Het weer: fris

Zwolle – Maandag begint bewolkt en overal valt er nog wat regen. In de loop van de middag wordt het vanuit het noorden droger. In het zuiden blijft het tot de avond licht regenen. De bewolking blijft nog steeds aanwezig en het is behoorlijk fris buiten. Er staat nog steeds een matige tot krachtige wind uit het noorden en het wordt slecht 9 tot 11 graden.

02-05-201020weerfoto2020grotevoort20vanad20de20venus20.jpg 

Dinsdag begint de dag met veel wolkenvelden. Maar geleidelijk klaart het in de middag vanuit het noordwesten op. Er staat een stevige noordwestenwind (4-5Bft). Daardoor is het nog steeds erg fris voor de tijd van het jaar. De maxima schommelen tussen 9 en 13 graden. Normaal gesproken is het een graad of 16. Tegen de avond verschijnen vanuit het noordwesten weer flink wat wolkenvelden en kan er wat motregen vallen.

Woensdag, Bevrijdingsdag, is het in het westen bewolkt en er valt ook wat motregen. In het oosten is het droog en schijnt de zon af en toe. In de loop van de middag lossen de wolkenvelden op en is het droog. Wel verschijnt er veel sluierbewolking, waardoor het niet volop zonnig is. Er staat weinig wind uit een variabele richting. De temperatuur kruipt langzaam omhoog naar 12 graden op de Wadden tot 16 graden in het zuidoosten. Het lijkt Bevrijdingsdag dus een best fraaie dag te worden. Pas tegen de avond neemt de bewolking weer toe en neemt de kans op regen in het kustgebied toe.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer