Middelvinger naar politiebikers komt meisje duur te staan

Zwolle – Op de Melkmarkt werd in de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 mei een 16-jarige meisje aangehouden voor belediging.

Het meisje vond het nodig om surveillerende politiebikers zonder enige aanleiding een middelvinger toe te steken en uit te schelden. Ze werd overgebracht naar het bureau en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

75 gedachten over “Middelvinger naar politiebikers komt meisje duur te staan”

  1. Bericht door bernard, op 2 mei 2010 om 18:06
    16 jaar? Kan nog helemaal goed komen. Is gewoon een leerzaam moment geweest.

    Bernhard het jaartal is op dit moment 2010, misschien leef je nog in 1975?

  2. Dus Jeffrey, in het heden is het dus eens een dief altijd een dief.
    Bijzondere kijk heb jij op de jeugd van tegenwoordig.
    Zelf nooit iets gedaan waarvan je dacht hoop dat mijn ouders het niet te weten komen.

  3. @Fredric, ik snap het geloof ik niet echt. In 1975 was dat zo en nu nog. Wat is het verschil?
    De jeugd groeit al zeker 2500 jaar lang voor galg en rad op. Zo lang al weten we dat er niks terecht komt van de jeugd.
    De mensheid zou eigenlijk de jeugd over moeten slaan:)

  4. Ik dacht dat de politie wel andere dingen had dan zich druk te maken over een meisje dat de middel vinger op steekt.

  5. HAHAHAHAHHAA DOE TOCH NORMAAL MAN LAAT ZE DINGEN DOEN DIE ECHT NODIG ZIJN EN NIET IEMAND OP PAKKEN VOOR ZO IETS KLEINS ZE STAK NAMELIJK ALLEEN MAAR HAAL MIDDELVINGER OP SO WHAT?

  6. en de justitie snapt maar niet waarom iedereen een hekel aan ze heeft..
    misschien moet ze nog een boete krijgen kunnen ze auto kopen ipv op de fiets hebben ze ook geen last van scheldende meisjes kunnen ze het raampje dichdoen 😛

  7. Druk maken om een middelvinger 2 politie bikers ,,moet een busje komen 2 agenten,,verklaring opnemen minimaal 1 agent zijn er al 5 wat een onzin ,laat die agenten lekker aan het werk gaan in de voorstraat daar is het elk weekend raak.

  8. @ naamloo, je moet er maar om kunnen lachen. Wat zou je doen als ik zomaar een middelvinger naar jou op stak,wanneer ik langs je heen loop.

  9. Ik heb het zien gebeuren en we vroegen ons al af wat er mis was, ik dacht dat ze geen legitimatie ofzo kon tonen.

    En om haar hier nu voor mee te nemen, gewoon ter plekke de boete uitschrijven en door met je werk…

  10. in de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 mei een 16-jarige meisje aangehouden

    16 jaar en midden in de nacht op straat, lekkere opvoeding ook.

    En om haar hier nu voor mee te nemen, gewoon ter plekke de boete uitschrijven en door met je werk…

    Kijk, zo los je dat probleem niet op. Moet je in b.v. Duitsland eens proberen, zit je een dag vast en dan pas ga je met een boete naar huis. Laat je het de volgende keer misschien wel uit je hoofd.
    Het zijn ook vaak mensen die het zich enorm aantrekken als ze zelf een middelvinger te zien krijgen. Zelf de middelvinger tegen iemand opsteken, prima, maar niet tegen mij doen hoor! :'(:'(

  11. 16 jaar en midden in de nacht op straat, lekkere opvoeding ook.

    Jij bent nooit uitgegaan? Of moest je dan om 12 uur thuis zijn?

  12. Bericht door Naamloos, op 2 mei 2010 om 22:46
    vind je het gek dat iedereen de politie haat hun maken van een grapje een geldsom. niks beters te doen

    Naamloos misschien verstandig om het begrip HAAT eens te onderzoeken,lijkt me erg zinvol vooral een deze dagen.

    Zeer terecht dat dit soort zaken in de kiem gesmoord worden,ook de jeugd moet leren waar hun grenzen liggen,en respect hebben voor dienstverleners die er voor mij en voor JOU hun werk proberen te doen.

  13. Degene die die start…en de door te berekenen kosten een beetje kan drukken (niveau Maatschappijleer MAVO is genoeg!) …maar als een soort taakstraf….Pre-taakstraf is nog beter zodat “mensen als naamloos ook bediend worden”…..

    Loopt moeiteloos, zelfs zonder subsidie binnen!

  14. Ik zeg goedbezig van de Politie! 😀 Nu nog af en toe wat vaker de gummylat gebruiken en dan past iedereen wel weer een keertje op voor de politie, respect dwing je af! Maar hier en daar wat voorbeelden stellen. Lijkt me wel wat! 😀

  15. Ik snap best dat sommige mensen zeggen: waar maakt de politie zich druk om. maar als ze hier niets van zeggen, waar ligt dan de grens?? Ik vind het juist prima dat ze het gedrag aan de basis al corrigeren. Ook al is het misschien een “klein” en redelijk onbelangrijk iets.

  16. @ingrid ik vindt het met name jammer of misschien wel triest dat de politie in deze?? niet op een andere mannier het gedrag van het meisje weet te corrigeren.
    Daarnaast weet ik hoe zo af en toe de politie in Zwolle kan reageren op situatie in mijn ogen zijn ze sterker in geweld oproepen dan beheersen.
    (ik wil ze nu niet meteen over een kam scheren maar ik kan inmiddels een boek schrijven over onbehoorlijk gedrag van politie)
    Ik zou er dan ook niet raar van opkijken als de desbetreffende agent een lompe opmerking heeft gemaakt.
    Sterker nog ik heb het meegemaakt dat in de binnenstad van Zwolle het andersom gebeurde richting mijn (destijds) vriendin.

  17. @ Jeffrey; Welke manier had je in gedachten?

    Hoe zou jij reageren als je kind thuis kwam met dit verhaal (dat ze overigens vaak niet eerlijk vertellen)?

  18. Waar maakt de politie zich druk over! Laten ze jongelui bekeuren die geen achterlicht hebben of door het rode licht fietsen. Dat is pas echte misdaad in de kiem smoren!!

  19. Dus selectief bekeuren? Een overtreding is een overtreding,en als die geconstateerd worden,dan handelen zoals het hoort.

  20. @Dick,

    Ik woon nu vanaf 1997 in Zwolle, een aantal keren ben ik getuigen geweest van politieoptreden waar ik duidelijk mijn vraagtekens bij heb.
    Dit heeft bij mijn zón beeld opgeleverd dat bij berichten als deze hierboven er onmiddellijk de vraag reist ⤽en wat heeft die agent gedaan om dit gedrag uit te lokken⤝

    Om een klein voorbeeld te geven ben ik getuigen geweest van een ongeval, niets ernstig gewoon een aanrijding.
    Het mooie was dat ieder burger die betrokken was bij het ongeval en de omstanders meteen eerste hulp verleenden en alles in rust en goede harmonie de zaken aan het regelen waren.
    Totdat onze politie aantrad toen ontstond er onmiddellijk complete gaos.
    Een van de hulpverleners werd in plaats van bedankt letterlijk uitgekafferd door meneer agent.

    Wanneer mijn kind deze oneerbare gebaren richting anderen pleeg krijgt ze van mij op haar donder wel zou ik door mijn beeldvorming zoals hierboven beschreven graag meneer agent willen ontmoeten alvorens ik mijn opvoedkundige trukendoos van zolder moest gaan halen.

  21. Wat zou het mooi zijn als een mens maar vier vingers had ,dan werd het probleem opgelost,want steek dan je middenvinger maar eens op

  22. en wat heeft die agent gedaan om dit gedrag uit te lokken⤝

    Jeffrey dit is de wereld op zijn kop zetten.Er zullen ongetwijfeld incidenten zijn geweest waar de politie anders had kunnen reageren/optreden.
    Maar jij weet ook dat er momenteel het werken in de zorg/dienstverlening,zoals politie,brandweer.ambulance,ziekenhuizen en doktersposten vaak onmogelijk wordt gemaakt door agressieve gasten.Ze worden bespuugt,bestookt met scheldkannonades en gehinderd/onmogelijk gemaakt om hun functie uit te voeren waar ze voor staan.Ik ben van mening dat door deze elementen bij elkaar genomen deze hulpverleners de lat lager gelegd hebben om deze escalaties niet meer toe te staan.

    Enig respect voor al die hulpverleners,die uiteindelijk VOOR de maatschappij hun werk pogen te doen, zou op zijn plaats zijn.

    Ik heb het aleens eerder gezegd,ook de jeugd zal moeten leren waar hun grenzen liggen,en niet meteen als gebeten hondjes gedragen met dit soort gedrag.

  23. @ Jeffrey; zou de agent de (door jouw gerechtvaardigde middelvinger) uit hebben gelokt?

    Hoe stel je je dit voor

    zou ik door mijn beeldvorming zoals hierboven beschreven graag meneer agent willen ontmoeten alvorens ik mijn opvoedkundige trukendoos van zolder moest gaan halen.

    Je schreef aan Ingrid

    Ik zou er dan ook niet raar van opkijken als de desbetreffende agent een lompe opmerking heeft gemaakt.

    Wat is lomp? En mag een kind of puber wel een lompe opmerking plaatsen en een agent niet? Volgens mij vinden de meesten in NL de politie juist te slap?

  24. @Dick,

    De destijds gemaakte gebaar door meneer Agent richting mijn vriendin was ernstiger dan de middelvinger.
    Toen ik vervolgens op de agent afstapte om verhaal te halen kozen ze het hazenpad

  25. @Jeffrey; Meen je niet….ze (2, 3 of meer) renden weg omdat jij rustig lopend verhaal kwam halen? Of >:(>:(>:( rennend en scheldend en tierend?

  26. Bericht door Berend, op 3 mei 2010 om 12:31
    Waar maakt de politie zich druk over! Laten ze jongelui bekeuren die geen achterlicht hebben of door het rode licht fietsen. Dat is pas echte misdaad in de kiem smoren!!

    Dit is ook onzin. Als ze dat doen zijn er hier namelijk altijd weer mensen tot en met aan het ze*ken, dat ze iets fatsoenlijks moeten gaan doen in plaats van mensen gaan bekeuren die zonder achterlicht of door het rode licht fietsen!

    Een deel van de eerdere reacties is helemaal te achterlijk voor woorden. Daar kan ik maar beter niet eens op in gaan!

    Gewoon aanpakken en duidelijk laten zien dat het niet gewenst is!

  27. Overtreding? Bekeuring en geen smoesjes.
    Men heeft in dit land al te lang de zachte heelmeester die stinkende wonden maakt uitgehangen

  28. @Dick.

    Gewoon rustig de straat over gestoken (misschien met een boze blik in mijn ogen)
    Ze zaten nog in het busje met z??n tween het was busje starten en wegwezen.

  29. @Zwolse,

    Ik wil hierbij opmerken dat alle vormen van geweld zeker tegen hulpdiensten als brandweer en ambulances ik onacceptabel vindt en natuurlijk ook tegen politie.
    Ik ben dan ook van mening dat hier hard tegenop getreden mag worden en wat mij betreft met harde hand.
    Neemt niet weg dat ik de afgelopen jaren een beeldvorming heb gekregen van de politie door getuigen te zijn van een aantal incidenten.
    Natuurlijk heb ik ook wel een paar goede ervaringen gehad echter deze hebben mij het negatieve beeld nog niet weg kunnen nemen.
    Het gaat hier vaak op ⤽het is de toon die de muziek maakt⤝ gezag kun je ook uitstralen en mensen positief benaderen.

  30. Jeffrey.

    Dat ben ik helemaal met je eens,maar dat zal wederzijds moeten gebeuren.
    Helaas is het schijnbaar de laatste jaren stoer/flink om je tegen gezag/overheid te verzetten en tegenaan te schoppen.

    Als je hier niet op tijd iets aan gaat veranderen,zal het als een gewoongoed gezien worden,en daar is niemand mee gebaat,lijkt me.

  31. @ Jeffrey, heb zelf ook een uitermate negatieve ervaring met 1 agent in een busje. Voorstraat-midden in de nacht. Hier als eens meer over verteld, maar dat ga ik nu niet doen. Neem gewoon aan dat dat een vette uitzondering was.

    Misschien wel de uitzondering die de regel bevestigde?

  32. Heb zelf ook zo n knakker thuis gehad,jaartje of 18 toen,grote snater,wist alles kon alles,en ook stoer doen tegen een agent die hem wees op een overtreding die hij maakte.Resultaat vette bekeuring,toen waren de rapen gaar en meneertje kwam thuis zijn beklag doen wat voor een kneus die agent wel was.Had waarschijnlijk verwacht dat die respons van mij kreeg,maar dat pakte iets anders uit dan die verwacht had.Toen ik zei dat die agent groot gelijk had en hij de bekeuring 3x had moeten verdubbelen was de sjeu er snel af.Meneertje kon zelf werken om zijn bekeuring te betalen. Dat leert ze wel om na te denken eer ze zo impulsies tetteren/doen, wat de gevolgen kunnen zijn.

  33. 1993…die kerel was nog nooit eerder in beeld geweest. Door nieuwe wetgeving (standaard DNA-afstaan) weer in beeld :D:D:D

    En niet verjaard.

  34. Door dat misdrijf is er DNA bij hem afgenomen en die komt overeen met de DNA wat bij het slachtoffer Luten gevonden was.

  35. Zekerheidje idd. De kl**tzak >:(>:(>:(

    Hebben ze toch ook weer een verkeerde te lang vast gehad?
    (Hoorde hier: iemand waarvan iedereen DACHT dat ie het gedaan had! Roddelen hielp natuurlijk ook mooi mee) >:(>:(>:(

  36. Wat ik mij nog kan herrinneren was dat een knaap die heimelijk verliefd was op dat meisje,weet er niet alles meer van.

  37. Ach mensen zeik toch niet met je gedrag in de kiem smoren.
    Mensen trappen mekander in elkaar en komen er mee weg omdat er geen de middelvgenoeg bewijs is. en een meisje die dr middelvinger opsteekt moet zwaar gestraft worden. kdenk dat de politie nog meer werk doen om zichzelf te helpen, dan dat ze anderren van goede dienst zijn.

  38. Naamloos wil je mij niet betrekken bij je “mensen”

    Mensen trappen mekander in elkaar en komen er mee weg

    noch bij

    mensen zeik toch niet

    Dank je 😉

  39. Naamloos.

    Probeer je eigen kijk op de maatschappij eens onder de loep te nemen.
    Om elk klein vergrijpje onder het tafelkleed te vegen,help je de maatschappij niet mee hoor.
    Met enige kritiek naar je eigen ego kijken kan echt geen kwaad.

Reacties zijn gesloten.