Het weer: regenachtig

Zwolle – Zondag is het bijna overal een dag om binnen te blijven. Een actieve storing trekt ten het zuiden van het land, waardoor het bewolkt en vrijwel de hele dag regenachtig is.

01-05-2010_begein_plaatsen_boog_hanzelijn_08.jpg

Vooral in de zuidelijke helft van het land kan het flink doorregenen. In het noorden duurt het tot de avond voordat er regen valt en in de ochtend schijnt zelfs nog even de zon. Het is met 11 graden aan de kust tot 14 graden in het binnenland fris voor de tijd van het jaar. Er staat een matige tot vrij krachtige wind uit het noorden tot noordoosten. Aan zee kan de wind nog even hard zijn.

Maandag begint de dag erg bewolkt en er kan nog overal nog regen vallen. De hoeveelheden zijn een stuk lager dan zondag. In de loop van de middag wordt het droger. Vanuit het noordwesten klaart het op en komt de zon tevoorschijn. Alleen in het zuidoosten blijft het bewolkt. Er staat nog steeds een matige tot krachtige wind uit het noorden. Het wordt een koude dag met maxima rond 8 graden. In de nacht van maandag op dinsdag is er in het oosten kans op vorst aan de grond

Dinsdag is het droog. Vanuit de noordzee drijven wolkenvelden over het land, maar de zon laat zich van tijd tot tijd ook zien. De noordwestenwind is zwak tot matig, maar het wordt iets minder koud dan maandag. Met de zon loopt de middagtemperatuur op naar 10 tot 12 graden. Toch is het erg koud voor de tijd van het jaar. Normaal gesproken is het begin mei gemiddeld 16 graden. Met een heldere nacht en weinig nacht is er overal kans op vorst aan de grond.

De dagen daarna verlopen overwegend droog. Bevrijdingsdag lijkt vrij zonnig te verlopen. De temperaturen lopen weer wat op en ook de zon komt er steeds meer door.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer