CSV ’28 speelt sterk tegen Vroomshoopse Boys

Zwolle – Aanvoerder Jeroen Broekroelofs speelde zaterdag 1 mei tegen Vroomshoopse Boys zijn 250-ste officiële wedstrijd voor CSV ’28 en werd voorafgaande aan de wedstrijd voor dat memorabele feit gehuldigd. Voor beide elftallen stond er deze middag het nodige op het spel. Vroomshoopse Boys kon kampioen worden en CSV ’28 verdedigde zijn goede positie in de 3e periode. De Boys waren, zeker in de eerste helft, de mindere partij maar het lukte CSV niet om het verworven veldoverwicht met een voorsprong te bekronen. Kansen daarvoor waren er in de eerste helft wel. De eerste 20 minuten had CSV een optisch overwicht maar het waren de Boys die de eerste kans kregen via de doorgebroken Christiaan Bos. Jubilaris Broekroelofs voorkwam erger.

Dreigender werd het toen Dirk Prins alleen op het doel van CSV af kon gaan. Met een goede reactie voorkwam Peter Smit een doelpunt. Daarna was het CSV wat de klok sloeg. Eerst miste Yavuz Özdemir na een strakke voorzet van Mikel van der Vegt dé kans om te scoren en een paar minuten later zette diezelfde Özdemir een nieuwe aanval op. De voorzet van Jeroen Broekroelofs werd door Mikel van der Vegt ingekopt, maar keeper Maneschijn voorkwam erger. Op slag van rust stuurde de uitblinkende Broekroelofs met een dieptepass opnieuw Özdemir richting vijandelijke doel, maar zijn schot ging net naast.

Het begin van de 2e helft was voor Vroomshoop. De ploeg, waarin middenvelder Braakman vervangen was door “stormram” Remko Maneschijn werd gevaarlijker en als signaal daarvoor schoot de vrijgelaten Harold Kivits eerst nog op de paal. Een paar minuten later was het door diezelfde Kivits wel raak (0-1). Thomas Wieringa probeerde vanaf de aftrap de nog feestvierende keeper Maneschijn van de Boys te verschalken maar zijn schot ging net naast het nog verlaten doel. CSV ’28 ging een versnelling hoger spelen en de Boys hadden daar moeite mee. Ze hadden een paar fikse overtredingen nodig om het spel van CSV ’28 te ontregelen, zodat er van de bank van de bezoekers zelfs het vermanende “Gedraog oe!” moest klinken. Trainer Arnie Pot bracht aanvaller Jouad Akloud voor Mikel van der Vegt en Oumar Sylla voor verdediger Kai Renwarin binnen de lijnen om de score een wat dragelijker aanzicht te geven. En met succes, want het was Jouad Akloud die in de slotminuut na een vrije trap van Patrick Speetjens de meer dan verdiende gelijkmaker wist te scoren (1-1).

CSV ’28 verloor goed beschouwd 2 punten en Vroomshoopse Boys bleek kampioen geworden te zijn omdat naaste belager Nieuwleusen thuis met 1-2 verloor van Gramsbergen. Het “We are the champions” kon gedraaid worden en CSV ’28 bood de terechte kampioen Vroomshoopse Boys bloemen aan. Onder de gedragen tonen van het Wilhelmus zochten de spelers de kleedkamer, en de vele bezoekers de kantine op.

 

CSV ’28 speelde in de volgende opstelling:

 

Doel: Peter Smit.

Achter: Mayken Stolte, Jeroen Broekroelofs, Kai Renwarin (78. Oumar Sylla) en Edgar Dolleman.

Midden: Han Stolte, Yavuz Özdemir en Patrick Speetjens.

Voor: Thomas Wieringa, Lauwand Suleiman (81. Elvin Matuankotta) en Mikel van der Vegt (70. Jouad Akloud).

 Door Maurits Vermeulen

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer