Kunstproject met stoeptegels loopt vertraging op

Zwolle –  Voor het kunstproject “Met voeten getreden”  zijn er al aardig wat kunststoeptegels verkocht, maar niet genoeg om het project tijdens deze bevrijdingsweek gestalte te geven. Het was de bedoeling vanaf 25 april het project met de kunststoeptegels afgerond en gelegd te hebben, maar er werden nog onvoldoende stoeptegels afgenomen. Het kunstproject met de bijzondere stoeptegels zal pas na de zomer rond het stadscentrum zichbaar zijn.

stoeptegels.jpg

In totaal komen zo’n 1000 kunststoeptegels rondom de grachtengordel van de binnenstad te liggen. De inspiratie voor de ontwerpen komt van het centrale thema: "Vrijheid Wereldwijd". Ook enkele bekende Zwollenaren hebben een kunststoeptegel gekocht om zo Zwolle een beetje mooier te maken. Het adopteren van een kunststoeptegel rondom het project “Met voeten getreden” begint nu aardig op gang te komen. Ook bekende Zwollenaren doen mee, zoals; Marianne Smit (Isala-klinieken), Jonnie en Therese Boer, Gaston Sporre, Margriet Meindertsma (lid 1e kamer PvdA), Co Verdaas (gedeputeerde Gelderland) Dick Buursink (gedeputeerde Overijssel) , Sander Dol, Arjan Duijn (voorzitter Stichting Bevrijdingsfestival Overijssel) Loek Hermans (oud-burgemeester van Zwolle), Gerke Brouwer (directeur Openbaar Belang Zwolle) en Ryan Hoekman.


Het kunstproject is een initiatief van de Stichting Bevrijdingsfestival Overijssel en is ontwikkeld door Marit Otto, Mark van Enk en Niek van der Sprong. Het kunstproject is een blijvend cadeau aan de stad Zwolle, geadopteerd door de eigen inwoners. De webshop blijft nog gewoon open.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Mooi setje: Marianne Smit (Isala-klinieken) = SINT toch? , Jonnie en Therese Boer, Gaston Sporre, Margriet Meindertsma (lid 1e kamer PvdA), Co Verdaas (gedeputeerde Gelderland), Sander Dol, Arjan Duijn (voorzitter Stichting Bevrijdingsfestival Overijssel) Loek Hermans (oud-burgemeester van Zwolle),

    :D:D:D


    Maak melding

  2. Ik snap wel hoe het zit met productiekosten en de prijs van kunst, maar ca 50 euro? 5-0? Doe effe.

    Sluit me aan bij Wilbert.


    Maak melding

Reageer