WVF tegen DZSV stap dichterbij Eerste Klasse

Dinxperlo – WVF heeft door de 3-1 overwinning op DZSV haar kansen op promotie naar de eerste klasse een stap dichterbij gebracht. Een zenuwachtig WVF liet tegen de degradant uit Dinxperlo bij vlagen aantrekkelijk voetbal zien. Met doelpunten van Özhan Kardag en Arno Leenhouts nam WVF al voor rust de leiding. Na rust bracht Dirk Jan Bussink met zijn tegentreffer de spanning terug. Kardag zette uiteindelijk,  vlak voor tijd, de verdiende 3-1 op het scorebord.

Op het kunstgras van sportpark ’t Welink moest WVF aantreden tegen DZSV uit Dinxperlo. WVF wist aanvankelijk niet echt te imponeren. Na een kwartiertje was het evenwel raak. Kardag controleerde een fraaie voorzet met rechts en zette daarmee de keeper op het verkeerde been. Met links wist hij vervolgens beheerst te scoren.(0-1) Ook de hard werkende Arno Leenhouts was vlak daarna dichtbij een treffer. Zijn harde schot zoefde maar net naast.

DZSV ging niet bij de pakken neerzitten en prikte gevaarlijk terug. Na amper een half uur wist Leenhouts het net wel te vinden. Op aangeven van Kardag wist hij met een behendige actie door het midden, de DZSV goalie te passeren. (0-2)
Vlak daarna werd een tweede treffer van Kardag ten onrechte vanwege buitenspel afgevlagd. Vlak voor rust zag Jeroen van Brummen zijn vakkundig genomen vrije trap op de lat uiteenspatten. De rebound werd jammerlijk overgekopt.

Na rust werd Dion Reijnen in plaats van Kevin Peters binnen de lijnen gebracht. De goed leidende scheidrechter Meulenkamp gaf geel aan DZSV.
Bij de Westenholtenaren sloop langzaam maar zeker angst in de gelederen. DZSV maakte daar gebruik van en kwam een aantal malen gevaarlijk dichtbij het Zwolse doel. DZSV bracht een tweetal wissels in terwijl bij WVF de geblesseerde van Brummen plaats moest maken voor Martijn Ruijsch.
“Geschutter” in de WVF defensie leidde in de 72e minuut tot een tegentreffer van Dirk Jan Bussink.( 1-2) WVF kwam niet meer echt in haar spel. De zenuwen sloegen toe bij de mannen van coach Eduard Lindeboom. Uiteindelijk wist Hessel Berends op aangeven van Martijn Ruijsch de bal panklaar voor de goal te leggen. Kardag mocht zijn tweede treffer van de middag laten noteren. (1-3)

“Hangen en wurgen”, waren de eerste drie woorden van coach Lindeboom.
“De 0-3 bleef uit. We konden geen druk meer op de bal zetten en de angst sloeg toe”. Mark Sloots was tevreden over het resultaat en over zijn eigen optreden. “Er was zeker spanning … als de derde er eerder in gaat is het klaar”, analyseerde hij glimlachend.
Volgende week de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Een spannend slotspektakel tegen Hulsense Boys.
De eerste klasse lonkt !

Door : John Ruijsch

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer