet meer kan.

  Heb je een linkje van Demy?


  Maak melding

 100. Sluit me trouwens aan bij Wichert @13.47!

  Het is klaar nauw! Twente kampioen die had de langste adem, Ajax te laat de sprint ingezet, Feijenoord en AZ een keurig seizoen gedraaid, PSV iet wat teleurstellend misschien.

  Dit is het einde, afgelopen! Volgend seizoen weer nieuwe kansen voor iedereen ( ik val in herhaling!)

  😀 het ”echte werk” gaat donderdag avond 20 uur beginnen 😀


  Maak melding

 101. Ff “Strandhuis” bellen voor mijn receptie, kan dat hier verdeurie ff rustig zonder al die Arnie & Jaap-frustie-gerelateerde reacties >:(>:(>:(


  Maak melding

 102. ‘Vaker allochtonenstop in amateurvoetbal’

  ROTTERDAM – Amateurvoetbalverenigingen zetten de laatste maanden vaker allochtonen op een wachtlijst om de balans met autochtonen op de ledenlijst gelijk te trekken. Dat zegt het Mulier Instituut op de site van De Gelderlander.

  Vrijdag meldde de Nijmeegse amateurclub Quick 1888 op zijn site dat nieuwe jeugdteams zeker voor de helft uit autochtone spelers moeten bestaan. Het bestuur vreest anders voor het voortbestaan van de club. Daarom worden nieuwe aanmeldingen van allochtone voetballertjes op een wachtlijst gezet.

  In de Volkskrant zegt bestuurslid John Peters vandaag: ,,Het evenwicht is zoek. We willen van het allochtonenimago af. De club moet een normale afspiegeling van de maatschappij worden.”

  Volgens het Mulier Instituut, dat sociaal-wetenschappelijk onderzoek doet binnen de sport, hebben ook clubs in Den Haag een paar jaar geleden een tijdelijke ledenstop ingesteld voor allochtonen.

  De gemeente Nijmegen is niet blij met de ontwikkeling bij Quick 1888 en gaat de dialoog zoeken. GroenLinks-wethouder Floris Tas in de Volkskrant: ,,Dit middel spreekt ons niet aan, maar we vinden vast een andere oplossing.”  Maak melding

 103. Zwolse heb dat inderdaad gisteravond gezien in het journaal.

  Ik vind het gejank! Ze hebben die allochtone medemensen zelf ingeschreven want ze konden ze ook bij inschrijving weigeren….


  Maak melding

 104. Ik vind het een zorgelijke ontwikkeling,hoorde net iemand van die club op de radio.
  Ik krijg daar hele enge en nare gevoelens bij,het lijkt mij dat we toch wel iets geleerd moeten hebben van de geschiedenis,waar het ook begon met een groep mensen weren van scholen,bussen,cultuur,sport.

  Ik ben van mening dat elke club zijn aaname beleid zo kan aanpassen ,zonder mensen op hun afkomst te weigeren.


  Maak melding

 105. Uh 8/7 Papa (16:00), daags na een pot van het Nederlandsch elftal. Met die Harold O. van het strandhuis is uitstekend wat te regelen 😀


  Maak melding

 106. Verdieping; vrees dat Theehuis te duur is. Schitterend gelegen en….WGSalland kon (en kan?) het misschien goed betalen. Er wordt/werd regelmatig wat georganiseerd…maar bij Waterschap R&W letten we strak op de kleintjes he!


  Maak melding

 107. BeeldBuisBode (ff zonder beschouwingen)

  EénVandaag (N1, 17:59)
  – Aanhouding in moordzaak Andrea Luten
  – Twente viert voetbalfeest
  – Het dagelijks leven van de NSB-ers in Amsterdam

  Netwerk (N2, 20:25)
  – Vrouwen rukken op in boerenbedrijf
  – FC Twente is kampioen

  Nova (N2, 22:15)
  – Wat betekent de ‘euro-ellende’ voor Nederland?
  – Visserij en milieu slachtoffer olieramp VS
  – Rechter ontvlucht Turkije

  Sportjournaal (N3, 22:30)
  – De huldiging van landskampioen FC Twente
  – De Engelse kranten over over de titel die coach Steve McClaren met FC Twente binnenhaalde
  – In Hoenderloo is een voetballab geopend

  FILM: Valkyrie (SBS6, 20:30)
  Degelijke, op waarheid gebaseerde WO II-thriller met Tom Cruise als kolonel Claus von Stauffenberg die zich tegen Hitler keert en een aanslag op hem beraamt. Met bijrollen voor Halina Reijn en Carice van Houten. Reijn in de rol van secretaresse zien en horen we vaker, maar Van Houten speelt niemand minder dan mevrouw Cruise, alias Nina von Stauffenberg. Altijd leuk, Hollanders in Hollywood

  DOCU: Tegenlicht: Dramademocratie – de reality check (N2, 20:55)
  Blik op de pogingen van politici om met behulp van laagdrempelige media de kloof met de burger te dichten. Door optredens bij populaire televisieprogramma’s, een eigen YouTube??kanaal of het inzingen van een rap bijvoorbeeld. Hebben dit soort acties ?berhaupt zin?

  DOCU: Pastrache, a dog of Flanders (Canvas, 23:40)
  Documentaire over de Britse novelle Pastrache, a dog of Flanders. Dit in België relatief onbekende verhaal over een Vlaams jongetje en zijn hond ging wereldwijd 100.000 keer over de toonbank, werd meermalen verfilmd door Hollywood en is verplichte kost op Japanse scholen. Zie hier de ook heel erg Hollands aandoende opening van een op het boekje gebaseerde Japanse animatieserie

  Talkshows

  De zender Het Gesprek (vanaf 16:00)
  – The Leaders. Hobbs heeft een gesprek met Daniel Vasella, CEO van Novartis AG (22:15)
  – The late show met David Letterman. Gasten nog onbekend (22:45)

  De wereld draait door (N3, 19:30)
  Tafelheer: Jan, overkill, Mu
  – Hanneke Groenteman, presentatrice
  – Waylon, zanger
  – Het Matangi Kwartet

  Holland sport (N3, 20:30)
  – Kenneth Perez interviewt de hoofdrolspelers van het FC Twente-kampioenschap op locatie
  – Wilfried praat in de studio met oud-wielrenner Gerben Karstens over de historie van de Giro d??Italia

  Pauw & Witteman (N1, 23:00)
  – Peter den Oudsten, burgemeester van Enschede, huldigt FC Twente
  – Frits Barend over het kampioenschap van FC Twente
  – Hans Lodder, commandant Hr. Ms. Tromp, terug van anti-piratenmissie  Maak melding

 108. BeeldbuisBodeBeschouwingen:

  Na de overwinning van FC Twente veroorzaken supporters een chaos op de snelweg richting Enschede. Speler Theo Jansen doet vrolijk mee.

  ***** Ff geleden was Theo niet zo vrolijk op de snelweg ********

  Kijkcijfer
  Rudy Kousbroek vroeg zich in zijn laatste bundel af: ⤽Bestaat er iets dat nog stommer is dan sport?⤝ Volgens Jan Blokker (nrc.next) is die vraag niet geheel terecht. ??Met sport en sporters is weinig mis. […] Sport wordt bedorven door personen die er wel minister van zijn of voorzitter of topfunctionaris, maar zich er alleen in die hoedanigheid mee bezighouden.?? Zo heeft Willem-Alexander gezegd dat Nederland bij de Olympische Spelen in 2028 een sportland moet zijn. Mart Smeets was te gast bij Pauw & Witteman (vrijdag, Nederland 1, 23:00, 823.000 kijkers) om antwoord te geven op de vraag of Nederland dat zou redden. ??Wat helpt, zei Mart, is gymnastiek op de basisschool weer verplicht stellen. Ik dacht aan Rudy Kousbroek. Bestaat er iets dat nog stommer is dan Mart Smeets???

  Hans Beerekamp (NRC Handelsblad) keek zaterdag naar Sylvana Simons met haar eigen talkshow Sylvana (zaterdag, Nederland 1, 23:25, 345.000 kijkers). ??Met uiterlijk en flair zit het wel snor, maar de inhoud roept veel vragen op.?? Eindredacteur Frans Jennekens ??zadelt Sylvana op met gasten, die van de voorpagina van De Telegraaf lijken te zijn geplukt. Er zitten Surinaamse voetballers tussen, maar ook de broer van een vermoorde taxigebruiker, die de straf voor doodslag te laag vindt.?? Zaterdag was Nina Storms te gast. ??Het werd een wezenloos gesprekje, waarin Sylvana van geen enkele dossierkennis blijk gaf. Er goed uitzien en je mondje kunnen roeren is nu eenmaal niet genoeg.??  Maak melding

 109. Bericht door jaap, op 3 mei 2010 om 13:09
  Reminder: blablabla

  @Jaap voor mensen die telkens terug komen met dezelfde klachten hebben ze een naam voor dat zijn nl azijn z*jkers

  Lees er toch gewoon overheen Zo moeilijk is het niet hoor!


  Maak melding

 110. Bericht door Pappa val, op 3 mei 2010 om 10:07
  @ Derk.
  Okay, Ik ben wel benieuwd hoe dat afloopt, want dit kan mij ook overkomen. (ZZPer). Uiteraard wel enige verzekeringen, maar na zoiets zit je altijd met derving van inkomsten. Vaak heb je dan nog een maand eigen risico en dus naast het euvel, geen tot weinig inkomsten. De andere kosten lopen wel door.
  Maar uiteraard ben je blij, dat het dan nog zo afloopt.
  Anders even een keer kontakt opnemen.

  Ik neem aan dat jij een ZZper bent die met arbeid het geld moet verdienen? Dan liggen de zaken anders. Ik ben scheepsmakelaar en heb er de import van een bepaald italiaans keukenmerk bij. Alles gaat via een buitenlandse LDT. Ik kan mij dus ook niet verzekeren voor gemiste inkomsten. Voordeel is ik betaal ook geen belasting! Oke wel op de brandstof dat dan wel weer


  Maak melding

 111. PvdA en SP willen steun banken voor Griekenland
  Vrijdag kan CDA-minister De Jager (Financiën) Kamervragen verwachten … Ewout Irrgang (SP): ‘Oneerlijk als banken niet meebetalen’ … Paul Tang (PvdA): ‘Wij beschermen nu hun bezittingen’
  Financiële instellingen moeten volgens zowel de PvdA als de SP en serieuze bijdrage gaan leveren in de steun aan Griekenland.

  * De Pers:

  Financiële instellingen moeten volgens de PvdA en SP hun bijdrage gaan leveren in de steun aan Griekenland. Tweede Kamerlid Paul Tang van de PvdA zei maandag dat banken het na de overheidshulp in de kredietcrisis niet kunnen maken als ,,nu weer alleen de belastingbetalers de risico’s te laten lopen”

  bij het beschermen van de financiële stabiliteit.

  Tang en zijn SP-collega Ewout Irrgang willen dit vrijdag bespreken met demissionair minister Jan Kees de Jager (Financiën) als de Kamer zich buigt over het steunpakket aan het noodlijdende Griekenland, waaraan Nederland ongeveer met 5 miljard euro aan leningen bijdraagt.

  Volgens Tang is de hulp aan Griekenland wel nodig voor de algemene financiële stabiliteit, maar hij heeft nog wat vragen. ,,Wij beschermen de bezittingen van de financiële partijen. Waarom zouden zij niet een deel van de leningen voor hun rekening nemen?”, aldus de PvdA’er.

  Irrgang stelt dat banken de afgelopen jaren hebben verdiend door leningen te verstrekken met hoge rentes wegens de hoge risico’s. ,,Daarom is het oneerlijk als de banken niet mee gaan betalen, terwijl zij wel profiteren van de hulp voor Griekenland”, aldus de SP’er.

  CDA-Kamerlid Frans de Nerée zei best te willen nadenken over het vragen van een bijdrage van banken bij de steun aan Griekenland. Maar volgens hem moet ook voorkomen worden dat ,,een pril evenwicht in de financiële stabiliteit” in gevaar gebracht kan worden.

  Zowel De Nerée als GroenLinks-Kamerlid Kees Vendrik wezen erop dat hun partijen al denken over een soort van bankenheffing na alle overheidssteun sinds het uitbreken van de kredietcrisis. Vendrik ziet liever dat de hulp aan Griekenland nu wordt aangegrepen om verder te werken aan een Europese bankenbelasting. Hij en De Neree waarschuwen voor een stapeling van heffingen voor financiële instellingen.
  [/quote]  Maak melding

 112. En oh ja, ik ben oost al jaren zat! Maar gister was oost de beste zender om Twente te volgen. Dat is namelijk hun sterkste kant.


  Maak melding

 113. Dick, overkill heb ik ik spontaan bedacht. Zo goed ken ik jouw teksten nu ook weer niet. Lees ze niet, maar stoort me dus wel. Zo te zien heb je veel buurtbewoners opgetrommeld om je te steunen in je geblaat 😉


  Maak melding

 114. Over rood gesproken, weet iemand misschien, welke vereniging voor het laast kampioen is geworden (eredivisie) die geen rood in haar shirtkleur had?

  Beetje laat, weet niet of hier al op geantwoord is, maar ik denk DWS in 1964!


  Maak melding

 115. Eerlijk van je Natascha! Al komt Siem de Jong natuurlijk ook in de buurt. Dat ie nog geen international is zal uiteraard doorslaggevend zijn. En dan kwamen bijvoorbeeld deze meneer Georginio Wijnaldum,dit heerschapook in aanmerking.

  Hebben de gloeilampen eigenlijk nog potentiële talenten in de basis?


  Maak melding

 116. Ja maar het is toch leuk dat een verdediger een x talent is? Emmanuelson is ook goed Dick!

  Ik vond Marcellis altijd wel een talent maar dat is hij nu helaas niet meer.


  Maak melding

 117. :D:D:D voor spontaniteit Arnold. Jammer dat iets of iemand je stoort. Vind je jezelf niet nogal generaliserend?

  Wel lachen met jou

  Lees ze niet, maar stoort me dus wel.

  . Net als sch*jten zonder keutel 😉

  Denk lekker wat je wilt (buurtbewoners), zo te lezen heb je daar al moeite zat mee.


  Maak melding

 118. Eens Natascha, vooral idd dat verdediger!!! Daar heb je super-gelijk in. Toch heb ik de Boulah van het EK nog op het netvlies op de rechtsback voor Oranje. Vrees dat ie of uit vorm of geblesseerd is oid. We horen er nixxx meer over.


  Maak melding

 119. . Net als sch*jten zonder keutel

  Ofwel zo mooi in ’t Engels verwoord:

  “Here I sit, broken hearted,
  Had to shit but only farted”

  @Dick, Dws in de tijd van Rinus Israel ja, Frans Geurtsen, André Pijlman, Frits Flinkevleugel en Joop Burgers.  Maak melding

 120. Gaat het over voetbal? Dan ben ik weg 😉

  @Koko Jij maakt er een feest van, zien jullie donderdag. ( buurtbewoner 😉 )  Maak melding

 121. Moet ik ’t voor je vertalen Dick?
  Hier zit ik met n hart vol leed,
  Dacht da’k moest schijten maar dr kwam alleen een scheet


  Maak melding

 122. @ Joppuh, bedankt:

  Hier zit ik met n hart vol leed,
  Dacht da’k moest schijten maar dr kwam alleen een scheet

  Mooi voor aan de muur op mijn werk 😉


  Maak melding

 123. Israël had ik toch goed

  Dick, Dws in de tijd van Rinus Israel ja, Frans Geurtsen, André Pijlman, Frits Flinkevleugel en Joop Burgers.

  Wat kun je nog meer over die (mij alleen qua naam bekende) FF vertellen dan?


  Maak melding

 124. FF, een pittige, maar ook technische rechtsback die ook in het NEd 11 tal heeft gespeeld, DWS was 1e helft 60-er jaren de toonaangevende club in Amsterdam.


  Maak melding

 125. Joppuh wie was die kleine middenvelder ook weer die later nog bij de Boys heeft gevoetbald,kwam toch ook van DWS???


  Maak melding

 126. Dondersmooi Hans! Dick-jr is er woensdag samen met zijn maatje van de bekendste (en vast oudste) Zwolse wielerzaak druk mee. En met beeldverslaggeving geloof ik. Benieuwd hoe het ze afgaat en wat ze er van opsteken. Als je een beetje wat kunt, kunt je alzo regisseur bij eredivisielive worden. Want hoe slecht die schakeluitzending gistermiddag in elkaar zat 😉


  Maak melding

 127. Ben ook al weer weg Derk….moet ff anfiets’n naar een behoorlijk verre buurman om 1 of ander hok te verplaatsen. Mits er maar een Heineken tegenoverstaat (zijn huismerk) uit de grote rood-witte Amerikaanse koelkast 8) De jeugdtrainerT rijdt ook in een rood-witte mini. Verder geen voetbal-gerelateerd nieuws meer voor je.


  Maak melding

 128. uit de grote rood-witte Amerikaanse koelkast smilies/cool.gif De jeugdtrainerT rijdt ook in een rood-witte mini. Verder geen voetbal-gerelateerd nieuws meer voor je.

  OOK ; trainer rijdt dus in een rood-witte koelkast …:)


  Maak melding

 129. Ik lees een paar keer RTV Twente oid. Vinden jullie dat RTV Oost te weinig aandacht besteedt aan Zwolle/West-Overijssel? Zelf heb ik de indruk dat Oost juist krampachtig zijn best doet om voor elke doelgroep een programma te maken en ook zorgvuldig de spreiding over de provincie in de gaten houden. In ieder geval wat de radio, het nieuws en teletekst betreft. De TV volg ik niet zo.


  Maak melding

 130. @Zwolse Kun je ook aangeven wat je mist, bv. Zwolse evenementen waaraan geen aandacht wordt besteed? Ikzelf merk namelijk niet echt dat het vooral Twente is wat de klok slaat. Vind het in het algemeen geen superprofessionele omroep noch dat ze bijster interessante programma’s brengen. Maar te weinig aandacht voor West-Overijssel zie ik eigenlijk niet. Ik luister vooral voor het nieuws en vind dat best goed.


  Maak melding

 131. Bericht door dick, op 3 mei 2010 om 20:48

  Heb je dat konijnnen hok nu al verplaatst? Of is dat konijn nu je buurtbewoner geworden?


  Maak melding

 132. Belangrijke mededeling voor de bezoekers die nu op het puntje van hun stoel zitten te wachten om als eerste Log 115 binnen te stappen:

  er is een probleem met het afsluiten van Log 114. De verwachting is dat dit probleem in de loop van morgen is opgelost. U kunt rustig gaan slapen. 🙂


  Maak melding

 133. Ik kijk en luister nog weinig tot niets meer naar de zender,omdat ik mij stierlijk erger aan de programmaas die veruit het merendeel uit actualiteiten uit de regio twente bestaan.Ook wat de sportblokken betreft komt regio Zwolle maar karig aan bod.het toppunt was enkele jaren geleden een verzoekplaten programma op de zondagmorgen,heb het toen eens een paar uitzendingen geturft.Als regio Zwolle 1a2x aan bod kwam per uitzending mocht je de handen dichtknijpen.Wat mij betreft mag de bijdrage die regio Zwolle meebetaald per direct stoppen en worden geinvensteerd in een regionale zender die gericht is op deze regio.


  Maak melding

 134. Ik zal het nieuws eens een tijdje turven en kom er dan eens op terug. Overigens betreur ik de splitsing van het vroegere Radio Oost met bereik Overijssel én Gelderland nog steeds. Luisterde er graag naar.


  Maak melding

 135. @ Derk, haha hok was een fluitje van een cent….maar buurtbewoners, buurman-, buuf- & buurmanverhalen (incl de vreemdste combi’s)…daar kan ik wel een boek over schrijven.


  Maak melding

 136. Waarom geen gouden plakken voor degene die een algemeen log eindigt? Is net zo moeilijk als de eerste te zijn. Of heeft Dick áltijd het laatste woord 🙂


  Maak melding

 137. @Dick Nee, geen enkel belang, ben gewoon nieuwsgierig. Ik hoor wel vaker dat Zwollenaren het over TV Twente hebben, maar krijg de indruk dat het meer om een gevoel gaat dan dat het hard onderbouwd is.


  Maak melding

 138. als je de laatste van het log wil zijn, typ vast je reactie verstuur hem nog niet. Niet eerder dan dat het log gesloten is.
  Is mij een keer per ongeluk gebeurt. Was iets aan het typen, ging tussen door de telefoon. enz.enz.


  Maak melding

 139. Maar er zitten er teveel op het vinketouw om 1e te worden, succes er mee. Lees morgenavond wel wie het geworden is.


  Maak melding

 140. Denk dat ik toch maar blijf wachten op het volgende log. Assendorper wil natuurlijk dat iedereen afhaakt om zelf te kunnen toeslaan;):D

  Alle geduld hier in koekange


  Maak melding

 141. SKande dat ik de drumpartij vergeten te vermelden ben bij 22:32 voor de 3e x luisteren….toch nog ff terugkomen dan. 😉

  Marieke II…kun je ook heel ver gooien met die blikjes 😮
  Appie Ohlala illustraties….altijd welkom, mits smeuiig!


  Maak melding

 142. Appie het is hier prima uit te houden hoor. Ook de caravan van fam koko is voorzien van een kacheltje.
  En anders wat dichter tegen vrouw koko op aan :D:D


  Maak melding

 143. Normaal veeg ik alle rotzooi een etage naar beneden maar als die blikjes nog vol zijn dan doe ik dat natuurlijk niet. 😀


  Maak melding

 144. @ Dick,
  Hoe kan de beste nu geen kampioen zijn.
  De beste haalt de meeste punten en volgens mij niet de twee na beste of laatste.
  Wie de meeste punten haalt wordt eerste en is dus de beste.
  Al scoor je maar 34 keer maar win je alles met 1-0, de nr twee scoort 350 keer maar verliest 2x met 1-0 van de nr 1 dan is toch de nr1 de beste en niet de nr 2 ?
  Snap je het nog Dick/


  Maak melding

 145. @ Kickert…omdat P&W nog ff moeten wachten…beste:

  – veruit het mooiste voetbal
  – 2e met 85 punten
  3e ….maar liefst 7 punten minder
  4e had ook 5e kunnen (moeten?) zijn……TWEEENTWINTEN landerpunkte minder dan AJAX

  Wat een comeback ook? Hoeveel wedstrijden ongeslagen?

  106 voor en 20 tegen in 34 wedstrijden….die uit Rotjeknor: 54-31
  😮

  Tuurlijk degene met de meeste punten worden kampioen. Twente vergaarde er veel op het laatste moment. Verloor ook veel punten in een korte periode. Ajax heeft de competitie weer nieuw elan gegeven.

  Waar het mis ging?
  1 gelijkspel had een overwinning moeten zijn. Bijvoorbeeld die tegen Sparta…0-0 15-20 kansen om zeep helpen.

  Jammer, volgende keer beter….gelukkig is dat donderdag al.

  Snap je 😉

  Hoes’t met de FC-sjaal? Zaterdag mag jij mijn WVF-sjaal om 8)


  Maak melding

 146. Waar blijft mijn FCT bal?:D:P

  Nee gekheid!!

  Ze zijn nog druk bezig in het park volgens mij, brand nog volop licht….


  Maak melding

 147. Je zult maar supporter zijn van een club die 34 keer met 1-0 wint. Dan valt er tijdens de wedstrijden volgens mij niet veel te genieten.


  Maak melding

 148. Nee geen 1 meer volgens mij hahaha daar had ik het toevallig van de week nog over, toen ik de nieuwe Panini boeken en plaatjes in de supermarkt zag liggen!!

  Jahooeee VERSLAAFD!! En dat met 27 jaar;D ach wel leuk, samen met mijn 12 jarige broertje fanatiek op de South Africa Panini plaatjes:D


  Maak melding

 149. @Dick 23.08 Veel woorden nodig maar er is maar een relevante zin, namelijk “Tuurlijk degene met de meeste punten worden kampioen.”


  Maak melding

 150. jaap heeft in dit geval helemaal gelijk. Ik ben nog niet zolang hier op WZ, maar Dick is zeer aanwezig. Hij bevestigd dat hierboven nog eens door een enorme lap tekst te plempen. Overkill en zeer storend vind ik.

  Bericht door Zwolse, op 3 mei 2010 om 14:54
  Arnold.

  Niemand is verplicht om het te lezen,geld ook voor jou hoor

  Maar daarom is hij toch wel vrij om zin mening te verkondigen?  Maak melding

 151. Waar het mis ging?
  1 gelijkspel had een overwinning moeten zijn. Bijvoorbeeld die tegen Sparta…0-0 15-20 kansen om zeep helpen.

  Nee, het ging mis bij Twente en PSV. Zij verloren punten waardoor *j*x kon terugkomen.  Maak melding

 152. Waar blijft mijn FCT bal?

  Sorry maar mijn contact persoon zie ik niet eerder dan donderdag. Op het laatste moment is er besloten om het bedrijf te sluiten op 5 mei. Kost uiteraard een vrije dag of nog wat gespaarde overuurtjes maar dat maakt niets uit. Of wil je een kampioensshirt?
  :D:D:D


  Maak melding

 153. Jaaa Ed doe mij maar zo’n shirt:D

  Goedemorgen trouwens!

  Dus je bent morgen verplicht vrij, lekker man!! Ik ben nu ook al voor de tweede dag verplicht vrij, niet zo heel prettig maar ach ik raak er ook niet echt depri van:D


  Maak melding

 154. Het ging mis bij Ajax zelf doordat ze zo veel punten in de eerst competitie helft verspeelden en Twente niet. En een eventuele bekerwinst donderdag is te wijten aan de NVB die tussentijds de regels zo nodig moest aanpassen >:(


  Maak melding

 155. @Dick veel plezier in de weerribben, het weer heb je in iedergeval mee zitten.

  @Koko mooi een zonnige dag op de camping :D:D:D


  Maak melding

 156. Heerlijk dat het zonnetje zich even laat zien; was het weer van gisteren wel een beetje zat. Maar volgens mij duurt het nog eventjes voordat we weer zoiets als vorige week mogen ervaren…


  Maak melding

 157. Ok, bij bekerwinst van Feyenoord is het ONDANKS de pogingen van de NVB het tournooi te beïnivloeden ten gunste van Ajax en bij bekerwinst van Ajax is het te WIJTEN aan de pogingen van de NVB. 8)


  Maak melding

 158. Het is idd ronduit belachelijk dat door 1 telefoontje uit 020 alle principes mbt de bekerfinale overboord worden gezet. Door de gewijzigde opzet is *j*x duidelijk bevoordeeld. Maar dat is blijkbaar normaal.  Maak melding

 159. @Joppuh ; volkomen duidelijk. Ik denk dat Jol z’n ploeg voor a.s. donderdag niet gemotiveerd krijgt om er nog een paar in te schieten na de teleurstelling van afgelopen weekend. 2e plek is toch voorronde CL en de Beker brengt niets extra’s, en stelt minder voor over twee wedstrijden. Ik denk dat Ajax pas wakker wordt als het 2-0 voor Feyenoord staat, en hopenlijk krijgen we dan nog een leuke wedstrijd.


  Maak melding

 160. Een dag na de ontgoocheling in Nijmegen staat de voltallige Ajax-selectie weer voor een goed doel op het veld: Scoren voor Gezondheid, om kinderen op te vangen. Als je ook die verplichtingen na zo’n deceptie nakomt, ben je een echte club.”

  ,,Het zou prettig zijn als mensen een keer zeggen: natuurlijk zijn ze de grootste en van nature moeten we hier ons tegen afzetten, maar we hebben toch eigenlijk ook heel veel respect voor ze. Het zou mooi zijn als dat eens een keer in Nederland werd geleerd.”

  http://www.ad.nl/ad/nl/1046/Eredivisie/article/detail/481098/2010/05/04/Ajax-verdient-meer-respect-in-Nederland.dhtml  Maak melding

 161. Als Ajax nou’s zonder steun van de NVB en de hele Hilversumse radio & tv kliek een bekertje wint of kampioen wordt en zichzelf niet zo arrogant opstelt, ja misschien dat ze dan het respect krijgen dat ze VERDIEND hebben, maar je moet het wel eerst verdienen dus.


  Maak melding

 162. @Edwin ; Op “grootste” staat volgens mij geen maat. Om in de buurt daarvan te komen zijn recente, internationale successen nodig, en die heb ik Nederlandse clubs de laatste jaren niet zien behalen. Dus laten we dat “grootste” voorlopig maar buiten beeld laten.
  En als je jezelf de grootste noemt op basis van europacup-overwinningen van dertig jaar geleden, dan ben je inderdaad de grootste zielepiet.
  Hopenlijk gaan we internationaal op het WK wel wat laten zien.


  Maak melding

 163. Ik ben me aan ’t oriënteren voor een (automatisch) espresso-apparaat… Geen cupjes, geen sen**o, maar gewoon ’t pure spul! Je hebt natuurlijk de vraagbaak van kieskeurig, maar dacht laat ik hier eens vragen. Op zich staat me de Saeco wel aan.

  Is weer eens iets anders dan voetbal 🙂


  Maak melding

 164. Ik ben zelf ook wel nieuwsgierig naar reacties. Wij hebben de zoveelste sen**o die lekt en kuren vertoond; we zijn het behoorlijk zat!


  Maak melding

 165. @Md2e ; fijn idee, koffie. 🙂 Wij zetten “gewone” koffie met zo’n al jarenlang bestaand (klein) apparaat, dus filter nr. 101 en robuuste koffie van SdB. Hebben senseo geprobeerd, maar vinden ’t niets.
  Nemen zo nu en dan een expresso buiten de deur, en is dan extra lekker vanweges duidelijk verschil met dagelijkse koffie.

  Volgens mij zijn een paar logleden in koffie (o.a. Papa). misschien kunnen die je wat wijzer maken.


  Maak melding

 166. Volgens mij zijn een paar logleden in koffie (o.a. Papa). misschien kunnen die je wat wijzer maken.

  Kom d’r moar in 😀


  Maak melding

 167. Wij hebben heerlijk Cuba koffie, gewoon door een filter in ’n gewoon koffiezet apparaat, dat gemuts met die trendy senseo’s ook >:(


  Maak melding

 168. Onze Senzejo staat nog in de doos, waarin die aan ons verzonden werd door Flipse, nadat ie gemaakt was. En dus nog niet weer gebruikt.
  Heeft iemand hier ervaring met zo’n apparaat, anders dan koffie bijv. chocomel?


  Maak melding

 169. Gewone koffie is niet te zuipen, nespresso ook niet, ik drink niet anders dan senseo dark roasted!

  Maar gelukkig valt er over smaak niet te twisten.


  Maak melding

 170. @ Derk, bericht van gisteren.
  Hartelijk dank voor jou antwoord. Dat is inderdaad een andere situatie. Maar jij bent dus ook keukenboer. mocht je ooit iemand zoeken die proffesioneel keukendemo’s geeft moet je maar even kontakt opnemen. Ik heb dit bij meerdere keukenboeren gedaan.
  Nogmaals, bedankt en de hartelijke groetjes.


  Maak melding

 171. @ bericht gisteren 18.55.
  DWS. dat is inderdaad al een hele tijd geleden. Wit shirt met horizontale zwarte balk als ik mij niet vergis. Was de directeur niet
  Dé Stoop ? Wie was daar ook al weer trainer?
  Zij waren de vaste bespelers van het Olympisch Stadion.


  Maak melding

 172. Lesley Talbot was trainer en Solleveld voorzitter, Stoop kwam pas later, in de fc Amsterdam periode. DWS had oorspronkelijk ïnter milaan shirts, daarna een wit shirt met een blauw zwarte baan, ongeveer zoals Inter vorige week in Barcelona had, maar dan zonder reclame natuurlijk! Overigens waren er heel veel Amsterdammers die voor DWS en dus tegen Ajax waren, in die tijd zagen de DWS-ers liever Feyenoord winnen dan Ajax, wàt ’n tijden! :D;):)


  Maak melding

 173. @ Marieke de tweede,
  Koffie en koffiezet apparatuur. Dit is er in alle soorten en maten. Hangt er een beetje vanaf wat je wilt en wat je wilt uitgeven.
  Een site voor professionele koffie liefhebbers en “Baristi” is http://www.koffiegek.nl Hier wordt over koffie en koffiezet methoden gepraat als een soort open forum. M.b.t. het zetten van koffie, dat moet je ervaren. Je kunt de beste apparatuur hebben, maar met mindere koffie zul je nooit een volwaardig kopje koffie maken. Zo is de senseo een methode van koffie zetten, maar gebruik hiervoor dan wel de betere koffies. Een zet methode die erg in opkomst is, is de press methode. Hierbij wordt (vers) gemalen bonen in een soort glazen beker gedaan, hierop wat licht afgekoeld fris kokend water, en dan wordt de koffie doormiddel van een passende pers naar beneden geduwd. (handmatig). Daarna kun je zo de verse koffie eruit schenken.
  Je kunt ongeveer 2 kopjes per keer zetten. Maar wel goed vers. Je kunt zelf bepalen welke koffie je wenst te gebruiken. Ook een soort ouderwetse pergulator is weer in opkomst en zie ik in veel gevallen gebruiken. Mocht je iets meer te besteden hebben, dan kom je op de wat duurdere koffiezet apparatuur terecht met ingebouwde molens.
  Maar buiten kijf staat, dat bepalend is voor een goede koffie, de apparatuur, de kwaliteit van de bonen, de hygiene van het zet apparaat. (heel belangrijk, oude koffie resten of aanslag zorgt voor een -zeer- negatief smaak effect) en verder de leeftijd van de gebrande bonen. Te vers gebrande bonen geven vaak een mindere koffie, omdat de bonen eerst moeten ontgassen. Daarnaast is zijn oude koffie bonen ook niet erg smakelijk meer. De schuimlaag v.d. koffie slaat dan wit uit, i.p.v. bruin. (onvoldoende opname van de juiste stoffen in de koffieboon).
  Wij onderscheiden 2 hoofdsoorten koffie, de “robusta”, (de naam zegt het al, robuust). en de “Arabica”.
  Vaak worden van verschillende koffies bepaalde melanges gemaakt, die een goed of gewenst smaak profiel geven. Wil je echt goede koffie hebben, probeerr dan eens een goede “Arabica” deze koffiebonen groeien op hogere gelegen gebieden en geven ook een mindere opbrengst. (www.wikepedia.nl > koffie. Of, http://www.voedsel.net. > koffie.
  (Universiteit van Wageningen). Daarnaast kent Zwolle en Kampen, ook enkele koffie speciaalzaken waar je per soort kunt proeven. Ook is er een koffiebedrijfje waar ze, in Zwolle gebrande koffie soorten kunnen laten proeven en verkopen. (Dijkstr.).

  Veel koffie plezier.


  Maak melding

 174. @ Joppe, Inderdaad, Jan Jongbloed. Ook nog mee naar Duitsland, WK 74. FC Amsterdam later, klopt. Je had toen in de weekenden DWS/ Fc Amsterdam in het Olympisch en met de europacup wedstrijden een nok vol Olympisch met Ajax.


  Maak melding

 175. Klopt, de club is rond 1908 opgericht, eerst als Fortuna, die naam beviel niet zo on Amsterdam, toen Hercules, maar daar waren ook al andre clubs met die naam, waarna het DWS werd. ff googlen doet wonderen. 😉


  Maak melding

 176. Ps. nog even over koffie, de trend is op dit moment dat de koffie iets lichter wordt gebrand. We willen wat af van de, aardse, stevige smaken en een iets lichtere koffie. Ook wordt er gezocht naar iets zoetere melanges.
  M.b.t. de Braziliaanse koffie’s, Er zijn hele mooie single Braziliaanse koffie, maar voor het merendeel wordt de Braziliaanse koffie gebruikt als een soort verbinding tussen andere koffie soorten in de verschillende melanges.
  Puur braziliaanse koffies, hebben een beetje een hooi geur.
  Uiteraard is het voor een ieder, wat hij of zij het meest smaakvolste vindt. Net als met de verschillende wijnen. Maar dat is weer een ander verhaal.


  Maak melding

 177. @papa; thanks voor de info. De zetmethode die je bedoelde ken ik volgens mij wel, de cafetiere? Jáááren geleden had DE deze geloof ik een keer voor heel weinig, of voor punten. Maar toen was ik nog geen koffie drinker 😉 Kan me nog wel herinneren dat mijn moeder wel eens baalde wanneer de glazen kan tijdens het afwassen sneuvelde >:( En nee, toen deed ik niet de afwas…

  Ik heb nu zo’n dubbel apparaat van Krups; het ene deel koffiezetter, het andere deel “espresso”zetter. Maar hij heeft z’n langste leven gehad. De koffiezetter prima, maar ’t andere deel zeer matig. Vandaar dat ik eens verder kijk dan mijn, kleine, neus lang is.

  Heb al eens koffie geprobeerd van verschillende winkeltjes in zowel Kampen (Olifant) en Zwolle. In Zwolle heb ik “mijn melange” wel gevonden bij SimonL. En juist die aan de Dijkstraat heb ik nog niet bezocht voor koffie (wel eens een keertje voor thee).

  We zoeken en lezen rustig eens verder.


  Maak melding

 178. @ Marieke, Mocht je er niet uitkomen, dan mag je altijd kontakt opnemen. (Mischien via de adm.) Maar koffiegek.nl is een open site, daar wordt heel veel over koffie’s gepraat.

  Geniet ze.


  Maak melding

 179. Bericht door Joppuh, op 4 mei 2010 om 13:51
  En wör is Dick vandage, zekers snoi-?rd an’t wark-n, det jonk!

  Vrij vertaald?
  Hij is aan het werk???  Maak melding

 180. Ja, hij had een aanval van ongebreidelde werklust en daar heeft zijn baas direct en zonder verder voorbehoud van geprofiteerd.;)


  Maak melding

 181. van RTV Oost TT 04-05-2010 14:05:.01
  “Een taxichauffeur uit Zwolle is dinsdagochtend op de Ceintuurbaan in Zwolle gewond geraakt, nadat een vrachtwagen achterop de taxi was gebotst.
  De taxichauffeur is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Bij de botsing verloor de vrachtwagen flink wat boomstammen. Er reed op dat moment geen ander verkeer naast de vrachtwagen. Een deel van de weg is even afgesloten geweest.”  Maak melding

 182. Jaap Stam: ??Laat zien dat je een echte supporter bent van FC Zwolle en kom ons steunen!??
  04-05-2010

  FC Zwolle staat aan de vooravond van de eerste wedstrijden in de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Excelsior is de tegenstander donderdagavond, 20.00 uur in het FC Zwolle stadion. We kijken vooruit met drie mensen uit de organisatie van FC Zwolle; secretaresse Lisette van der Molen, boegbeeld Jaap Stam en speler van de eerste selectie en Zwollenaar Etiënne Reijnen.

  Om een wedstrijd heen gebeurt veel. Zeker als het gaat om play-offs. Lisette van der Molen is één van de medewerkers van FC Zwolle. Zo houdt zij zich onder meer bezig met de kaart- en seizoenkaartverkoop. Daarnaast is zij ook actief als secretaresse voor algemeen manager Wilfred Westerhuis. Lisette ziet een toename van de drukte rondom de wedstrijd tegen de Rotterdamse formatie. ??De seizoenkaarthouders kopen natuurlijk ook kaarten voor deze wedstrijd. Daardoor is het drukker, maar ook de telefoon rinkelt voortdurend. Af en toe is het stress, maar deze stress ga ik met een glimlach aan.?? Naast de al genoemde werkzaamheden is Lisette van der Molen ook een bekend gezicht voor mensen die artikelen willen kopen van FC Zwolle. De fanshop is één middag per week en op de vrijdagavond bij een thuiswedstrijd geopend. ??Maar wij willen mensen die graag iets van FC Zwolle willen kopen niet teleurstellen en dus help ik de mensen ook wanneer de fanshop niet geopend is.?? Ook de voetballiefhebster Lisette kijkt uit naar de wedstrijd. ??Ik hoop dat deze week veel mensen nog een kaartje kopen, want wat is er nou mooier dan een vol stadion!???

  Etiënne Reijnen
  Eén van de spelers uit de selectie is de inmiddels 23-jarige Etiënne Reijnen. De middenvelder is één van de sterkhouders van FC Zwolle dit seizoen. Reijnen heeft zin in ??het toetje van het seizoen??. De Zwollenaar is nu drie jaar actief in de eerste selectie van FC Zwolle en heeft elk jaar nog de wedstrijden om promotie meegemaakt. ??Onze doelstelling dit seizoen was bij de eerste vijf. Dat hebben we gehaald en nu gaan we strijden voor promotie. Het zal moeilijk worden tegen Excelsior, maar we hebben de ploeg om hen te verslaan.??

  Reijnen is een echte Zwolse jongen. ??Je merkt dat inderdaad wel. Supporters spreken je aan en zetten je op scherp. Dat geeft toch weer extra druk met zich mee, maar het is fantastisch om hier te spelen. En de supporters die hebben we donderdag zeer zeker nodig. Thuis moeten we in principe winnen van Excelsior en dan is het altijd lekker als je je fans als één man achter je hebt staan. Ook hoop ik dat we in Rotterdam veel Zwollenaren mogen zien op de tribune. We gaan er wat moois van maken!??

  Jaap Stam
  Een boegbeeld in de organisatie van FC Zwolle is natuurlijk Jaap Stam. Dit jaar fungeert hij als teamcoach. Een lust voor iedere (jonge) voetballer om iedere dag met zo??n clubman te mogen werken. Stam kijkt ook alvast vooruit naar komende donderdag: ??Dit soort wedstrijden is een ideale gelegenheid voor die jongens om zich te bewijzen. Ik denk dat je toch het maximale altijd uit je carri?re moet willen halen en dit zijn mooie gelegenheden daarvoor. Ook voor de club is het een goede kans om te groeien. De jongens moeten zich realiseren dat je met het spelen van vier wedstrijden kunt promoveren naar de Eredivisie. In die wedstrijden zul je alles moeten geven. Je moet er met zijn allen staan en scherp zijn. Ook als het even tegenzit moet je er in blijven geloven.??

  In de wandelgangen wordt gezegd dat Excelsior ??een makkie?? is voor FC Zwolle. Stam reageert daar fel op: ??Ik ben het daar helemaal niet mee eens. Excelsior is één van de beste ploegen. Ze hebben veel individuele kwaliteiten en snelheid. In de Jupiler League was De Graafschap veruit de beste, maar de ploegen daaronder schelen elkaar niet zoveel. Dus we moeten zeker niet denken dat we tegen Excelsior wel even winnen.??

  Groot nadeel voor de geplande play-off wedstrijden is de tweede wedstrijd om de bekerfinale tussen Ajax en Feijenoord. Maar Stam verwacht niet dat dit invloed zal hebben op de hoeveelheid FC Zwolle-fans. ??Ajax staat met 2-0 voor en die gaan dat niet meer uit handen geven. Maar ik denk dat mensen uit Zwolle en omgeving nauw verbonden zijn met FC Zwolle. Nu kun je laten zien dat je een ECHTE FC Zwolle-supporter bent??, vertelt Stam. De oud-voetballer hoopt dat het hele stadion vol zit donderdagavond. ??Als je als speler van Excelsior dan zo??n stadion binnen komt, het zit helemaal vol en er is een geweldige sfeer, dan denk hij zeker: pfoe dat kan wel eens een zware vond worden.??

  http://www.fczwolle.nl/index.asp?strPageType=nieuwsitem&intNieuwsID=3775  Maak melding

 183. Sorry Marieke,
  Bovenstaande bericht is naar aanleiding jou eerder geplaatst bericht.

  Bericht door marieke de tweede, op 4 mei 2010 om 13:55
  @Papa; even googlen op hn leverde mij al wat meer info op
  Ik geloof dat het wel gaat lukken. Bedankt!  Maak melding

 184. Lieve mensen Dick is taart aan het bakken voor zijn 50 ste verjaardag morgen,dus denk niet dat hij het makkelijk heeft.


  Maak melding

 185. Wichert , en je weet het: hij geeft een feestje, ergens in een park (Weezenlanden of zo). Schijnt meer dan 100000 man/vrouw te komen. Moet dus wel een beste taart zijn.


  Maak melding

 186. Zal wel zoeken worden naar Dick, om te feliciteren.8)
  Of staat zijn zetel op het grote overdekte podium, “as’ t’ie mar nie nat giet…………….”:o;)


  Maak melding

 187. Of heeft hij zoiets als een oranje vlaggetje, wat ook op kinderfietsjes zit?
  @ Derk, komt hij overal bovenuit ???;)


  Maak melding

 188. Derk maak er maar gerust 100.000 mensen van….

  Morgenochtend me tuinset maar weer op de straat zetten zodat oma kan parkeren als ze uit Den Haag komt….


  Maak melding

 189. Nee, in dit geval bedoelde ik de 500e reactie op dit log.
  Ik denk dat 500.000 mensen zelfs voor Zwolle iets te veel is.
  Alhoewel als men weet dat Dick jarig is. En volgens de in geweiden 50 word.


  Maak melding

Reageer