Assendorper Sterrenkijk Avond

Zwolle – De 3e editie van dit lokale sterren kijk-evenement zal plaats vinden op vrijdag 21 mei, vanaf 21.00 uur op het manifestatie terrein in Park de Wezenlanden. Dit park is gelegen ten noorden van de wijk Assendorp te Zwolle.

Op deze avond zal, mits de weersomstandigheden goed zijn, een tal van telescopen opgesteld worden door verschillende amateur-astronomen, ten gunste voor het grote publiek U kunt deze avond uitleg krijgen over de aanwezige telescopen en het gebruik ervan. Ook praktische tips voor het waarnemen van verschillende objecten aan het firmament worden gegeven. Dus neem vooral ook uw eigen verrekijker/telescoop mee!

Wat is er zoal te zien deze avond?

De Maan is in eerste kwartier en staat dicht bij de rode planeet Mars. Honderden maan kraters kunnen in detail waargenomen worden. De planeet Venus is als heldere ‘Avondster’ boven de westelijke horizon zichtbaar. Saturnus, de planeet met de ringen, staat vrij hoog in het zuiden. Later op de avond zullen een tal van zgn. ‘deepsky’ objecten prachtig door verschillende telescopen te zien zijn: ver weg gelegen sterrenstelsels, schitterende sterrenhopen, spookachtige nevels en kleurrijke dubbelsterren.

Laat je verrassen en kom kijken!

Het park is niet voor bezoekers met auto’s toegankelijk. Rondom het park zijn echter voldoende parkeerplaatsen.

Mochten de weersomstandigheden het niet toelaten, zoals bewolking en/of regen, dan gaat de sterrenkijkavond natuurlijk niet door.

Deze avond is een initiatief van SolarLive (www.solarlive.nu) en is in nauwe samenwerking met de Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde VWS Thales (www.vws-thales.nl).

Artikel delen:
Reacties 7

Reageer