Be Quick behoudt ontsnappingsroute

Zwolle – In de strijd om lijfsbehoud heeft Be Quick een klinkende overwinning behaald bij Excelsior’31 in Rijssen. Met 1-5 winnen bij kampioen Excelsior, dat is een opsteker na de teleurstellende resultaten van de afgelopen weken. Door het verlies van Nunspeet bij CSV Apeldoorn mag de ploeg van coach Wieb Rodenhuis nog steeds hopen op een ontsnapping aan het promotie/degradatievoetbal.

“Een overwinning die dik verdiend is” zegt Be Quick coach Rodenhuis na afloop van de wedstrijd. “Als je kijkt naar het spel en de inzet die we hebben getoond, dan is het niet eens geflatteerd.” Dat Excelsior vorige week kampioen is geworden, is waarschijnlijk een gunstige omstandigheid, maar op papier staat er toch een goede ploeg in het veld. De roodzwarte brigade laat er echter geen gras over groeien. Patrick Hoep tekent in de 5e minuut voor de 0-1. Leferink doet dan twee minuten later wat terug voor Excelsior: 1-1. Maar in de 11e minuut is het Nejim el Ataoui die de Be Quickers opnieuw op voorsprong zet. De Excelsiorkeeper maakt ook bij dit doelpunt geen goede indruk. Be Quick komt in het verloop van de wedstrijd niet meer in gevaar. Tom Karst tekent met een volley voor 1-3 (31e minuut). En als Matthijs Bremmer op slag van rust een penalty binnenschiet wordt het al 1-4 en is de wedstrijd  gelopen. Rodenhuis:  “We hebben continue controle gehad over de wedstrijd. Zijn nooit meer in gevaar geweest.”

Excelsior krijgt in de loop van de tweede helft nog een kans via Janssen, maar namens Be Quick gaan Nejim el Ataoui en Marc van der Vegte nog eens alleen op de keeper af. Rodenhuis: “In de loop van de tweede helft had je ook al op een 1-7 voorsprong kunnen komen.” Maar dat gebeurt niet. Wel is het Tom Karst die in de slotfase van de wedstrijd nog de 1-5 laat aantekenen. En daarmee houdt Be Quick hoop, te meer daar Nunspeet onderuit gaat bij CSV Apeldoorn.

De feestvreugde bij Be Quick wordt getemperd door de berichten over de onwel geworden Berkumspeler Jean Paul Ndizaye.  De wedstrijd in Berkum wordt in de 66e minuut bij een 2-1 stand voor de thuisploeg stilgelegd. En zo staat de Hoofdklasse C voor een merkwaardige slotweek waarbij Berkum – Go Ahead Kampen nog moet worden uitgespeeld. En waarbij Be Quick – Berkum in principe  voor aanstaande zaterdag op het programma staat. Maar de goede afloop rond Ndizaye zal de komende dagen ook velen bezighouden.

Na de wedstrijd rekent Wieb Rodenhuis de toehoorders nog eens voor wat Be Quick aan wedstrijden te wachten staat bij promotie/degradatievoetbal. Zijn betoog eindigt met. “De beslissingwedstrijd zal dan op 5 juni zijn.” Dit moeras en doolhof van wedstrijden kan Be Quick maar beter vermijden. En daarbij spelen nog diverse factoren een rol. Nunspeet staat nog een punt voor en speelt zaterdag thuis tegen Excelsior. De ploeg heeft echter wel een veel minder doelsaldo dan Be Quick. Over het puntenaantal van de v.v. Berkum bestaat dus nog geen zekerheid, maar bij een overwinning op Go Ahead Kampen is de ploeg van trainer Van  Oostrom veilig. En dat na een dramatisch slechte tweede seizoenshelft. Mochten Berkum en Be Quick na komende zaterdag gelijk staan in punten dan moet er nog naar de doelsaldi worden gekeken. Nu is dat nog net in het voordeel van Berkum. Al met al wacht er een spannende week.

Door Gerco Grevers 

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer