Bevrijdingsfestival Zwolle krijgt gestalte

Zwolle – Op Park de Wezenlanden is aan het begin van deze week een start gemaakt met de opbouw voor de 20e editie van het Bevrijdingsfestival Overijssel. Ook zaterdag werd hard gewerkt om alles voor de komende woensdag gereed te krijgen.

1-5-2010-31.jpg

Over vier dagen barst op 5 mei weer het Bevrijdingsfestival Overijssel los. De komende dagen zal het nog een drukte van jewelste zijn achter het provinciehuis bij de Wethouder Alferinkweg om het op Bevrijdingsdag weer een mooi feest te laten worden voor de meer dan 100.000 festivalbezoekers die in Zwolle verwacht worden. Het programma van het Bevrijdingsfestival in Zwolle vindt u bij het menu-item Bevrijdingsfestival.

1-5-2010-22.jpg

1-5-2010-43.jpg

1-5-2010-27.jpg

Artikel delen:
Reacties 29
 1. Ik gun het iedereen en alles maar helaas erger ik me steeds meer aan sommige opbouwers die ons als bewonders van de wipstrik wel even op onze plek willen zetten. Kan ik niet zo waarderen.

  Maar ach het is maar eens per jaar, hopenlijk word het woensdag weer een mooi feest!:D


  Maak melding

 2. Welke vervelende ervaringen heb je dan Natas, zou dit zeker kenbaar maken bij de organisatie. Zij weten dit vast ook niet, met het gevolg dat er door buurtbewoners steeds meer weerstand tegen soort festivals komt. En dat willen zij ook voorkomen denk ik.


  Maak melding

 3. Ik mocht het park niet in aan de kant van weth alferinkweg en dan het eerste bruggetje (bij de dierenweide zeg maar) en die jongen had niet helemaal het fatsoen omdat normaal te zeggen. Ach en weet je op zich maakt het me allemaal niet zo heel veel uit want die gasten doen het natuurlijk ook allemaal in hun vrije tijd maar toon een beetje begrip…

  Verder heb ik er totaal geen last van eigenlijk, vind het heerlijk om as woensdag mensen te kijken die hier in de buurt hun auto oid willen neerzetten en dan heel raar kijken omdat je in je voortuin zit;D


  Maak melding

 4. Ok natas snap het. Voor mijn gevoel ontbreekt het bij deze jonge “bewakers” wel vaker aan tact maar dat zal inderdaad met de leeftijd te maken hebben zullen we maar hopen.


  Maak melding

 5. Er kunnen maar 30000 festivalbezoekers op het terrein werd destijds gezegd. Waar laten ze die andere 70000? Hopelijk niet bij mij op het balkon? :):)


  Maak melding

 6. Heb geen id hoeveel er op het terrein kunnen maar ben er nu al een paar jaar achter elkaar geweest, vind het steeds drukker worden.
  Over het algemeen zie je mij niet op het hoofdveld, wel aan de zijkant.
  Hoef het niet altijd te zien, horen vind ik voldoende. Word al panisch bij het id midden in zo’n massa en dan geen kant op kunnen.
  Mij niet gezien.

  Hoewel ik dit jaar wel heel graag het optreden van Willian Spaay op het hoofdpodium wil zien. Daar begint het mee, zie wel mischien is het dan nog niet zo druk.


  Maak melding

 7. Ik vond vorig jaar het hoofdveld idd veel te druk om er alleen te lopen met 1 kind aan de hand en baby in draagdoek. Meteen dus bij de ingang bij het klooster de bocht naar links genomen om daar de kleinere optredens te bezoeken.

  Maar ik moet wel zeggen, dat wanneer je de looproute hebt verlaten en op het hoofdveld staat, dat het rustiger is! Als je “achteraan” in de richting van het Provinciehuis staat, kon je prima op het gras zitten en genieten van de muziek.


  Maak melding

 8. Ja maar….Marieke II als je de programmering leest voor ’t Warstila-podium…..Echt de moeite waard!

  Tip? Studentenpodium, die meid UIT ZWOLLE die vandaag ook gewoon in Spijkers met koppen was Esther…nogwat; wil ik absoluut zien!


  Maak melding

 9. Klopt, de programmering is top. Maar ja, ik denk dat ik het dit jaar niet ga redden ivm beperkte mobiliteit, helaaspindakaas.
  Misschien dat ik in de achtertuin nog geluiden kan spotten…


  Maak melding

 10. Erg jammer Marieke II; vind het altijd de mooiste dag van het jaar:

  Bevrijdingsfestival
  5 mei: bevrijdingsdag
  m’n (in dit geval 30e) verjaardag :D:D:D


  Maak melding

 11. @ Dick wie zong dat lied ook al weer van de meeste dromen zijn bedrog.
  Want volgens mij droom jij nu ook 30e verjaardag.


  Maak melding

 12. Ze is ZOOOOO goed Ingrid. Hebben jullie haar gehoord bij “Spijkers met Koppen” van middag? Een spelersvrouw kende “He meissie” oid die ik dan helaas weer niet ken >:( Maar die teksten ook!

  Hmmmm Deltion, wie kennen we daar? >:(>:(>:(


  Maak melding

 13. Nee, ik heb haar niet gezien/gehoord maar misschien op het festival?
  Zou toch te gek zijn dat je haar allen kunt horen middels een VIP arrengement.


  Maak melding

 14. En uit Zwolle…. Ze staat alleen voor het studenstenpodium en Deltion gepland helaas! Schema in de gaten houden dus, wordt voor mij erg lastig ivm oh-mogelijkheden :o;D:'(


  Maak melding

 15. Als je leest op de site van het bevrijdingsfestival, lijkt het er inderdaad op dat ze alleen VIP optredens geeft voor ongeveer 25 personen per x.


  Maak melding

 16. Maar ik vind zelf ook het leukste om maar wat rond te lopen, hier en daar wat te kletsen, en ik zie wel wat ik mee krijg zo links en rechts.


  Maak melding

 17. Esther Groenenberg was (volgens mij) ook te zien op Koniningedag op het Assendorperplein. Ze zong mee met de Jeroen Sweers Boogie Woogie Band. Errug goed! Maar op 5 mei ga ik voor Caro Emerald.


  Maak melding

 18. Vanavond gaan we eerst herdenken, morgen vieren!!
  Ik ben benieuwd naar Esther; kan met iemand mee die kaartjes heeft 😛


  Maak melding

Reageer